RSS

07 April 2010

CONSULTATII ASTROLOGICE

Primesc zilnic solicitari pentru servicii astrologice. Nu pot sa nu constat ca majoritatea persoanelor care solicita astfel de servicii considera ca este foarte simplu sa le raspund la intrebari, ca dureaza doar 5 minute. Evident, ignoranta lor aici este scuzabila, nestiind de fapt ce munca se afla in spatele unui raspuns, fie acesta si de o jumatate de pagina. Adevarul este ca nu exista niciodata un raspuns scurt, indiferent care ar fi intrebarea. De aceea prefer discutiile fata in fata. Astfel, unele discutii sunt de folos clientilor, altele nu. Pentru ca unii pur si simplu nu stiu ce sa ceara de la astrolog. Scopul articolului de astazi este sa vedem ce trebuie lamurit inainte de a face o programare. Clientul, cu cat stie mai bine ce sa ceara, cu atat va beneficia mai mult de consultatia oferita. 


In primul rand, un astrolog nu isi impune parerea. Un astrolog vorbeste doar de posibilitatile care se intrevad. Poate indica in care anume sector al vietii clientului sunt probleme si poate sugera modurile in care problemele isi gasesc rezolvarea. Astrologia ajuta la intelegerea evenimentelor din trecut si din viitor. Ramane la latitudinea clientului cum se foloseste de informatiile pe care le primeste, doar are liber arbitru! De exemplu, daca, astrologic vorbind, exista posibilitatea de a cunoaste pe cineva si nu pleci de acasa, sunt sanse sa nu mai cunosti persoana respectiva. 
 
Este importanta cunoasterea datei si a OREI nasterii.  Un astrolog profesionist va verifica totdeauna precizia orei nasterii, eventual o va rectifica. De ce? O eroare de 10 minute da peste cap precizia incadrarii in timp a evenimentelor din viata nativului. 


De importanta egala este si ceea ce doreste sa afle clientul in urma consultatiei: dragoste, bani, sanatate, copii? Viata anterioara? Viitor in general? Sau doar trasaturile ascunse ale personalitatii sale? Inainte sa vina la astrolog, e bine sa faca o lista cu toate intrebarile pe care doreste sa le puna. In general discut cu clientii la telefon pret de cateva minute inainte de a face o programare. Atunci de fapt se stabileste legatura empatica dintre client si astrolog. Este bine ca tot la telefon sa se stabileasca si ce anume doreste clientul precum si onorariul aferent. De regula imi intreb clientii ce se asteapta sa afle in urma consultatiei. Prima data, nu prea au o idee clara ce inseamna sa vii la astrolog,  ce anume vor sa afle si solicita doar o consultatie astrologica standard (interpretarea hartii natale si un horoscop personal pe o luna). Altii vor sa afle mai multe despre anumite parti ale vietii lor (dragoste, bani, profesie).

Nu am nimic impotriva daca se inregistreaza consultatia. Chiar recomand acest lucru, pentru a verifica informatiile ulterior. In cadrul unei consultatii pot oferi foarte multe detalii care in timp se uita.  

Sa vedem de fapt ce se intampla pana sa ajung sa raspund la intrebari. In primul rand, ma folosesc de harta natala. Este de fapt harta cu care incep. Pentru ca este cea mai importanta. Arata personalitatea nativului si cu ce a venit pe lume. Arata lectiile sale de viata (karma) si pentru ce se afla pe pamant. Directiile si progresiile secundare arata evenimentele probabile. Tranzitele reprezinta evenimente care afecteaza viata nativului. Revolutiile solare reprezinta o alta metoda de lucru si sunt hartile care se realizeaza in functie de pozitia Soarelui la data si ora nasterii in fiecare an.

Iata asadar un volum destul de mare de munca necesar pentru a oferi o prestatie astrologica completa si responsabila si pentru a-mi ajuta clientii sa ia hotararile care ii avantajeaza atunci cand stiu ca se apropie un eveniment important in viata lor. 

Am abordat partial acest subiect si aici
http://vorbalilianei.blogspot.com/2009/06/intrebari.html


0 comments: