RSS

09 February 2009

TRANZITELE PENTRU 10.02.2009


Eclipsa de Luna pe Luna plina in Leu! - Partea I

Va atrag atentia asupra opozitiei Soare-Luna (Luna plina) si asupra opozitiei Saturn - Uranus! Toate cele 4 colturi ale acestui dreptunghi sunt unite prin inconjunctii si aspecte de semi-sextil – o combinatie de conflict, paradox si filozofie! Interesant, nu?

Din punct de vedere astronomic eclipsa de Luna inseamna ca Luna intra in umbra Pamantului si va lumina mai slab pret de cateva ceasuri. Din punct de vedere astrologic inseamna ca ajungem la un punct de cotitura in procesul care a inceputde fapt la ultima eclipsa de Soare care a avut loc in Leu la 1 august 2008. De acum si pana la urmatoarea eclipsa de Soare din 22 iulie 2009 vom cauta modalitati de a integra in viata noastra ceea ce am realizat pana acum astfel incat sa dainuie dincolo de acest ciclu Soare-Luna.
Ceea ce iese acum la iveala este o perspectiva usturatoare, neasteptata si ironica asupra a ceea ce la prima vedere parea ceva obisnuit. O sa ne simtitm putin iritati si frustrati sau dezorientati pentru ca nu vom putea sa ne vedem de treburile noastre ca de obicei. Pur si simplu va trebui ca la fiecare pas sa ne uitam unde punem piciorul - la modul propriu sau figurat. Daca nu suntem atenti, putem sa dam peste ceva neplacut pe neasteptate sau putem trece cu vederea peste ceva de valoare tocmai ca nu am fost atenti! Ei bine, de vina este acest dreptunghi pe care il mentionam mai sus, format de Soare, Luna, Saturn si Uranus. Este neobisnuita precizia asezarii planetelor in harta - toate sunt la 20 de grade. Este ca si cand ar avea loc o discutie care s-a blocat la un moment dat si, in loc sa se rezolve prin negociere, toata lumea se retrage sa rumege propria parere. Ati vazut acele desene in care initial se vede o imagine si apoi, daca te uiti mai indeaproape, se vede cu totul altceva? De exemplu, daca te uiti dintr-o parte vezi o femeie tanara, daca te uiti din cealalta parte, vezi o femeie in varsta.
Asadar modul in care ne vedem pe noi insine, modul in care vedem situatia in care ne aflam, ne poate schimba intreaga perceptie. Ce vrem sa vedem capata forma a ceea ce ne spune creierul ca se afla acolo. Daca ne temem sa vedem ceva, ne putem bloca si nu mai putem vedea ceea ce se afla acolo cu adevarat. Si cand ne cramponam prea tare de propriul mod de a vedea lucrurile, ne scapa esentialul.
Mesajul acestei eclipse de Luna este sa fim deschisi. Sa vedem cu ochii, cu mintea si cu inima. Sa acceptam si paradoxurile, de ce nu... Vom fi poate nevoiti sa radem de absurditati sau sa ne lasam sa fim tinta ironiei. Va fi nevoie sa renuntam la obisnuitele noastre incercari a anticipa: pentru ca adevarul poate fi altul decat ceea ce anticipam noi ca este de obicei. Ei bine, vom fi nevoiti sa acceptam raspunsuri care nu ne multumesc dar sa fim atenti la aceste raspunsuri caci in ele vom gasi informatii valoroase!!!!

0 comments: