RSS

12 October 2010

HOROSCOPUL ROMANIEI - ANALIZA TRANZITELOR MAJORE PE 2010, 2011, 2012

Pana la finele lui 2012 Romania va fi supusa schimbarilor. Nu vor fi schimbari facute cu rabdare iar disciplina nu isi va gasi locul in vocabularul evenimentelor. Va exista pericolul unui comportament arogant si dominator din partea puterii, deasupra oricarei moralitati si legi, cu exceptia "moralitatii" si legilor proprii! Se va incerca inabusirea/reducerea la tacere a opozitiei prin oricare mijloace. Nu exclud ca, in unele situatii, sa se ajunga la Curtea Constitutionala sau la foruri superioare de judecata. Daca puterea ajunge sa se identifice cu insasi legea tarii, o va opri legea societatii. Dorinta puterii de a manipula va fi mai mare ca oricand: si nu o va face pentru ca intr-adevar crede in binele romanilor ci pur si simplu din lipsa de respect pentru drepturile romanilor ca indivizi. Afisarea "superioritatii" puterii ar fi o miscare gresita pentru ca nu va duce decat la propria distrugere. Si ar fi intelept ca reprezentantii puterii sa nu afiseze aroganta si sa nu se creada mai buni decat sunt: li se va pune la incercare capacitatea de a rezista schimbarii si de a putea merge pe drumul pe care au ales sa mearga! Influenta lui Uranus in careu cu Soarele Romaniei (pana in 2012) vine sa le puna tocmai aceasta intrebare: voi chiar credeti in ceea ce faceti? Puteti sa va faceti treaba in contextul mondial actual? Cat de bine isi vor face treaba se va vedea dupa cum vor rezista (sau nu) in actualele pozitii in urmatorii ani. Pe de o parte este posibil sa realizeze ca, datorita situatiei in care s-a ajuns in ultimii ani, nu mai pot actiona cum faceau in trecut fara sa faca anumite schimbari. Poate deveni necesara debarasarea de anumite metode de lucru sau chiar de agentii guvernamentale si angajati ai acestora. De asemenea, anumiti membri ai partidelor politice isi vor reevalua optiunile si se vor orienta catre opozitie.


In randul oamenilor va predomina intoleranta fata de parerile si atitudinile puterii care "pare" sa nu constientizeze ce se intampla. Totusi ar fi pacat ca romanii sa rispeasca energie punand la zid pe fiecare in parte sau sa se incerce o revolutie oarba, impotriva tuturor restrictiilor, pentru ca oricum schimbarile vor avea loc.  
 
In februarie 2011 va trebui foarte mare atentie pentru a nu scapa lucrurile de sub control. Ma refer la partea financiara in privinta careia exista in aceasta luna o tendinta a guvernului catre a angaja cheltuieli exagerate plecand de la premisa ca exista suficienti bani si resurse  pentru a le sustine. Contrariul insa se va dovedi imediat si, la scurta vreme, lipsurile vor iesi la suprafata - ba mai mult - se vor agrava daca se cheltuie fara chibzuinta. Ideea este sa nu se supraestimeze resursele avute la dispozitie.


UPDATE in 20 ianuarie 2011: Articolul a fost postat pe blog in 12 OCTOMBRIE 2010. In 23 decembrie 2010 Mediafax anunta ca "PNL a depus la CC sesizarea de neconstituţionalitate privind legea Bugetului de stat pe anul 2011" :
Deputaţii liberali au depus, joi, sesizarea de neconstituţionalitate privind legea Bugetului de stat pe anul 2011.
"În istoria postdecembristă este pentru prima dată când se depune o sesizare de neconstituţionalitate pe Legea bugetului de stat. O astfel de premieră este rezultatul unui gest extrem, un semnal de alarmă la o situaţie catastrofală pe care o prefigurează Legea bugetului de stat pe anul 2011. Un buget este oglinda unei guvernări, oglinda economiei unei ţări, iar cel tocmai votat este imaginea dezastrului, a sărăciei programate populaţiei", afirmă videliderul grupului PNL Eugen Nicolăescu, potrivit unui comunicat de presă.
Liberalii susţin că încă din faza de proiect a acestei legi au contestat valoarea acesteia, subliniindu-i "caracterul ilegal şi neconstituţional".

"Dacă analizăm acest buget, care este practic declaraţia financiară a unui Guvern şi a majorităţii parlamentare care îl susţine, se prefigurează un tablou sumbru pentru majoritatea categoriilor sociale şi din aceste motive am votat împotrivă. Dincolo de consecinţele dramatice pe care le prefigurează legea bugetului pentru anul 2011, sunt aspecte prin care se încalcă prevederile articolului 1, alineat (5) din Constituţia României (5) «În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie»."
"Asistăm la o situaţie fără precedent generată de modul haotic în care actualul Guvern promovează legi după metoda «carului înaintea boilor»", mai spun ei.




Potrivit comunicatului, Legea bugetului de stat pe anul 2011 "vine în contradicţie" cu articole stipulate în Constituţie care statuează drepturi fundamentale, cum ar fi: dreptul la sănătate, nivelul de trai sau protecţia copiilor şi a tinerilor.



"Dacă un astfel de buget poate marca în sfârşit, finalul recesiunii economice în România, aşa cum declara ieri prim-ministrul Boc, atunci categoric noi suntem cu toţii condamnaţi la optimism, dar la un optimism iluzoriu fără fundament. În concluzie, Legea bugetului de stat pe anul 2011 e un soi de butaforie realizată de amatori, în spatele căreia se ascunde sărăcia şi incompetenţa unor cabotini politici ajunşi la guvernare. Partea dezastruoasă a situaţiei e la nivelul populaţie care este obligată să rabde, să înveţe să supravieţuiască cu nimic, şi în cel mai rău caz, să moară într-un anonimat de care guvernul pare să nu-i pese", conchide Nicolăescu, potrivit declaraţiei de presă. " (Link http://www.mediafax.ro/politic/pnl-a-depus-la-cc-sesizarea-de-neconstitutionalitate-privind-legea-bugetului-de-stat-pe-anul-2011-7842713

Va las pe dvs sa trageti concluzia. In orice caz, pe mine ma intristeaza sa analizez in continuare tranzitele si progresiile la harta Romaniei si sa nu am vesti bune. Deocamdata.














0 comments: