RSS

06 January 2010

HOROSCOP 2010

Careul Saturn-Pluto isi va face simtita prezenta in viata fiecaruia, fiind principala tema a horoscopului din 2010. Desigur, urmeaza schimbari mari pentru Capricorni si Varsatori, in mod deosebit pentru acestia din urma pentru ca si Uranus, guvernatorul lor, isi schimba semnul. Cu Saturn in exaltare in Balanta tendintele vor fi pozitive insa lupta pentru putere, pentru a detine controlul, este inevitabila datorita careului pe care Saturn il face cu Pluto. 

Sagetatorii si Pestii se pot astepta la schimbari mari si, cu Jupiter in propriul semn aproape tot anul 2010, vor avea parte de un an bun insa cu evenimente neprevazute in vara cand Jupiter intra in Berbec si face conjunctie cu Uranus. 

Un an interesant este si pentru Berbeci si Scorpioni pentru ca Marte sta in Leu pana in iunie si nu face niciun aspect cu alte planete: chiar ca miroase a bine!

Taurii si Balantele vor avea cea mai grea perioada in timpul retrogradarii lui Venus in Scorpion din septembrie pana in decembrie.

Dar sa vedem ce se intampla cu fiecare zodie in parte…



Berbec



Principala problema a Berbecilor in 2010 este pozitia lui Saturn pe descendent pana in aprilie si apoi din iulie pana la finele anului. Au parte de mai multa agitatie in planul relatiilor care, pentru a supravietui, vor necesita angajamente serioase. Insa pretentiile partenerilor vor fi rezonabile si cum Marte in Leu face sextil cu Saturn la inceputul anului, inteleptul Berbec se va ridica la inaltimea asteptarilor. De fapt pozitia lui Marte este excelenta atat pentru relatiile amoroase cat si pentru relatiile cu copiii, pe termen lung! Cu Pluto pozitionat pe Mjilocul Cerului – unde sta de mai bine de un an – efectul careului cu Saturn se va vedea in lupta pentru a promova in plan profesional. Sefii vor incerca sa isi impuna punctul de vedere si acest lucru poate aduce restructurari importante la locul de munca. Si cum Jupiter si Uranus afecteaza Fundul Cerului Berbecilor din iunie pana in august, aceleasi schimbari radicale isi pot face simtite efectele si in plan familial. Este posibil ca vacanta de vara a Berbecilor sa fie afectata ca o consecinta a schimbarilor de la locul de munca sau a schimbarii locului de munca. Aceste schimbari se pot materializa fie foarte rapid in vara fie la finele anului cand Marte intra in conjunctie cu Pluto inainte de sarbatorile de Craciun.





Taur





Pentru Tauri 2010 se arata ceva mai stabil decat pentru celelalte zodii. Cu Jupiter si Neptun in Pesti tot timpul anului, se va pune accentul pe prietenii si pe activitatile de grup care sunt favorizate. Cum Venus se alatura acestor doua planete in februarie, este foarte bine aspectata viata sociala in mod deosebit daca Taurii hotarasc sa faca parte din organizatii care desfasoara activitati creative. Tranzitul lung al lui Marte prin casa a 4-a a Taurilor pana in iunie predispune la conflicte cu partenerul de viata si cu copiii. Careul lui Saturn cu Pluto afecteaza Taurii indirect, in principal prin restructurari la locul de munca datorate restrangerilor de personal. Cu Venus in conjunctie cu Marte in Balanta in august, viata amoroasa a Taurilor va fi in principal linistita insa va traversa si o perioada mai dificila in ultimele patru luni ale anului cand Taurii vor trebui sa fie atenti sa nu calce stramb. Cu Venus in Scorpion in aceasta perioada este posibil sa nu se stimta atat de iubiti pe cat si-ar dori si sa devina obsedati de ideea ca sunt controlati de partener. Venus va sta in conjunctie cu Marte in septembrie si octombrie, relatiile amoroase vor fi cu suisuri si coborasuri iar Taurii se vor supune dorintelor partenerului. Si va merita sa accepte sa faca acest lucru daca nu ii deranjeaza sa fie putin dominati.






Gemeni



Inceputul lui 2010 pentru Gemeni inseamna o introspectie serioasa. Cu Pluto in casa a opta in aceasta perioada, Gemenii vor fi nevoiti sa stea fata in fata cu propriile temeri si sa isi analizeze complexele psihologice pe care in mod normal ei le ascund. Careul Saturn/Pluto aduce lupta in interior sub forma temerilor privind siguranta relatiei pe care o au cat si viata lor amoroasa in general. Nu vor trebui sa provoace discutii in contradictoriu ci sa actioneze cu foarte mare diplomatie. Careul mai poate afecta si copiii cu a caror incapatanare vor avea de furca Gemenii. Cand Jupiter si Uranus ajung in Berbec in vara, timpul Gemenilor va fi foarte ocupat cu diferite activitati sociale care mai de care mai interesanta in compania prietenilor si a unor persoane excentrice. O perioada excelenta pentru evolutie in plan personal dar si profesional, mai ales daca pot lucra pentru indeplinirea unui ideal social sau colectiv in plan artistic, prin arta in orice manifestare a acesteia, film sau muzica. In forul lor interior insa, Gemenii vor realiza din ce in ce mai mult ca nu sunt satisfacuti de propria evolutie in plan sentimental. Sfarsitul anului este la fel cu inceputul, culminand cu o analiza interioara profunda care – sa speram – va avea drept rezultat imbunatatirea imaginii despre sine dar si a relatiilor cu cei dragi.



Rac



Racii vor fi profund afectati de pozitia lui Pluto, Saturn, Jupiter si Uranus in semne cardinale in 2010. In plus, eclipsa de luna din 28 iunie sugereaza ca vor avea loc schimbari importante si transformari in cadrul parteneriatelor si al relatiilor in general. Cu Saturn care afecteaza casa a 4-a a familiei si caminului Racii se pot astepta la consolidarea relatiilor de familie insa, avand in vedere ca relatiile in general in 2010 stau sub semnul transformarii, se vor confrunta cu o criza serioasa in plan familial care apare catre finele anului. Careul Pluto/Saturn poate indica si uneltiri din umbra si va fi nevoie ca Racii sa faca apel la solidaritatea intregii familii ca sa se apere. Conjunctia Uranus/Jupiter in Berbec anunta o evolutie excelenta in plan profesional din mai pana in august iar in aceasta perioada Racii ar trebui sa aiba curajul sa iasa in lumina reflectoarelor, mai ales cei care lucreaza in domenii tehnice. Sfarsitul lui iulie si inceputul lui august anunta si schimbarea domiciliului datorita schimbarii locului de munca pe o pozitie mult ravnita, care se va fi dovedit o alegere excelenta mai tarziu, in 2011.





Leu



Cu Marte in zodia lor pana in luna iunie, Leii vor avea parte de un an plin si foarte multe sanse sa fie scutiti de multe dintre neplacerile pe care le au celelalte zodii. Prima parte a anului este o perioada excelenta pentru activitati artistice si relatii amoroase iar Leii isi vor trai viata din plin. Eclipsa de soare din februarie in Capricorn va scoate la suprafata nemultumirile de la locul de munca si este posibil ca unii colegi sa plece ca urmare a unor restructurari in prima parte a anului. Leilor nu le vor fi pe plac noile reguli de lucru si se vor hotari sa paraseasca si ei locul de munca in toamna. Un an excelent pentru studii si calatorii. Pentru Leii care inca studiaza, acestia vor avea o schimbare radicala de directie, se vor reorienta in semn de protest fata de limitarile impuse de sistemul de invatamant. Anul 2010 este interesant si din punctul de vedere al parteneriatelor amoroase mai ales pentru leii care calatoresc in strainatate.







Fecioara





Tranzitul lui Saturn prin Fecioara s-a incheiat la finele lui octombrie 2009, si, impreuna cu opozitia lui Uranus a adus Fecioarelor multe provocari si schimbari in planul relatiilor personale. Cu Saturn in Balanta, in 2010 tinta este de a face fata crizei financiare prin noi initiative. Relatiile amoroase vor fi foarte pasionale si intense mai ales in vara cand Fecioarele pot cunoaste o persoana foarte libera in gandire dar si neserioasa pe de alta parte. Saturn revine in Fecioara din aprilie pana in iulie iar in aceste luni Fecioarele vor incheia perioada de schimbare in planul relatiilor si al vietii in general care a inceput cu ani in urma. Cum Fecioara este un semn de pamant guvernat de Mercur care retrogradeaza de trei ori in anul ce vine, se anunta un an constructiv, de cladire a unei baze solide pentru viitor. Mercur face conjunctie cu Pluto la inceputul si sfarsitul anului si delimiteaza o perioada foarte intensa mai ales in planul relatiilor cu copiii sau, pentru Fecioarele mai neconformiste, al relatiilor clandestine. Cum Jupiter este in Pesti (semn opus Fecioarei) mai tot timpul anului, vor fi bine aspectate si relatiile Fecioarei cu persoanele generoase din fire.



Balanta



Balantele vor avea parte de un an memorabil si, cu Saturn in semnul lor pana in octombrie 2012, isi vor stabili alte prioritati in viata care le vor afecta relatiile cu partenerii fie in bine fie in rau. Probabil Balantele deja au simtit influenta careului Saturn/Pluto in viata de familie si acest lucru a insemnat aducerea in discutiile cu partenerul a unor subiecte sensibile care nu mai puteau ramane nediscutate. Este important ca Balantele sa identifice si sa renunte la anumite obiceiuri proaste si sa impuna limite persoanelor care incearca sa le domine. Cand Jupiter si Uranus ajung in casa a 7-a a parteneriatelor in iunie, incepe o perioada incredibil de frumoasa. Balantele singure vor calatori catre destinatii exotice si vor cunoaste foarte multe persoane. Balantele care au o relatie ar trebui sa acorde mai multa libertate partenerilor sau sa faca impreuna ceva inedit care sa aduca un suflu nou pentru ca altminteri partenerii vor bate in retragere. Conjunctia lui Venus cu Marte din august aduce un reviriment in relatii insa cum Venus intra in miscare retrograda se pare ca Balantele vor fi tentate sa triseze, se vor compromite iar partenerii vor fi cei care vor lua hotararile. Atentie mare asadar in ultimele patru luni ale anului.





Scorpion



Principala problema a Scorpionilor din octombrie 2009 pana in iunie 2010 este miscarea retrograda si apoi directa a lui Marte in Leu, care sugereaza ca isi vor putea manifesta creativitatea in plan profesional. Vor avea parte si de recunoasterea meritelor. Pana pe 10 martie insa nu vor avea parte de mari realizari si este posibil sa ia si cateva hotarari gresite in privinta carora vor trebui sa se razgandeasca. Din fericire influenta lui Saturn inseamna ca Scorpionii sunt ajutati foarte mult de oameni cu integritate. Viata profesionala a Scorpionilor va fi sub semnul schimbarii in 2010 iar schimbarea radicala va avea loc in vara, cand Scorpionii se vor desprinde de tensiunea creata la locul de munca de colegi, in lupta lor pentru avansare. Eventual vor schimba locul de munca. Perioada cea mai buna a anului este atunci cand Marte intra in Scorpion, din septembrie pana la finele lui octombrie. Tot atunci in Scorpion va fi si Venus care va intensifica viata amoroasa iar Scorpionii vor fi cei care vor lua hotararile privind pastrarea sau renuntarea la parteneri. Decembrie 2010 este o perioada decisiva pentru Scorpioni, acestia vor trebui sa lupte la modul dur pentru a li se face auzit si punctul lor de vedere.



Sagetator





Guvernatorul Sagetatorilor, Jupiter, intra in Pesti in 18 ianuarie si face conjunctie cu Pluto insemnand ca urmeaza o perioada in care Sagetatorii vor elimina pe de o parte ideile nerealizabile iar pe de alta parte vor trece la aplicarea unor schimbari practice, in mod deosebit in planul familial si al caminului. Au in vedere reforma economica si chiar au ocazia in ianuarie sa mai reduca din cheltuieli si sa faca anumite investitii. Distractia mare incepe odata cu conjuntia lui Jupiter cu Uranus in Berbec in iunie. O perioada inedita, cand Sagetatorii vor fi dispusi sa isi asume anumite riscuri si vor fi siguri de reusita. Vor actiona in mod spontan insa trebuie sa ii avertizez sa se gandeasca de doua ori, altminteri vor da de necaz si vor pierde banii. Vor calatori foarte mult in 2010 insa, cu Jupiter in Pesti impreuna cu Uranus incepand din septembrie, vor trage mai mult acasa unde vor avea parte de surprize din cele mai placute. O parte din anul 2010 va fi dedicat de unii Sagetatori relatiei cu copiii iar altii vor simti nevoia sa isi infrumuseteze caminul.





Capricorn



Cu Pluto in Capricorn pana in 2024, pe Capricorni ii asteapta cativa ani de evolutie interesanta insa 2010 se invarte in jurul careului lui Saturn cu Pluto, care deja s-a manifestat in noiembrie 2009. In mod sigur este vorba de lupta pentru putere si provocari la nivel profesional: capricornii vor intalni persoane care vor face uz de putere fara scrupule dar vor gasi vointa necesara sa depaseasca situatiile in care sunt pusi intentionat. In ciuda presiunilor la care vor fi supusi, Capricornii vor hotari sa nu paraseasca locul de munca sau, dimpotriva, vor alege sa lucreze in alt domeniu, complet diferit. Lucrurile se infierbanta cand Jupiter intra in conjunctie cu Uranus in Berbec si aduc nemultumiri in viata de familie din iunie pana la sfarsitul lui august. Capricornii vor gasi astfel ocazia potrivita sa fuga “de acasa” insa, daca hotarasc sa ramana acasa in bataia pustii, se vor detasa si vor gasi ei o cale de a rasturna situatia in favoarea lor. Se anunta un an plin si pentru Capricorni, cu agitatie in multe planuri. Nu vor claca, dimpotriva, Capricornii vor devenii mai puternici, mai rezistenti. Vor fi incredibil de puternici in decembrie 2010 cand Marte intra in conjunctie cu Pluto. Atunci vor trebui sa stranga din dinti, sa fie duri cu ei insisi dar nu si cu cei dragi.





Varsator



Cu Marte in casa a 7-a a parteneriatelor pana in iunie 2010 in aspect favorabil cu Saturn, Varsatorii au parte de o perioada in care, ajutati de partener, isi indeplinesc un obiectiv profesional. Au multe de facut, in mod deosebit sa lupte sa fie remarcati. Careul Saturn/Pluto se repeta in februarie si august si aduce Varsatorilor nelinisti privind viata lor de zi cu zi: de fapt Varsatorii vor invata ca totul incepe cu o idee si de la idee se creaza si destinul. Vor lupta pentru ceea ce este corect si drept si vor avea castig de cauza. Uranus, care este asociat Varsatorului, isi schimba semnul in mai 2010 si anunta o perioada de schimbari mari, pentru ca Varsatorii vor avea energie, curaj si vor fi de neoprit. Alegerile pe care le fac Varsatorii in vara vor reprezenta fundatia pe care vor construi in urmatorii sapte ani. Vor reusi sa se faca intelesi. Saturn va fi retrograd in Fecioara din aprilie pana in iulie si in aceasta perioada se vor ocupa de aspectele economice care le-au pricinuit ingrijorare in 2009. Astfel ei vor gasi solutii practice in mod deosebit privind darile catre banci, impozite etc. Incepand cu 22 iulie vor incepe sa faca planuri de viitor care nu exclud cateva schimbari radicale.



Pesti



Cu Jupiter care intra in semnul lor in 18 ianuarie, Pestii vor incepe anul cum nu se poate mai bine nu numai in privinta modului in care isi vor vinde talentele si abilitatile ci si in privinta venitului. Ianuarie si februarie sunt lunile in care isi fac curatenie in viata si - in sfarsit – scapa de visele nerealiste care nu i-au dus nicaieri, concentrandu-se pe ceea ce este cu adevarat important. Fara indoiala ca va exista si un moment de teama pentru ca alte persoane vor avea in mana fraiele insa este spre binele Pestilor sa fie constinciosi si sa castige increderea superiorilor. Conjunctia lui Jupiter cu Uranus in Berbec din 8 iunie se va repeta in septembrie in Pesti si este un eveniment astrologic rar avand in vedere ca ultima data a avut loc in 1997 in Varsator. Pentru Pesti este un aspect care le apare o data in viata in propriul semn asa ca este bine sa profite in 2010 de ocazia vietii lor! Sa isi indeplineasca visele. Pentru ca de aici vor veni si banii si tot aici ii ajuta si talentul. Iulie si august vor fi doua luni foarte intense cand Pestii vor fi tentati sa imbratiseze o ideologie aflata la extrema cu riscul de a indeparta prieteni si oameni importanti. Oricum ar fi, in 2010 Pestii vor fi rasfatatii astrelor.

2 comments:

Ginette said...

Liliana, multumiri pentru articol.
LA MULTI ANI !!! Sanatate si numai bine in noul an.

Liliana said...

Doamne ajuta, Ginette!