RSS

06 February 2009

TRANZITELE PENTRU 06.02.2009


Saturn in opozitie cu Uranus

Asumarea raspunderii si bunul simt fata in fata cu razvratirea si viziunea! Asta da tranzit! Ati vazut vreodata ce se intampla cand porneste un foc pompos de artificii intr-o incapare mica? La fel se comporta si aceste energii! Nu au loc una de cealalta! Faptul ca exista o opozitie  (la 180 de grade!!!) nu face decat sa amplifice diferentele. Putem insa sa conciliem aceste energii atata vreme cat nu suntem tentati sa credem ca trebuie sa existe un invingator. Este tentant sa ne cramponam de extreme crezand ca este un concurs in care noi trebuie sa dam raspunsul corect despre care este cea mai "buna" planeta/abordare/cale. In cel mai nefericit caz, aceasta opozitie poate crea un razboi intre trecut si viitor, intre conformitatea rigida si razvratirea haotica sau intre a depinde de aprobarea celorlalti pentru a sti daca facem bine sau nu un lucru si a ne dori sa fim atat de independenti incat parerea altora chiar sa nu conteze!


In cel mai fericit caz ar trebui sa fim in stare sa realizam un echilibru intre aceste extreme. Saturn aduce stabilitate si precautie - care ce se compenseaza cu flexibilitatea si intuitia date de Uranus. Atunci cand aceste energii fac treaba buna impreuna, produc schimbari de durata  ale structurilor vechi pe care putem construi ceva nou.  Uranus ne inspira sa ne intuim potentialul iar Saturn asigura baza solida pe care sa manifestam acest potential!


Saturn si Uranus ajung in opozitie la cca 46 de ani. Multi dintre cititorii mei - fie nu se nascusera atunci cand s-a intamplat ultima data (in 1965-1967) fie nu isi aduc bine aminte. Ultima opozitie a avut loc in agitatia anilor '60 cand tineretul radical s-a ridicat impotriva cutumelor perimate. Atunci opozitia s-a combinat si cu infama conjunctie Uranus-Pluto care a avut un aport semnificativ la schimbarile radicale care au inceput in anii 60. In urmatorii ani ne apropiem de cuadrantul dintre Uranus si Pluto care indica un punct de turnura important in procesele care au inceput odata cu conjunctia.  Opozitia Saturn-Uranus este preludiul si probabil indiciul ca urmeaza acel punct de turnura.

Schimbarile dramatice la care asistam - economice, sociale, politice si ecologice nu sunt decat inaintemergatorii unor schimbari pe termen lung. Acest lucru va lua amploare atat la nivel colectiv cat si individual in urmatorii 2 ani. Daca incercam sa ne opunem (Saturn) nu vom face decat sa amplificam si mai tare opozitia (Uranus). Pe de alta parte, daca renuntam si facem loc haosului si dezordinii (Uranus) nu vom face decat sa ne lovim de realitati crude si de consecinte dure (Saturn). Asadar ambele parti trebuie sa aiba un cuvant de spus.

Iata ca asistam la al doilea tranzit major din cinci: 4 noiembrie 2008, 6 februarie 2009, 15 februarie 2009, 26 aprilie 2010 si 26 iulie 2010.  Este foarte posibil sa ii afecteze pe cei cu planete sau puncte in harta natala intre 15-23 de grade, in mod deosebit in semne mutabile (Gemeni, Fecioara, Sagetator, Pesti). 

0 comments: