RSS

29 September 2009

DESPRE CASE BANTUITE - 3

In capitolul anterior am vorbit despre aparitii ca amprente energetice reziduale. Voi continua cu alte genuri de aparitii. Acestea par sa fie forme ale mintii omenesti (constiinta, personalitate, suflet, spirit) care se manifesta separat de trup si care pot exista si dupa moartea fizica a trupului. Dupa spusele martorilor, aceste aparitii se comporta ca si oamenii reali: au personalitate, emotii, se comporta si se imbraca aidoma persoanelor care erau atunci cand traiau. Am intalnit mai multe tipuri de aparitii insa ma voi opri la cele mai frecvente.

In primul rand sunt cele ale oamenilor aflati pe moarte sau ale celor decedati recent (pana la 48 de ore). Se manifesta o singura data in prezenta persoanei cu care aparitia are legaturi sufletesti puternice. Desi o astfel de "vizita" este de regula o vizita de bun ramas, uneori poate fi si un semnal de alarma al cuiva in pericol de moarte care are nevoie de ajutor - si aceste situatii pot declansa manifestarea acestor aparitii.

Mai sunt aparitii ale persoanelor decedate de mai bine de 48 de ore. Acestea fie se manifesta in repetate randuri in fata cuiva (chiar daca nu a cunoscut niciodata persoana decedata), fie - in cazuri destul de rare - se manifesta luni sau ani de zile intr-un loc sau in prezenta unei persoane cu care a existat o legatura in timpul vietii.

Activitatile poltergeist sunt pseudoaparitii. De ce? Nu au legatura cu manifestarile spiritelor ci implica manifestari la nivel fizic datorate unei persoane in viata. Aceasta persoana, datorita unor probleme emotionale nerezolvate sau stresului psihologic, foloseste in mod inconstient o forma de psihokinezie astfel incat apar manifestari la nivel fizic. Se crede ca aparitiile poltergeist sunt o proiectie telepatica inconstienta a mintii persoanei respective, care este perceputa de cei din jur. Aceste proiectii mentale care se manifesta ca aparitii nu au inteligenta sau personalitate proprie. Adesea nici nu au forma omeneasca ci apar mai degraba ca o reprezentare arhetipala a tulburarii interioare a persoanei care le genereaza.

2 comments:

Prof. L.M. said...

Urmaresc de ceva vreme un serial numit "Supernatural". Nu stiu daca ati apucat sa vedeti vreun episod, dar, daca da, as vrea sa va rog sa scrieti despre cateva dintre simbolurile si lucrurile adevarate despre spirite care apar acolo.
Toate cele bune,
Liliana

Liliana said...

Nu urmaresc serialul insa voi scrie cate ceva despre serialele si emisiunile de acest gen promovate prin intermediul televiziunii. Liliana