RSS

27 May 2010

HOROSCOPUL ROMANIEI SI AL LUI TRAIAN BASESCU PE LUNA IUNIE 2010


Se afla pe harta domniei sale cateva aspecte care nu pot fi ignorate. Si pentru ca este o perioada agitata pentru toata lumea, de probleme nu este scutit nici primul om din stat, dl Basescu. Aceasta in conditiile in care aspectele planetare pe tema natala a Romaniei nu anunta stare de acalmie dimpotriva, predispun la tensiuni, agitatie, dispute, agresivitate, in conditiile in care se doresc schimbari la nivel politic pe fondul nemultumirii si temerilor cetatenilor. Mai exista, tot din punct de vedere astrologic, si riscul de a ni se bloca finantari din partea institutiilor financiare internationale din cauza unor decizii pripite care conduc la nerespectarea clauzelor impuse. De fapt casa finantelor tarii se afla sub semnul imprevizibilului si incertitudinii in aceasta perioada.

 

Dar sa vedem aspectele de care vorbeam: In 5-6 iunie vom vedea punctul culminant a ceea ce a inceput la jumatatea lui mai cand Saturn intra in opozitie cu Jupiter si Uranus. Pe 28 mai Uranus intra in berbec fiind ajuns din urma de Luna si jupiter la cateva zile distanta exact pe gradul zero din berbec. Pluto se afla la 4 grade in capricorn si Saturn la 28 de grade in fecioara si formeaza un careu in T cu Luna, Jupiter si Uranus. Marte la 29 de grade in Leu face opozitie cu Neptun si Chiron. Se pare ca exista potentialul unei miscari populare de proportii (in cel mai fericit caz) sau al unei revolte armate (in cel mai rau caz). Important este sa stim sa ne folosim de aceasta energie extrem de puternica intr-un mod constructiv.

 

Un alt eveniment astral important este eclipsa de luna din 26 iunie care va avea loc in Capricorn. Atunci Luna va face o conjunctie cu Pluto si va activa marea cruce care antreneaza Soarele, pe Mercur, Jupiter, Uranus, Luna si Saturn, toate la 5 grade distanta de punctele cardinale. Se anunta un eveniment foarte important, poate fi de bine sau nu, dar va avea un impact mare asupra opiniei publice la nivel mondial. La nivelul tarii, observam ca Luna face un careu cu mijlocul cerului, aducand mai multe provocari pentru presedinte afectand totodata si modul in care este vazuta tara de catre comunitatea internationala. Dar sa vedem, in acest context, ce influente astrologice actioneaza asupra presedintelui tarii:

 

Domnia sa, de la inceputul lunii aprilie si pana astazi s-a aflat sub influenta opozitiei lui Mercur cu Soarele natal. De regula aceasta influenta amplifica discutiile cu oamenii si intensifica schimbul de idei. Pe de alta parte, poate indica ciocniri de orgoliu si incercarea de impunere a propriei vointe ambele exprimate fie verbal fie prin alte mijloace de comunicare. Daca domnia sa nu este atent cum isi dozeaza intensitatea discursului si daca nu are rabdare sa astepte momentul oportun pentru a-si face auzit mesajul, este posibil sa intampline piedici si sa fie nevoit sa faca fata unor turbulente. Oricum, mesajul domniei sale va intampina opozitie. Este posibil sa fie necesar un compromis care s-ar putea sa nu se realizeze daca nu este invitata o terta parte la masa de discutii, un mediator. Este important ca, atat dumnealui cat si oponentii, sa se asigure ca aceasta terta parte este neutra si ca nu serveste intereselor nimanui.

 

O alta influenta importanta este careul lui Pluto in tranzit cu Jupiter natal care actioneaza din februarie pana in decembrie 2011. Este o influenta cu un potential mare de a realiza multe obiective insa avertizeaza si asupra unor pericole. Astfel, exista riscul ca domnia sa isi asume mult prea multe si sa se implice prea tare, sa aiba asteptari mult prea mari si sa se trezeasca la un moment dat in pom si pomul in aer. Ba mai mult, in cea mai nefasta manifestare a sa, tranzitul poate conferi aroganta si autoritarism in relatiile cu ceilalti datorita perceptiei ca obiectivele personale sunt mai importante decat obiectivele celorlalti. Este al doilea tranzit care indica importanta realizarii unui compromis si a unui efort de a intelege pozitia celorlalti. In caz contrar, acestia isi pot arata puterea. Nu vor sta cu mainile in san sa accepte sa fie dominati. Este important asadar sa fie inclusi in eforturile si obiectivele personale si atunci problemele se rezolva. Ideea tranzitului este de a pastra un echilibru al proportiilor fara a incerca impunerea propriilor idei. Este firesc si de dorit sa se comunice problemele iar ceilalti sa fie lasati sa aleaga singuri. Refuzul cu incapatanare de a accepta ca exista alternative poate complica si mai mult lucrurile.

 

URANUS IN BERBEC - TEHNOLOGIE SI DICTATURA

Uranus este o planeta lenta a carei miscare in jurul Soarelui dureaza 84 de ani. Adica isi schimba semnul o data la aproape 7 ani.
Astrologii il asociaza pe Uranus cu evenimentele neprevazute, cu explozii si cutremure, cu rascoale si revolutii. Pe de alta parte, este asociat si cu tehnologia de ultima ora.
Maine, pe 28 mai 2010, Uranus intra in berbec. Este un eveniment cu mare insemnatate, nu numai pentru ca Uranus isi schimba semnul dar si datorita faptului ca berbecul este primul semn al zodiacului, un semn cu puteri deosebite. In plus, gradul zero din berbec, la care Uranus ajunge la finele lunii mai, are legatura cu lumea in care traim: asadar, va incepe sa se manifeste o noua energie! Daca analizam anii ultimei intrari a lui Uranus in berbec, in 1927 si 1928, observam ca tehnologia noua de atunci este televiziunea!
 La vremea respectiva probabil nimeni nu isi dadea seama de toate implicatiile evenimentului, totusi, pe firmamentul realizarilor stiintifice, aparuse ceva nou. Asadar, in 2010 si 2011, pe masura ce Uranus se instaleaza din ce in ce mai bine in berbec, ar trebui sa apara si semnele unei noi tehnologii. Poate ar trebui sa ne intrebam ce e mai tare ca internetul. Sa stam cu ochii in patru si sa incercam sa vedem ce semne se arata!
Mai putin placuta este asocierea lui Uranus in berbec cu dictatura. Uranus inseamna schimbari bruste iar berbecul inseamna "eu primul"
Pe parcursul tranzitului lui Uranus prin berbec, din 1927 pana in 1935, a ajuns la putere Hitler iar miscarile fasciste au aparut peste tot in Europa. In a doua jumatate a anilor '20, in Rusia, si-a intarit pozitia Stalin, despre care stim ca a fost dictator. Sa nu ne surprinda faptul ca in urmatorii sapte ani vom vedea oameni care vor sa ajunga la putere cu orice chip, mai ales in tarile cu economie precara. Nu m-ar surprinde daca ar ajunge dictatura iar "la moda" mai ales in estul Europei!
Cea mai mare ingrijorare a mea legata de intrarea lui Uranus in berbec este legata de telefonia mobila. Uranus guverneaza tehnologia dar si radiatiile – simbolic vorbind, Uranus este legat de uraniu! Berbecul guverneaza capul! Trecerea lui Uranus prin berbec poate aduce prima dovada ca utilizarea telefoanelor mobile poate cauza tumori ale creierului. Pana sa se depisteze cancerul in organism dureaza cativa ani. Sa nu uitam ca primele telefoane mobile au inceput sa functioneze in anii 90. Este adevarat, telefonul mobil ne poate salva viata, dar, pana in 2019, cand Uranus iese din berbec, ar fi bine sa ne asiguram ca dependenta de telefonul mobil nu are si efecte nedorite. Oricum, deja simtim efectul lui Uranus in berbec: de curand s-a anuntat ca oamenii de stiinta au creat viata in laborator pentru prima data in istoria omenirii. De asemenea, in urmatoarele saptamani, se vor anunta si alte descoperiri stiintifice care, in urmatorii ani, vor avea un mare impact asupra lumii in care traim.
A, uitasem...berbecii sa se tina bine de coarne!

Update din 01.06.2011

"OMS: Telefoanele mobile cauzeaza cancer cerebral

Este pentru prima data cand o institutie de asemenea calibru, cum este OMS, recunoaste riscul imbolnavirii de cancer al celor ce utilizeaza aparatele mobile. Inaintea acestui fapt, existau doar banuieli si recomandari in privinta utilizarii aparatelor, dar de acum a devenit oficial: telefoanele mobile ne pot imbolnavi de cancer cerebral. Concluzia unui intreg si costisitor studiu a fost facuta publica in ultimul numar al buletinului oficial al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, urmata de o conferinta de presa internationala, la care au luat parte ziaristi de la cele mai prestigioase institutii media de pe Planeta"

Sursa: http://www.agentia.org/anchete/oms-telefoanele-mobile-cauzeaza-cancer-cerebral-34062.html


Update din 23.08.2011

Mai rapid decât viteza luminii



"Oameni de stiinta americani au dezvoltat niste celule mutante care devin adevarati "ucigasi in serie" pentru tumorile aparute in leucemie, capabile sa elimine cancerul intr-o luna, relateaza in editia de joi cotidianul britanic The Daily Telegraph, preluat de Agerpres.
Cercetatorii de la Centrul Abramson pentru oncologie al Universitatii din Pennsylvania au pus la punct o tehnica in care pacientii cu leucemie sunt tratati cu ajutorul propriilor lor celule T. Acestea sunt modificate genetic astfel incat sa atace si sa distruga tumori din organismul respectivului pacient.

Dr. Carl June, care a condus studiul, sustine ca tratamentul este atat de puternic incat tumorile sunt "distruse" intr-o luna, cu mult mai putine efecte adverse decat tratamentele existente.

Tratamentul a fost testat pe trei pacienti care sufereau de leucemie cronica.

Potrivit cercetatorilor, a caror munca este prezentata in revista de specialitate Journal of Medicine and Science Translational Medicine, unul din pacienti, un barbat in varsta de 64 de ani ale carui sange si maduva osoasa erau impanzite de tumori, a raspuns 'extraordinar de bine'. in ziua 28 de tratament, tumorile disparusera.

Echipa spera acum ca acest tratament sa poata fi folosit la combaterea altor tipuri de cancer, inclusiv limfomul non-Hodgkin si leucemia limfocitara acuta."


Sursa:http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Un-tratament-pentru-leucemie-in-care-tumorile-_dispar-in-saptamani__13624/ 

Update din 26.09.2011 :

Fizicienii au descoperit că particulele subatomice se pot mişca mai rapid decât viteza luminii.

Teoria lui Enstein care spunea că “Nimic nu poate călători cu o viteză mai mare decât cea a luminii” , ar putea fi demontată.
Fizicienii Organizaţiei Europene pentru Cercetare Nucleară (CERN) susţin că acest lucru ar putea fi posibil în cazul unei particule exotice.
Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au realizat un experiment care a constat în trimiterea cu viteză mare a unor fluxuri de particule subatomice minuscule numite neutrini dintr-un accelerator aflat la sediul CERN din apropierea Genevei către un detector aflat la Laboratorul Naţional Gran Sasso din Italia, la o depărtare de circa 732 de kilometri.
Neutrinii au ajuns la destinaţie într-un timp mult prea scurt, mai exact cu 60 de nanosecunde mai repede, faţă de perioada de timp necesară în cazul în care ar fi călătorit într-adevăr cu viteza luminii.
Neutrinii sunt particule subatomice elementare, despre care se ştia că ar călători, în general, cu o viteză apropiată de cea a luminii. Ei sunt neutri din punct de vedere electric şi sunt capabili să treacă prin materia obişnuită aproape fără a fi afectaţi.
“Dacă există particule care se pot deplasa cu o viteză mai mare ca cea a luminii, poţi, cel puţin în teorie, să călătoreşti înapoi în timp. Deci poţi să fii propria ta bunică. Astfel de acţiuni ar putea să ducă la apariţia unor probleme grave“, a declarat Stephen Parke, un alt fizician de la Fermilab, Batavia.
Dacă această diferenţă se confirmă într-o cercetare mai minuţioasă, ea va avea implicaţii foarte mari asupra felului în care înţelegem legile naturii, spun fizicienii.
Până să ajungă la un astfel de rezultat experimentul Opera afost repetat de 15.000 de ori.


Sursa: http://www.exclusivnews.ro/it/mai-rapid-decat-viteza-luminii.html

10 May 2010

EMISIUNE JOI, 13 MAI 2010

In cadrul emisiunii de joi, 13 mai 2010 de la ALPHATV, la orele 19.00 voi prezenta horoscopul financiar al saptamanii urmatoare! Va astept la VORBA LILIANEI!