RSS

06 October 2009

DESPRE CASE BANTUITE - 4

Desi in majoritate oamenii spun ca vad sau simt aparitiile (se simte o prezenta), exista si cei care spun ca au auzit zgomote, au simtit mirosuri sau au fost atinsi. Potrivit declaratiilor, cand sunt vazute, aparitiile au o forma care pare a avea consistenta iar uneori este usor transparenta sau cu contur neclar. Adesea o aparitie poate parea atat de reala incat, daca nu s-ar sti ca persoana a murit, nu si-ar da nimeni seama. Oricum, apare cu infatisarea persoanei care a fost in viata si isi poate schimba varsta, stilul vestimentar, chiar si starea emotionala in functie de imaginea pe care doreste sa o proiecteze sau de mesajul pe care doreste sa il transmita. Nu toata lumea aflata in acelasi loc poate percepe aparitiile: acest lucru este posibil pentru persoanele mai sensibile si depinde si de intentia aparitiei, de ce mesaj doreste sa comunice. Atunci cand mai multe persoane vad aparitia in acelasi timp, din diverse unghiuri, ea pare ca ocupa un spatiu tridimensional. Avand in vedere ca a percepe inseamna pe de o parte a simti si pe de alta parte a prelucra informatia in minte/creier, este posibil ca ceea ce se "vede" sau se "aude" sa nu aiba o forma fizica reala, neputandu-se fotografia sau inregistra cu ajutorul aparaturii. Aparitiile comunica adesea prin telepatie - nu au gura sa vorbeasca. In cazuri rare, interactioneaza fizic prin psihokinezie.
Oricum, aceste senzatii tin de capacitatea noastra mentala si nu sunt fizice cum ar fi o persoana sta fata in fata cu noi si vorbeste. Prin urmare nu reflecta lumina si nici nu creaza sunete si nu pot fi fotografiate sau inregistrate. Miscarea obiectelor prin psihokinezie se poate fotografia (spre deosebire de halucinatiile telepatice ca se misca ceva - care nu au putut fi prinse pe pelicula!!!). Astfel unii spun ca aparitiile nu au nicio legatura cu persoanele decedate sau cu vreo entitate decorporalizata ci ca ar fi rezultatul telepatiei si psihokineziei produse de mintea unui om viu. Altii spun ca aparitiile sunt imagini mentale subiective declansate de stresul psihologic sau de influentele geomagnetice sau alte influente din mediul imediat inconjurator. Desi parapsihologii definesc o aparitie drept constiinta fara trup, mai exista si alte situatii care trebuie analizate inainte de a trage o concluzie in privinta a ceea ce se intampla la locul investigatiei.
Oricum, indiferent de cate teorii s-au lansat pe marginea subiectului, aparitiile par sa fie legate de manifestarea unei forme de constiinta. Daca spiritul este o constiinta fara trup sau daca este vorba de halucinatii generate de creier, ramane de vazut. INSA, fiind vorba totusi de constiinta, se poate comunica cu aparitiile, care se manifesta dintr-un motiv ce poate fi lesne aflat: pur si simplu se pun intrebari! In momentul in care pui o intrebare directa aparitiei se deschide calea catre o solutie eficienta insa teama, confuzia si socul prin care trec oamenii atunci cand te vad discutand cu aparitia iti ingreuneaza dialogul. Este vorba de acea teama de necunoscut insa nu este cazul: cu rare exceptii, aparitiile nu fac rau oamenilor. In timpul investigatiilor explic natura tipurilor de aparitii astfel incat sa nu se mai teama cand le vad si nici cand incerc sa initiez vreun dialog cu ele pentru a putea obtine informatii referitoare la prezenta respectiva.

0 comments: