RSS

03 September 2009

REVENIRE LA MOLDOVA SI VORONIN

In 4 aprilie am facut o interpretare a tranzitelor pentru Moldova si Vladimir Voronin.

Ieri, 2 septembrie S-A CONFIRMAT OFICIAL DEMISIA LUI VORONIN:

" CHIŞINĂU / 17:08, 2.09.2009
Preşedintele în exerciţiu al R.Moldova, Vladimir Voronin, a confirmat miercuri că a demisionat din funcţie, relatează pagina online a Unimedia.
"În calitatea de preşedinte al Partidului Comuniştilor, nu am de gând ca în acest moment crucial pentru ţară şi pentru partidul nostru să rămân într-o poziţie destul de dubioasă şi ambiguă, exercitând atribuţiile şefului de stat. Nu am nici nici motive morale şi nici politice pentru a deţine această înaltă funcţie în stat. Categoric nu pot sa accept calea pe care vor acum să conducă ţara. Şi din acest motiv, anunţ că trec în Parlament în calitate de simplu deputat, pentru ca să fiu împreună cu partidul", a declarat Voronin."

Reiau aici postarea:


MOLDOVA AZI, 10.04.09


Este imposibil sa ignoram ceea ce se intampla in tara vecina, Moldova. Cu Marte in conjunctie cu Uranus in Pesti care de ieri 9 aprilie traverseaza casa a 5-a natala a Moldovei si face trigon cu Pluto natal avem imaginea clara a dictatorului (Pluto) care ordona fortelor politienesti (Marte) sa reprime revolta (Uranus) populatiei tinere a tarii (casa a V-a). Si cum Uranus la randul sau face conjunctie cu Venus se pare ca dorinta de a se exprima vointa reala a poporului este foarte puternica, manifestandu-se pana la jumatatea lunii mai.
De asemenea, Pluto in tranzit face trigon cu Soarele Moldovei. In mod categoric se gandesc schimbari in cadrul structurilor importante ale tarii. Si cum Pluto este retrograd, aceasta perioada va fi dificila datorita rezistentei la schimbare si temerii de a renunta la siguranta oferita de circumstantele actuale. Daca ne uitam la Leu in harta Moldovei (Soarele guverneaza Leul) vedem ca aici se afla casa a X-a cu conjunctii intre Mercur, Jupiter, Venus si Mijlocul Cerului. Asadar tinta este schimbarea puterii si a sefului de stat, a birocratiei si a dreptului la libera exprimare (Mercur face careu cu Pluto ceea ce indica modul dictatorial in care se exprima si se impun parerile), a institutiilor financiare si a sistemului legislativ si de politica externa.
Aceasta este harta tranzitelor lui Vladimir Voronin in aceeasi zi. Un prim aspect care se desprinde este cel al lui Neptun in tranzit in casa a VII-a in careu cu Uranus natal in casa a X-a. Acest aspect ii aduce lui Voronin o opozitie colectiva, simte aversiune din partea celor care se opun pretentiilor sale de supunere - ceea ce ii creaza confuzie: este pus in fata unor adevaruri pe care nu a vrut niciodata sa le recunoasca. Oricum nu va putea sa actioneze rezonabil sub aceasta influenta. Mai avem sextilul lui Pluto cu Marte natal care ii ofera ocazia sa faca schimbari la scara mare. Careul lui Saturn cu Mercur natal ne spune insa ca nu accepta si alte idei in afara de propriile idei fixe care ii sunt contestate si se cramponeaza de doctrina traditionala rigida. De aici se naste tendinta de a mentine ordinea prestabilita si de a se opune schimbarii. Sa speram ca va gasi dramul de intelepciune sa profite de conjunctura adusa de sextilul Pluto-Marte.

0 comments: