RSS

23 May 2009

MIHAELA RADULESCU SI MONTE CARLO - DE CE?


Intr-adevar, hotararea ei de a pleca la Monte Carlo nu este de acum. Cel mai probabil a inceput sa se prefigureze in toamna anului trecut cand au inceput sa actioneze treptat si conjugat mai multe planete grele. Iata:
3 Aug 1969, 11:45:00 PM
Piatra-Neamt, Romania - Monte Carlo, Monaco



Cu Uranus in casa a 12-a din 24 februarie 2007, anumite parti din viata privata a Mihaelei devin publice. Si hotaraste sa se izoleze, mai ales ca acest aspect scoate brusc la iveala secrete la dezvaluirea carora contribuie si falsii prieteni (Neptun in casa a 11-a). Saturn traverseaza casa a 6-a a Mihaelei din 21 septembrie 2008 (imediat dupa ruptura de Elan cat a stat in casa a 5-a) - aducand la suprafata insatisfactii si expunerea la situatii neplacute la locul de munca. Pluto este in casa a 9-a din 29 octombrie 2008 predispunand la calatorii lungi si contacte cu alte culturi, inclusiv la schimbarea radicala a principiilor de viata.

La Monte Carlo se va simti ca acasa. Si linistita. Cu felul ei de a se face placuta va ajunge sa cunoasca multe persoane de calitate, inclusiv vecinii, cu care va inchega prietenii de durata. De asemenea va cultiva legaturi si cu oamenii “care trebuie” sa o sprijine ca ea sa isi urmareasca interesele: autoritati si persoane publice. Sunt sanse extrem de mari sa se indragosteasca aici, mai ales ca simte o legatura puternica si cu locul si cu oamenii. Iar de va fi asa, va fi o relatie neconventionala, inedita pentru ea. Chiar va parea extravaganta in anumite situatii. Fara angajamente de lunga durata insa.
In plan profesional va merge pe linia dezvoltata anterior si chiar va reusi cu ajutorul talentelor sale oratorice si scriitoricesti intr-o maniera cu totul noua pentru ea. Va fi apreciata. Are aceeasi ambitie de a reusi, e convinsa ca acest loc face parte din destinul ei. Nu va pregeta sa munceasca mult si va avea incapatanarea sa ii iasa lucrurile cum vrea ea chiar cu riscul de a fi perceputa drept agresiva si inflexibila de catre cei ce nu sunt de acord cu ce face. Oricum pentru Mihaela Monte Carlo va fi o lectie insemnata de viata: va invata si lectia rabdarii si a increderii in sine.

Update 11.06.2013: Mihaela Radulescu a lansat 2 carti pana in 2011
"

Volumul \"Întreabă-mă orice\" (cu ilustraţii de Ana Ularu, Andreea Esca şi Dani Oţil, precum şi o fotografie semnată Florin Rădulescu) va fi lansat în cadrul Salonului de Carte Bookfest, sâmbătă, 28 mai (2011), ora 16.00, la standul Editurii Polirom.

Sursa: Cea de-a treia carte a Mihaelei Rădulescu se lansează în week-end > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/cea-de-a-treia-carte-a-mihaelei-radulescu-se-lanseaza-in-week-end-931589.html#ixzz2VtkVhYBx

EVZ.ro

Urmatoarea carte se numeste "Monaco, parcarea de femei":  "Da, scriu, am timp și disponibilitate ­pentru asta. Lucrez la trei proiecte de carte și sper că le voi publica pe toate anul acesta. Sunt total diferite și nu vreau să dau foarte multe detalii când încă nu sunt la tipar. Da, una dintre cărțile la care lucrez de cel mai mult timp și în care-mi pun și cele mai multe speranțe, e un roman cu titlul de lucru „Monaco, parcarea de femei“. Am pornit de la simplul fapt că toate prietenele și cunoștințele mele de aici, care au copii la aceeași școală sau ne vedem la aceleași activități extra-școlare sunt „parcate“ regulamentar aici, ca să-și crească pruncii în siguranță și coerența acestui colț de Rai – soții lor fie nu mai sunt decât tații copiilor sau sunt activi în alt colț al planetei, unde produc banii cu care-și țin familiile aici. E o poveste lejeră, de ficțiune, dar cu multe elemente incitante și distractive despre viața de aici. Am trimis câteva pagini unui agent literar și, dacă sunt în stare să scriu bine până la capăt, e posibil să fiu publicată și în altă limbă. Atât, deocamdată, despre cărțile mele."
Sursa: http://www.revistaciao.ro/scrisoare-din-sudul-fran-ei-mihaela-radulescu-despre-cum-e-via-a-la-monte-carlo_26052.html

De asemeni, din aceeasi sursa citez:

"Cred că Sir Philip Green e primul „sir“ pe care l-am cunoscut personal. E un fel de „împărat“ al magazinelor de street-wares (Top Shop, Selfridge printre altele) și da, are o avere fabuloasă. Dar asta n-am aflat nici la gustarea și nici la desertul mesei la care se întâmpla să ne aflăm concomitent, ci spre seară, căutând pe internet cine e acest „sir“. Are o fiică frumoasă, vorbește foarte mândru de familia lui și aproape deloc despre el.

Nu sunt neapărat o privilegiată că am ­acces la astfel de oameni, ci doar trăiesc într-o comunitate mică, civilizată, comunicativă, în care prieteniile se leagă ceva mai ușor și fără să te prezinți cu „pedigree-ul“. Aici cunoști oameni, nu conturi sau titluri, nu funcții sau moșteniri. Poate că treaba cu prietenia e ceva mai clară și mai simplă și pentru că nu există oportuniști, profitori, atârnători... Nu le ceri favoruri acestor oameni și nici bani împrumut, căci te-ai pulveriza rapid din preajma lor."









4 comments:

Ginette said...

Citind articolul despre Mihaela Radulescu mi-am re-adus aminte ca si eu m-as simti ca acasa in cu totul alta parte decat aici.

Liliana said...

Ubi bene ibi patria, desigur...

Ginette said...

:-)) desigur .....

pamflezistul said...

Pamflezia scrisorii plecarii: http://www.alinfarcas.ro/2009/05/24/muma-lui-ayan-cel-mic-3/ :D