RSS

23 May 2009

TRANZITELE PENTRU 24 APRILIE



LUNA NOUA IN GEMENI CU MERCUR (INCA) RETROGRAD

FUGITI!!! :))))))


Mercur, guvernatorul Gemenilor, este un prefacut. Asa este firea lui. Stim bine ca Mercur (Hermes la greci) a pus la cale un siretlic sa-i fure vitele lui Apolo fara ca banuiala sa cada asupra lui. Mercur este inteligent si inventiv insa este bine sa nu il credem mereu pe cuvant.

Cand Mercur este retrograd, isi face si mai tare de cap:  se joaca cu intarzieri, amanari, se strica calculatoarele, au loc accidente, una se spune si alta se intelege... Norocul e ca nu are decat trei saptamani la dispozitie sa isi faca meandrele (din 7 pana pe 30 mai). Efectele insa se resimt cu 2 saptamani inainte si dupa perioada de mers retrograd, atunci cand se afla in umbra - pana pe 15 iunie adica. Mercur este cel mai cuminte atunci cand se afla in mers direct si nu in umbra desi cei cu Mercur sau semnul Gemenilor puternic aspectat in harta natala pot pe buna dreptate spune ca Mercur e tot timpul retrograd!!!! :))))

Pe Luna Plina in Gemeni, Mercur intra iar in lumina reflectoarelor: doar are aceeasi energie! Dar cum Mercur este retrograd, ne asteptam sa isi dea in petic de data aceasta! Adica in loc de trei, sa avem patru saptamani de Mercur retrograd (bateti in lemn) insa putem sa il pacalim si noi si sa trecem cu bine de perioada. Nu vom avea de ales decat sa facem haz de necaz si sa nu luam chiar toate in serios.

Fiecare situatie are in ea o samanta de umor. Mercur este in Taur si, desi Taurul este cunoscut drept un impatimit al muncii si al acumularilor materiale, ii place sa se si distreze. Si rasul face parte din distractie. Atunci cand viata ne pune in situatii dificile, cel mai bun mod de a trece prin ele este sa facem haz de necaz. Aceast mod de a exprima un amestec de dezamagire, mirare, tristete, naivitate si resemnare ne ajuta sa trecem peste cele mai neplacute experiente de viata. Si, daca radem macar cateva secunde, este suficient sa iesim din starea proasta careia i-am cazut prada. 

Conjunctia Soare - Luna (de fapt asta inseamna Luna Plina) face o inconjunctie (aspect la 150°) cu Pluto. Ei bine, Pluto nu prea este sufletul distractiei, cu atat mai mult cu cat se afla in Capricorn, pe care il stim cat de "impaiat" este ;). Pe de alta parte, inconjunctia poate deveni "noaptea erorilor". Acest aspect leaga de regula planete aflate in semne care nu au nimic in comun: nici elementul (foc, aer, apa, pamant), nici tipul (cardinal, fix, mutabil) si nici polaritatea (feminin, masculin, pozitiv, negativ)! Este ca si cand in aceeasi camera s-ar afla doi oameni care vorbesc limbi diferite si le-ai cere sa rezolve o problema impreuna: fie ii apuca nervii, fie rasul! Sau amandoua! Ganditi-va la infricosatorul Pluto in Capricorn cum fornaie si mormaie nemultumit ca are multa mizerie de curatat si cum Luna Plina in Gemeni se invarte in jurul lui ca un catelus care cauta joaca.  Luna Plina in Gemeni are nevoie de Mercur sa se joace; dar Mercur este in Taur si este stresat de careul facut cu gruparea Chiron-Jupiter-Neptun din Varsator. Iata ca in aceasta perioada vom fi dezamagiti si derutati; ne vom intreba ce se intampla cu promisiunile facute cu cateva luni in urma. Se vor implini in cele din urma: nu chiar asa cum erau prevazute atunci ci adaptate la realitatea prezentului. Acest careu al lui Mercur ne va pune un zambet trist in coltul gurii cand vom vedea de fapt ca este aceeasi Marie cu alta palarie. 

Saturn nu formeaza  niciun aspect, fiind izolat de celelalte planete. Intr-un final intra si el in mers direct si ne vom putea concentra asupra planurilor pe termen lung.  Dar mai dureaza putin. La fel si cu perioada cand Mercur este retrograd: este mai bine sa adunam informatii, sa cautam sprijin, sa ne pregatim si nu sa actionam. Cand Mercur intra in mers direct pe 30 mai, Soarele face un careu cu Saturn: nu e cel mai fericit aspect dar cel putin vom fi mai aproape de realitate si ne vom ambitiona mai mult. Inca ceva: triada Jupiter-Neptun-Chiron primeste multe vizite in perioada acestui ciclu lunar: intai sextilul cu Venus si Marte  (care se apropie de conjunctie pe 21 iunie). Apoi vine Mercur cu careurile sale si Soarele cu trigon la jumatatea lui iunie. Se vehiculeaza asadar foarte multa energie care se va manifesta in viata noastra cuprinzand trairi interioare,  statut social, sanatate, conditie fizica. 

Sa nu uitam ca singurul aliat ne ramane rasul. Sa facem haz de necaz. Mercur se afla in sextil cu Uranus chiar acum iar lui Uranus ii place sa vada situatiile "de-an doaselea", ca si cand ar purta ochelarii altcuiva. Si se amuza singur de ce vede. Sa ii furam si noi ochelarii si sa ne uitam prin ei... :) 

0 comments: