RSS

03 July 2009

RASPUNSURI PENTRU ALINA SI ELENA

"1 Jul 09, 20:26alina: alina 4.02 1981 am revenit pt ca nu am scris locul nasterii-brasov. deci daca se poate sa imi spui despre casatorie atat. daca se poate..te rog.mersi mult"

Alina, ti-am raspuns mai jos, sub titlul "REVENIRE".


"1 Jul 09, 19:55 elena: Buna. Am auzit ca se tot vorbeste despre o a 13a zodie, Ophiuchus, si pentru ca este pusa in discutie de oamenii de stiinta sunt de acord ca intr-adevar este de luat in considerare. Intrebarea mea este: daca pina acum eram in gemeni si dupa calcullele astrologilor din afara sunt de fapt taur, harta mea natala va avea cu totul alte aspecte?"

Avand in vedere ca subiectul este de interes general si nu personal, il voi aborda pe scurt dat fiind faptul ca ambele teme (Ophiucus si incadrarea in zodii diferite) sunt complexe si exista foarte multe informatii disponibile.
Ophiucus nu este zodie ci constelatie. Probabil te intrebi daca faptul ca dupa unii astrologi esti in gemeni iar dupa alti astrologi in taur, nu cumva are de-a face cu Ophiucus. Ei bine, de fapt are de-a face cu sistemul astrologic folosit de respectivii astrologi (nu are legatura faptul ca astrologul e in tara sau strainatate;)). Necunoscand data nasterii tale, nu pot lansa decat doua ipoteze: prima ar fi ca ca esti nascuta cu 1-2 zile inainte sau dupa schimbarea zodiei si atunci trebuie luate in calcul ambele zodii la interpretare.

A doua ipoteza se leaga de faptul ca nu esti nascuta pe cuspida (la schimbarea zodiei) ci de sistemul folosit de astrolog. De exemplu, sistemul sideral foloseste zodiacul sideral care are la baza pozitia soarelui in constelatiile cu acelasi nume. (Constelatia Taurului - Zodia Taurului, Constelatia Gemenilor - Zodia Gemenilor) Exista intr-adevar astrologi care doresc sa includa si constelatia Ophiucus in zodiac si sa foloseasca 13 zodii in loc de 12. Atunci Ophiucus ar fi intr-adevar si ea zodie. Desi Ophiucus face parte din ecliptica solara ca si constelatie (se afla pe linia orbitei soarelui in miscare timp de 1 an) alaturi de celelalte constelatii, cele 12 zodii sunt denumiri conventionale pentru portiunile de arc de cerc de 30 de grade. Si majoritatea astrologilor folosesc sistemul cu 12 zodii. Mai avem de asteptat pana se va institui un sistem de calcul cu 13 zodii care, sincer, are extrem de putini adepti printre astrologii din ziua de azi. Pe de alta parte, sistemul tropical nu mai tine cont de pozitia fizica a soarelui in constelatii desi, cu mii de ani in urma, cele doua sisteme erau identice. Sistemul tropical se bazeaza pe relatia Soare/Pamant si pe succesiunea anotimpurilor avand ca repere solstitiile si echinoctiile. Sistemul sideral este astazi folosit in principal de indieni (cunoscut sub numele de sistem Vedic) iar cel tropical este folosit de occidentali. Un nativ Geaman in sistemul tropical devine Taur in sistemul sideral, in momentul de fata existand o diferenta de 24 de grade intre cele doua sisteme.

Exista multe discutii controversate pe marginea acestui subiect privind precizia celor doua sisteme. Personal le utilizez pe amandoua in functie de ce anume se potriveste cel mai bine nevoii clientului. Acest lucru insa face subectul unei alte discutii.

0 comments: