RSS

14 March 2010

PENTRU LILIANA - SUA


Draga Liliana,

Aceasta este harta ta natala. Urmeaza sa postez si horoscopul tau personal cat de curand. Harta o poti salva sa o ai. Din motive lesne de inteles, nu am publicat datele complete.

Imi scriai, citez: ”D.p.d.v. profesional cam de 10 ani am avut foarte multe blocaje, fapt care nu am putut sa avansez sub nici o forma, iar sentimental nici nu ma mai gandesc.”.

Cand este vorba de blocaje primul suspect pe lista este Saturn. M-am uitat la tranzitele si progresiile tale de acum 10 ani si, intr-adevar, la sfarsitul anului 2000 Saturn intra in conjuntie cu ascendentul tau. Pana atunci insa, in 1999 ai avut parte de o tripla conjunctie a lui Saturn pe casa a 12-a care a deschis cutia Pandorei pentru tine. Practic, Saturn a revenit la pozitia pe care a avut-o la nasterea ta si te-a impins sa te bazezi pe propriile forte, sa renunti la vechile obligatii si structuri. 1999 a fost un an in care ti-ai facut bilantul, in care ai privit viata la modul serios si realist, in care a trebuit sa iti vezi prioritatile si sa iei decizii importante in privinta relatiilor, a locului de munca si a aspectelor care nu isi mai aflau locul in viata ta. Se pare ca ti s-a schimbat si stilul de viata, ai trecut la unul mai auster.


 

Oricum, in privinta profesiei, 1999 nu a fost un an favorabil schimbarii locului de munca chiar daca cel pe care il aveai nu iti aducea satisfactii. Oricare ar fi fost alegerea ta, anul l-ai retinut ca fiind plin de frustrari, de intarzieri, un an in care te-au parasit increderea si optimismul. Un an in care au iesit la suprafata tot felul de probleme, si acasa si la servici si a trebuit sa te gandesti serios incotro sa te indrepti. Nici in anii 2000 si 2001 nu ai stat pe roze, Saturn tot nu te-a lasat in pace pana in septembrie 2000 cand a facut prima conjunctie cu ascendentul tau. A fost un moment important atunci: a inceput un nou ciclu in viata ta si ai dorit sa lasi trecutul in urma. Ti-ai facut planuri cu bataie lunga, ti-ai propus sa o iei de la capat. Dar acest lucru nu s-a intamplat pana la a doua conjunctie a lui Saturn cu ascendentul tau din mai 2001 (Saturn a hotarat sa mai intarzie lucrurile si si-a mai gasit de lucru prin casa a 12-a pana atunci). Cu trecerea lui Saturn in prima casa, din mai 2001, a inceput un ciclu de cativa ani. Tot ce ai semanat atunci vei culege odata cu intrarea lui Saturn in opozitie cu ascendentul, incepand cu ianuarie 2015. Dar nu te speria…Opozitia lui Saturn cu ascendentul se intampla la 14 – 15 ani de la conjunctie si atunci se va vedea cu adevarat daca ce ai hotarat in 2000 – 2001 a fost de bun augur. Daca ai ales in mod constient sa ramai agatata de ceva sau cineva care nu te-a lasat sa evoluezi, este lesne de inteles ce va fi.

 

In momentul de fata Saturn se afla in opozitie cu Mercurul tau natal si se pare ca te afli in impas, ca ai o problema la care nu gasesti nicio solutie buna. Ai o dilema. Sunt naintelegeri, intarzieri, te simti izolata. Celialti nu sunt de acord cu parerea ta. Ai grija si nu privi lucrurile prea serios sau de pe o pozitie prea rigida pentru ca nu vei mai vedea partea plina a paharului si vei ajunge intr-o stare depresiva in care nu vei mai putea vedea solutiile la indemana. Oricum, tranzitele lui Saturn coincid cu lucruri care sunt serioase. Adesea trebuie sa iei hotarari radicale pentru ca Saturn nu e planeta care sa lase lucrurile in coada de peste, la el sunt ori albe ori negre. Si cum Saturn iti tranziteaza casa a 5-a, a copiilor, e posibil ca si aici sa ai de furca pentru ca Saturn aduce problemele la lumina. Gandeste-te la acest lucru ca la o ocazie de a le rezolva.

 

In noiembrie Saturn trece in casa a 6-a a muncii si, incepand de atunci, vreme de 2 ani si jumatate, sunt sanse sa schimbi locul de munca. Dar atentie: Saturn aici avertizeaza ca nu mai merge sa faci treburile ca inainte. Si schimbarea incepe cu tine pentru ca va fi necesar sa iti analizezi atitudinea fata de munca si ambitiile materiale (daca le ai sau nu!!!). Va trebui sa te intrebi daca, profesional, esti pe drumul cel bun si cu picioarele pe pamant pentru ca, atunci cand vine momentul, sa nu te prinda nepregatita si sa cazi prada nesigurantei si neincrederii. Pentru ca Saturn taie legaturile distructive cu trecutul si construieste structuri mai sanatoase. Dar acest lucru necesita timp.

Revenind in prezent, Saturn se afla in conjunctie cu Uranus natal, reprezentand nevoia ta de a gasi un echilibru intre schimbare si stabilitate. Este vorba de un conflict intre ceea ce doresti si ceea ce trebuie sa faci. In momentul de fata iti vine sa dai foc la tot ceea ce te tine pe loc, chiar daca stand pe loc este spre binele tau. Tensiunea de la locul de munca, de acasa si in cadrul relatiilor in general te fac sa actionezi imprevizibil. Ti se pare imposibil sa impaci nevoia ta de libertate si obigatiile pe care le ai pentru ca Saturn forteaza mana lui Uranus obligandu-l sa nu schimbe nimic! De asemenea, conjunctia lui Saturn cu Jupiter natal te avertizeaza ca in prezent nu este cazul sa te grabesti sa schimbi ceva ci sa fii mai precauta. Si financiar si din alte puncte de vedere. Oricum, iti va fi pusa la incercare ambitia de a reusi si acest lucru se va face prin intermediul unor persoane care vor sa te schimbe pentru ca nu doresc sa te accepte asa cum esti. Ma refer aici la sefii tai care vor incerca sa iti ingradeasca cumva anumite libertati.

 

In concluzie, pe bazele puse in 2000 – 2001 se dezvolta totul in anii care urmeaza, culminand in 2015. Analizeaza bine ce s-a intamplat atunci si, daca ai gresit ceva, incearca sa indrepti pana in 2015. Acesta este rolul lui Saturn: sa te faca sa repari ce nu merge si sa evoluezi sanatos. Teama, regretele, sentimentul ca pierzi timpul sunt cateva dintre realitatile pe care Saturn le scoate la lumina. Daca le birui, inseamna ca ai reusit sa iti intaresti acele parti din tine care vor rezista si in viitor. Inseamna ca ti-ai gasit drumul. 




1 comments:

Lili said...

Buna Liliana,
Ai avut dreptate, absolut totul este adevarat. Anul 2000 a fost un an decisiv pentru mine, deoarece in 1999 luasem o hotarare cu privire la profesia mea, dar s-a materializat un an mai tarziu cand am pus punct si am inceput altceva intr-un alt domeniu. Sper sa fiu suficient de rabdatoare, calitate care imi cam lipseste si destul de prevazatoare la tot ce mi-ai spus pentru ca ce este de actualitate mi se intampla intradevar. Pentru mine esti un foarte bun astrolog si iti multumesc frumos pentru amabilitate iar pentru toti cititorii tai sa aibe incredere in tine.