RSS

14 April 2009

PENTRU MB (URMARE)

"Am observat ca am cea mai mare parte a planetelor concentrate in primele case, mai exact casa 5 este cea mai aglomerata iar casa 4 ii urmeaza. De ce? Sunt acestea domeniile cele mai favorizate?"

Planetele exercita o energie foarte mare asupra functiilor casei in care se afla in harta natala. Planetele inseamna actiune iar casa in care se afla planetele este locul de manifestare a actiunii. Astfel, mai multe planete intr-o casa determina o complexitate mai mare a functiilor casei respective si adesea o influenta puternica in viata nativului. Spun "puternica" si nu "favorizanta" sau "defavorizanta" deoarece interpretarea planetelor in case este complexa: pe langa pozitionarea planetelor in emisferele hartii natale se iau in calcul energiile planetare din casa respectiva si ce aspecte primesc din partea altor planete, guvernatorul casei si semnul in care aceasta se afla.

"Si ma mai ingrijoreaza faptul ca Mijlocul cerului primeste numai aspecte negative de la planete, un simplu trigon iar restul sunt sesquiquadrate-uri (nu stiu ce inseamna asta)si o inconjunctie de la luna (la fel nici aici nu stiu despre ce e vorba). Este de rau? Ma intereseaza pentru ca dupa cum v-am mai spus sunt foarte materialist si orientat spre cariera."

"Sesiquadrate" inseamna trioctil (aspect la 135 de grade) iar inconjunctia este aspectul la 150 de grade. Ambele sunt considerate aspecte minore si dinamice. Unii astrologi pun accent si pe aspectele minore, altii nu, in functie de tema in discutie. Aspectele minore aduc nuanta si detaliu.
In privinta aspectelor minore, la tine Mijlocul Cerului face inconjunctie cu Saturn (nu cu Luna cu care este in triseptil - 154 de grade) si trioctil cu Soarele, Marte si Uranus. Aceste aspecte minore nu sunt rele in sine ci avertizeaza asupra faptului ca, desi ai capacitatea si inteligenta necesare, pentru a reusi in cariera, va trebui sa depui ceva mai mult efort si sa iti cenzurezi impulsivitatea. De asemenea avertizeaza si asupra unei vieti familiale incompatibila cu dorinta ta de avansare profesionala. Ma simt datoare sa adaug ca harta natala arata potentialul cu care vine cineva pe lume. Desi ofera anumite solutii, astrologia nu rezolva probleme si nu este un panaceu. Suntem cu totii inzestrati cu liber arbitru si depinde de noi daca fructificam sau nu potentialul cu care ne nastem. Dupa cum spunea si Shakespeare, “Draga Brutus, greseala nu in stele se gaseste ci in noi insine”.

0 comments: