RSS

01 April 2010

INTERNETUL INCOTRO?

Citeam deunazi poatarea Strumfitei (http://questioare.com/viata-pe-facebook/) si a lui Zanardi (http://www.posedsandero.com/2010/03/31/viata-pe-facebook-continuare/) despre nevoia de a aparea pe Facebook. Si mi-am propus sa analizez ce inseamna de fapt internetul din perspectiva astrologica si cum a ajuns sa se insinueze in viata noastra.

La inceputurile sale, multi considerau internetul ca pe o minune a tehnicii. Este adevarat in masura in care internetul reusea la vremea respectiva sa faca legatura la distanta intre doua sau mai multe calculatoare. Totusi, pe masura ce a evoluat, internetul a ajuns sa insemne mult mai mult. A devenit chiar manifestarea nevoii noastre de a explora, de a descoperi. A devenit o structura care ne permite accesul la cunostinte.   Pana la un punct...

Data nasterii internetului se considera 2 septembrie 1969,  la Universitatea California din LA, cand, la ora 10.00, s-a realizat prima conexiune intre doua calculatoare. 

Observam ca Soarele, la momentul nasterii internetului, se afla in casa a 11-a. Asadar vorbim despre internet ca are un rol important in viata sociala, a grupurilor, a societatilor, pe care le integreaza. Cum? Sa analizam pozitia din harta a lui Uranus care, dupa cum stim, guverneaza internetul si tehnologia, activitatile de grup, comunitatile, socializarea. Il regasim in balanta, in casa a 12-a. Intr-adevar, aici Uranus anunta  la vremea respectiva progres si originalitate in relatiile personale, in casatorie si in parteneriate, aducea nevoia de mai multa independenta in exprimare, in manifestare si in comportamentul social. De ceva vreme se manifesta acest lucru: oameni care s-au cunoscut pe internet, se casatoresc imediat fara sa interactioneze prea mult in realitate! Un alt aspect este ca internetul expune publicului in mai mare masura relatiile (retelele de socializare) si, datorita lipsei de intimitate, acestea se destrama mai usor. Uranus este ocatava superioara a lui Mercur care guverneaza comunicarea si comertul. Drept dovada, astazi cumparam de pe internet de la ceasuri la mobila si te mai miri ce. Internetul ne pune la dispozitie noi moduri de comunicare: mesaje, bloguri, mail, retele de socializare chiar.  Il vedem pe Uranus in conjunctie cu Mercur, care, intr-adevar reprezinta reforma, progresul, flexibilitatea. Toate acestea sunt atribute ale internetului. Aceasta conjunctie, fiind in casa a 12-a,  este si un element radical: anunta la vremea respectiva pericolul izolarii sociale. Iata ca azi petrecem mai mult timp cu prietenii virtuali decat cu prietenii reali si familia. Intalnirile in plan tangibil nu mai ocupa aceeasi pondere in viata noastra. Si de aici apare si nevoia de a transpune in plan virtual cat mai multe elemente ale  interactiunii in carne si oase. Mai ales ca pe internet "detinem controlul", nu? Exista totusi in harta un avertisment de neignorat: Uranus se afla in casa a 12-a. Independenta conferita de internet este de fapt iluzorie. Si internetul ar trebui utilizat in mod judicios, altminteri se va insinua in vietile noastre si va actiona (cu voia noastra!) pana la punctul la care ne va schimba fundamental. Si deja acest proces a inceput. Incotro ne indreptam? Voi ce credeti?







 

0 comments: