RSS

10 March 2010

DESPRE HOMOSEXUALITATE DIN PERSPECTIVA ASTROLOGULUI

Din tema natala se determina predispozitiile nativului. Daca in tema natala exista o predispozitie catre homosexualitate, avem de ales sa nu fim homosexuali? Care sunt factorii care determina aceasta inclinatie in astrologie? Planetele Venus si Marte (simbolurile feminitatii si masculinitatii) ne influenteaza caracterul si comportamentul in viata amoroasa. Insa si Luna si Uranus dau indicii despre homosexualitate. Indiferent ca suntem barbati sau femei, ne nastem cu polaritate dubla. 

 

Din punct de vedere astrologic, pozitia planetelor in minutul nasterii arata clar predispozitiile fizice si mentale.De exemplu, berbecilor le place sa conduca, taurii sunt senzuali iar gemenii sunt curiosi si vorbareti. Leii dezvolta o sensibilitate aparte pentru estetica si arta iar fecioarele sunt perfectioniste. Se pune problema determinismului? Intr-un sens, da.  De fapt, daca predispozitiile temei natale sunt clare, influenta mediului inconjurator este determinanta in viata nativului. De exemplu, un copil nascut in zodia balantei cu predispoztitii catre arta va avea mai multe sanse sa isi descopere talentele daca este crescut intr-o familie de artisti. Daca mediul in care se dezvolta copilul nu este propice artei si daca “din intamplare” ajunge – sa zicem – la teatru, el se va simti acolo ca acasa si va incerca sa se manifeste in consecinta. Astfel, calitatile sau inclinatiile catre ceva anume se pot arata in viata nativului devreme sau, dimpotriva, tarziu.

 

Daca in tema natala se afla semintele viitorului nostru, se poate acesta prezice?  In tema natala se regasesc fundamentele personalitatii noastre cum ar fi caracterul, modul in care ii percepem pe cei din jur, modul in care iubim, ce ne place si ce nu ne place. Asadar, este homosexualitatea de natura genetica sau intervine ca urmare a propriei optiuni? Inainte de toate, este o chestiune de suflet si de sensibilitate. Ne nastem barbati sau femei insa sexul caruia ii apartinem nu are nicio legatura cu sensibilitatea. Influentele planetare arata clar nivelul afectiv si de sensibilitate al nativului iar homosexualitatea in astrologie se vede ca o inclinatie si nu ca o optiune. Homosexualitatea se poate manifesta inca din copilarie iar la intrebarea daca din tema astrala sau din mediul in care se dezvolta nativul se determina inclinatia catre homosexualitate, raspund clar: tema astrala!

 

In general se cade in greseala de a crede ca exista caracteristici proprii fiecarui sex. Atat barbatii cat si femeile au aceleasi nevoi: sa iubeasca si sa fie iubiti (Soarele), sa comunice (Mercur), sa isi faca simtita prezenta in lume (Jupiter), sa creada (Neptun), sa evolueze (Pluton) iar acest lucru este foarte evident in astrologie, atat intr-o tema natala masculina cat si intr-una feminina. Pozitia planetelor Marte si Venus este importanta pentru a defini polaritatea dominanta a nativului. Totul depinde de influenta acestor doua planete: Marte reprezinta latura masculina, actiunea, spontaneitatea, iar Venus este prin excelenta planeta feminitatii. O semnatura martiana puternica intr-o tema natala – adica Marte aflat in zodia nativului aproape de Soare, in casa vietii amoroase, a sexualitatii sau aproape de ascendent – predispune catre un caracter foarte masculin si “dictator”. Intr-o tema natala masculina, aceasta pozitie indica un temperament viril, intr-o tema natala feminina arata o femeie masculinizata sau de genul “macho” in comportament. Dimpotriva, daca Venus este cea care domina in tema natala, prezenta in aceleasi case, intr-o tema masculina indica sensibilitate, delicatete, emotivitate si rafinament. Intr-o tema natala feminina, Venus intareste valorile feminine. Daca Marte si Venus se afla in conjunctie (alaturati) in tema natala, se confunda valorile masculine si feminine si homosexualitatea sau bisexualitatea sunt foarte probabile. 

Luna, guvernatoarea emotiilor noastre, joaca si ea un rol important in determinarea sensibilitatii unui nativ: racii stiu mai bine decat oricine acest lucru pentru ca se afla permanent sub directa influenta a Lunii. Planeta feminina in esenta,Luna guverneaza emotiile si sensibilitatea. Pozitia sa in cadrul temei natale reprezinta elementul esential care determina modul in care se vor manifesta sentimentele in cadrul unui cuplu homosexual. Si nu in ultimul rand Uranus, planeta independentei, a originalitatii, a nonconformismului, arata in mod flagrant predispozitiile catre homosexualitate intr-o tema natala. Daca se afla in casa a V-a (casa vietii amoroase) sau in casa a VIII-a (casa sexualitatii care este asociata si valorilor puternic feminine intr-o tema masculina sau valorilor puternic masculine intr-o tema feminina), Uranus predispune la o inclinatie catre persoane de acelasi sex, la ideea de independeta, de uniune libera care caracterizeaza cuplurile homosexuale din ziua de azi. Este interesant de notat ca Uranus guverneaza in egala masura modernitatea si grupurile.

Totusi, care sunt limitele identitatii barbatului si a femeii din moment ce natura a considerat de cuviinta sa faca distinctia intre cele doua sexe?

Barbatul si femeia nu se pot defini numai prin antiteza pentru ca ar insemna sa se nege punctele lor comune prin accentuarea diferentelor. Ar fi si pueril. Barbatul si femeia nu se pot defini nici intr-o maniera generala pentru ca ar insemna sa se nege diferentele existente intre membrii unui grup de acelasi sex. Ma vad nevoita sa conchid ca omul, fie barbat sau femeie, trebuie definit ca entitate unica, ceea ce reprezinta fundamentul astrologiei. O tema natala se poate compara cu fatza omului: poate semana cu alta fatza insa are si trasaturi care o deosebesc de aceasta (cu exceptia gemenilor astrali care, din punct de vedere fizic, se numesc sosii). De asemenea sunt convinsa ca astrologia va descoperi in viitorul apropiat si alti factori care sa conduca la personalizarea cat mai clara a unei teme natale care este unica. (Sansa ca o tema astrala sa se repete este de una la 27000 ani!)

In concluzie, din punct de vedere astrologic, faptul ca esti barbat sau femeie nu inseamna mare lucru pentru ca in final devenim ceea ce ne e dat sa devenim si nu conteaza daca evoluam (sau nu) in pielea unui barbat sau a unei femei: omenirea are propriile virtuti pe care ni le insusim (sau nu) indiferent de sex. Important este sa stim sa fim OAMENI pana la capat.

0 comments: