RSS

13 January 2011

ASTROVREMEA LA INCEPUT DE AN 2011

Nu intamplator am hotarat sa scriu despre conditiile meteo din tara noastra la inceputul acestui an. Initial am dorit sa fac o analiza detaliata a primelor luni ale anului  pentru Romania in contextul socio-politic actual, insa, analizand tranzitele la harta tarii, am descoperit altceva si socot ca merita consemnat. Este vorba despre fenomene meteo cu care nu suntem obisnuiti. Data postarii este 13 ianuarie 2011. Vom vedea ca pana la finele lunii vom avea parte de o alternanta de temperaturi ridicate si scazute. Frig si caldura.
Potrivit tranzitelor, se anunta cele mai scazute temperaturi din ultimii 20 de ani chiar daca in momentul de fata Romania este traversata de o masa de aer cald. Odata cu temperaturile arctice va creste si nivelul de precipitatii in lunile de iarna si primavara si se va repeta fenomenul de ploaie inghetata de care am avut parte pe 1 decembrie 2010. Oricum, scurta "pauza de vreme calda" de care avem parte acum impreuna cu fenomenele meteo si temperaturile extreme sunt doar preludiul  iernii care de-abia urmeaza. Nu e cazul sa ne lasam pacaliti de temperaturile peste medie de la inceputul acestei luni. Potrivit tranzitelor, ne asteptam la ploi inghetate, zapezi abundente si temperaturi foarte scazute incepand cu luna aceasta pana in aprilie.
Aspectul planetar major care influenteaza producerea de inundatii masive si dezastre naturale asociate apei si aerului este conjunctia lui Jupiter - Uranus (care sunt in mers direct) cu steaua Scheat din constelatia Pegas. Aceasta tripla conjunctie are loc pe casa a 10-a a hartii natale a Romaniei. Intre ianuarie si martie 2011 Jupiter, Uranus si Scheat formeaza o conjunctie exacta. Jupiter traverseaza ultimul grad din pesti pana pe 22 ianuarie 2011 iar Uranus se afla laga gradul zero din berbec si face conjunctie cu Scheat tot anul. Scheat se afla si ea pe ultimul grad din pesti si este asociata furtunilor si inundatiilor soldate cu distrugeri in masa si moarte prin inec.

0 comments: