RSS

13 April 2009

PENTRU MB


"Si ultima nelamurire ar fi ca eu mai am un frate geaman, el este nascut cu 10 minute inaintea mea. Daca ii calculez astrograma pe orice site , tema natala ne arata identici fara nicio diferenta ori noi suntem cam diferiti in anumite privinte. Cum explica astrologia acest fapt? Va multumesc mult!!!"
Nu este o intrebare neobisnuita pentru un astrolog. Evident, ne asteptam ca doua persoane nascute aproape in acelasi timp, cu structura genetica similara si crescute in acelasi mediu sa se asemene foarte mult. Si intr-adevar se aseamana insa exceptiile dau bataie de cap astrologilor!!! Persoanele nascute in aceeasi zi si an au multi factori astrologici in comun. Insa ce le diferentiaza sunt aspectele si planetele rapide care pot avea influente diferite la interval de cateva minute numai! De exemplu ascendentul. Apare la est in momentul nasterii si influenteaza modul in care arata o persoana si cum este vazuta de ceilalti. Punctul ascendentului (cuspida - linia - casei 1) care se misca rapid este dat de miscarea de rotatie a pamantului (in jurul propriei axe) astfel incat in 24 de ore fiecare dintre cele douasprezece semne apar pe rand la ascendent la interval de aproximativ 2 ore. Gemenii nascuti la un interval de cateva minute pot avea semne diferite la ascendent. Tu si fratele tau insa aveti amandoi ascendentul in Leu. Faptul ca ai incercat sa faci astrogramele pe diverse situri, evident, nu ajuta. Softurile respective sunt in majoritate pentru divertisment si nu profesioniste, prin urmare nu au precizia necesara in astfel de situatii. Ai in stanga astrograma ta (in interior) si a fratelui tau geaman nascut cu 10 minute inainte in exterior. Dupa cum observi, ascendentul tau este in Leu la 9.26' iar al fratelui tau la 7.32'. Deja este o prima diferenta. Apoi avem diferentele de pozitionare a cuspidelor caselor: la tine casa a V-a este in Sagetator iar a fretelui tau in Scorpion, la fel si casa opusa (XI) care la tine este in Gemeni iar a fratelui in Taur. Lunile voastre sunt la cateva minute distanta iar diferenta dintre pozitiile Pamantului este de 2 grade si mai bine. In afara de aceste elemente care sper sa fi oferit suficiente explicatii, pot adauga faptul ca o harta natala reprezinta o imagine bruta a unor trasaturi sau calitati care pot avea diferite forme de manifestare. De exemplu Martele tau din Sagetator iti poate conferi energie sa muncesti mai mult pe cand fratelui tau ii poate potenta spiritul de revolta impotriva restrictiior. Harta natala nu spune cum trebuie sa fie nativul ci indica numai energiile care il influenteaza. Gemenii simt mai mult decat altii nevoia de a fi diferiti. A ne deosebi de semeni ne sta in instinct: astfel in mod inconstient unul dintre gemeni alege un anumit tip de manifestare a unei planete din harta iar fratele sau il alege pe celalalt. Practic, revenind la exemplul nostru cu Marte, influenta unei planete este aceeasi asupra amandurora: modul in care alegeti sa ii folositi energia este insa diferit. Gemenii, chiar si cei care se aseamana foarte mult si sunt aproape unul de celalalt toata viata, sunt persoane distincte care isi reprezinta harta natala in viata intr-un mod unic.
"Apoi am vazut ca unele planete , spre exemplu Venus se afla pe linia dintre 2 zodii: Fecioara si Balanta. Asta inseamna ca ambele zodii influenteaza Venus?"
Venus este la 29.47' (grad anaretic) in Fecioara, foarte aproape de Balanta intr-adevar. Spunem ca este pe cuspida Fecioara - Balanta. (Cuspida = ultimele trei sau primele trei grade ale unei zodii). Teoretic influente sunt de la ambele zodii. Observam ca in Balanta NU ai planete si nici in alte semne de aer, prin urmare este putin probabil sa ai vreo influenta predominanta de aici. Mai degraba trebuie judecata pozitia lui Venus in casa a III-a si influentele pe care le primeste de la alte planete (Jupiter, Neptun, Pluto). Oricum, Venus este intr-o pozitie critica la 29 de grade in Fecioara si pot exista probleme vis-a-vis de deciziile pe care le iei in privinta energiilor venusiene. Te tot gandesti si te tot razgandesti si sucesti situatia pe toate fetele pana sa iei o hotarare iar a doua zi te hotarasti pe loc fara sa mai gandesti o secunda. Suna cunoscut?

0 comments: