RSS

10 February 2009

TRANZITELE PENTRU 10.02.09

Partea a II-a

Jupiter face aproape o conjunctie cu Nodul Nord chiar acum, intensificand capacitatea de viziune, sperantele si visele. Daca trecem peste paradoxuri si starile de confuzie ne va fi cu siguranta mai usor sa ne concentram asupra adevarului care ne sprijina in a capata o noua perspectiva si nu doar cateva idei care ne anima pe termen scurt!!!

In Varsator mai are loc o conjunctie de 5  planete si Soarele aproape face conjunctie cu Chiron la Luna plina, ceea ce amplifica stilul grav al momentului. Problemele sau situatiile cu care ne confruntam pot necesita o solutie imediata desi nu exista deocamdata o solutie care sa rezolve problema in intregime. De exemplu, putem avea o problema de sanatate care trebuie sa isi faca meandrele pana sa ne revenim (cum e gripa sau boala cronica).

Conjunctia multipla aduce cu sine mai multe substraturi. Asistam la o adevarata parada de planete in Varsator de la sfarsitul lui ianuarie pana la jumatatea lui martie. Soarele, Mercur, si Marte ii depasesc pe Jupiter, Chiron si Neptun care se misca mai incet in Varsator. In mod deosebit Marte isi face simtita prezenta din 4 februarie pana pe 14 martie si intensifica energia colectiva.

Tema majora a acestei conjunctii multiple se concentreaza pe conjunctia Jupiter-Chiron-Neptun care are efecte in tot anul 2009. In general, aceasta conjunctie are conotatii spirituale. Jupiter reprezinta convingerile noaste si incercarea de deveni o parte din ceva maret. Neptun reprezinta sursa fiintei noastre fie ea divina sau de natura fizica. Aceste planete creaza impreuna o  lume transcedentala de posibilitati care depasesc granitele imaginetiei. Pe teritoriul conjunctiei Jupiter-Neptun gasim idealism, adevar, speranta, bucurie, extaz si viziune.
Chiron contribuie si el la ansamblul general. De acum nu mai putem spune: "Doamne , faca-se voia Ta!" De acum in colo mesajul este: "viata este frumoasa SI tragica; aduce bucurii dar SI amaraciune; iti da speranta dar SI dezamagiri".  De aici vine si paradoxul dar si ironia. Chiron este cel ce spune "da, dar..." asta ne aminteste ca oricat de minunata ar fi viata, uneori avem parte si de dezamagiri. Nu toate in viata se termina bine. Si oamenii buni au parte de necazuri in fiecare zi. Aceste experiente ne calesc, ne intaresc si ne transforma in cei ce imbratiseaza doua planuri de existenta: cel fizic si cel spiritual. Chiron are energia care ne face sa ne bucuram de viata cu toate relele ei. Ne incurajeaza sa trecem peste situatiile neplacute cu seninatate: " daca viata iti ofera lamai, ar fi bine sa inveti sa faci limonada", va suna cunoscut?

In februarie si martie planeta Marte ne pune fata in fata cu acest paradox spiritual/fizic intr-un fel sau altul. Multi nu vom realiza prin ce trecem decat mult mai tarziu. 

0 comments: