RSS

25 November 2008

Tranzite planetare pentru 26.11.2008

Din 26 noiembrie Pluto intra in Capricorn si va sta acolo pana in martie 2023

Vom avea parte de schimbari profunde la nivel guvernamental, conventii, standarde, situatii, structuri sociale, institutii si status quo in general - aceasta este interpretarea pe scurt a acestui TRANZIT DE 25 DE ANI!!! Si in aceasta perioada vom avea parte de experiente mult mai complexe decat pana acum! 


Pluto pune sub semnul intrebarii autoritatea si ierarhia - dandu-le putere celor ce s-au simtit oprimati si care doresc sa lupte sa isi castige independenta! (la propriu sau la figurat).

La nivel personal va trebui sa analizam conventiile impamantenite in viata noastra, conventii care au devenit lege si am ajuns sa le respectam cu sfintenie! Ce autoritate, imprejurari sau reguli identificam care ne-au tras inapoi si ne-au impiedicat sa atingem adevaratul nostru potential??? In care situatii din viata noastra este nevoie sa ne adunam puterile si sa luam taurul de coarne?

Ce ne-a tinut sa nu facem asta pana acum? Nu, nu este o intrebare retorica: sa ne gandim cu toata seriozitatea. Oare nu a fost nevoie sa ne intarim, sa mai dobandim ceva cunostinte? Avem oare temeri vis-a-vis de a prelua fraiele inainte de a recunoaste ca de fapt suntem capabili sa facem acest lucru? Odata cu preluarea fraielor vine si o mare raspundere precum si faptul ca trebuie sa acceptam consecintele hotararilor si actiunilor noastre.

Atunci cand nu mai dorim sa fim condusi inseamna ca renuntam la putere? Intr-o lume ideala, puterea, adica respectul, trebuie castigata si nu impusa. Cu toate acestea adesea acceptam autoritatea unei persoane sau a unui sistem pe care nu il respectam cu adevarat pentru ca acesta este modul cel mai lesne si inteligent de a relationa cu cineva pe o pozitie de putere. Desi acest lucru este bun in multe situatii, uneori investim prea mult din puterea noastra - mai mult decat trebuie! Daca ii lasam pe altii sa hotarasca pentru noi si noi nu suntem multumiti, in timp acest lucru atrage resentimente, depresie si ajungem sa ne razbunam pe altii pentru ca nu putem sa ne razbunam pe cei in care am investit puterea, nu? Adica, de exemplu, la sef nu poti sa tipi asa ca te iei de cineva care stii sigur ca nu va riposta - un caine sau un sarman de pe strada... si ii faci ce ti-a facus seful tie! 

Acestea sunt temele majore cata vreme sta Pluto in Capricorn. Avem 25 de ani la dispozitie sa analizam, sa luptam, sa ne indoim, sa invatam.

Ar fi bine sa ne uitam la aceste transfpormari ca la un proces pe termen lung si sa nu ne grabim sa actionam inainte sa ne simtim pregatiti. Daca imprejurarile ne indeamna totusi sau daca avem nevoie de ajutor ca sa ne pregatim, este bine sa gasim oamenii si resursele necesare ca sa ne inurajeze si sa ne indrume. In cazul in care avem tranzite majore ale lui Pluto in harta natala este de dorit sa o analizam indeaproape astfel incat sa intelegem mai bine cum ne afecteaza acest tranzit si cum sa iesim victoriosi. 

Luna este in scadere in Scorpion astazi si maine 26.112008,  ceea ce ne da mai multa incredere in noi, curaj, energie si independenta. Vom fi mai refractari la constrangeri si poate mai repeziti. Sa fim atenti sa nu facem uz de o vointa puternica si persistenta ca sa ne atingem scopurile ci mai degraba de blandete. Este si mai bine daca luam pozitia observatorului si tragem concluziile corecte, sa evitam sa ne supraapreciem faptele dar si vorbele. Este perioada in care minciuna va fi vazuta in adevarata ei lumina!


0 comments: