RSS

13 January 2011

MERCUR IN CAPRICORN 13.01.2011 - HOROSCOPUL ROMANIEI

Astazi Mercur intra in capricorn.  



Mercur in capricorn poate aduce rezultate remarcabile, progres; capricornul este un semn cardinal si se traduce prin reactia potrivita la momentul potrivit si a face ce trebuie facut. 
DAR Cum Mercur apare pe casa a 6-a a tarii si este neplacut aspectat, se pare ca exista nemultumiri in randul angajatilor din aparatul de stat (functionari publici, politie, armata, sanatate etc) insa acestia trebuie sa si vrea sa actioneze, sa fie hotarati. Sa faca ce trebuie facut pentru ce li se cuvine  iar perspectiva de a nu face nimic este pentru ei mai rea decat daca si-ar aduna curajul si si-ar cere drepturile.
Crucea evidentiata mai sus se traduce prin niste alegeri extrem de dificile in fata carora sunt pusi bugetarii. Situatiile se pot rezolva insa prin A FACE CE TREBUIE FACUT. Desigur, SLABICIUNEA si LIPSA DE VOINTA devin tentante in fata unor "argumente" privind esecul oricarui demers.  Si aceste argumente se aud zilnic si se vor auzi si mai des pe masura ce Saturn intra in miscare retrograda in cursul lunii ianuarie! Iar tentatia de a capitula va fi foarte mare. Ideea este ca, avand in vedere aceasta configuratie planetara si stelara, aceasta capitulare, aceasta renuntare din partea bugetarilor ii va lasa prada celor carora nu le pasa de ei. Celor carora nu numai ca nu le pasa de ei dar nu le pasa de nimic cu exceptia binelui propriu. Dezinteresul, dezgustul, ignoranta, lipsa de ambitie a angajatilor statului - iata cu ce se  hranesc cei care isi vad numai propriul interes. 
 Transpusa caragieleste, situatia ar fi cam asa:
Bubico, sezi mumos, mamito!  Cui ii place zaharelul?...Sa-i dea mamitica băiatului zaharel?
Din pacate nici Caragiale nu mai reuseste sa binedispuna. Mercur va fi in capricorn pana la inceputul lui februarie cand va trece in varsator iar Venus – acum in sagetator– intra in capricorn. Cei care actioneaza acum vor avea parte de rezultatele eforturilor lor in februarie. Cei care stau cu mainile incrucisate sau prefera sa isi pastreze vechile obiceiuri, sa li se spuna ce sa faca si opteaza pentru un scaun caldut si asa mai departe...pentru acestia, februarie devine o luna in care cei care isi vad propriul interes si care au fost lasati sa hotarasca in locul bugetarilor,  le vor arata ei "cum stau lucrurile". Cine are urechi, sa auda. Degeaba vor oamenii schimbare daca nu vor sa aiba de-a face cu ea.  Pur si simplu se va vedea in randul bugetarilor refuzul de a taia problema de la radacina. De ce? Pai necesita efort, solidaritate, hotarare si nu numai...iar in aceste vremuri tulburi putini sunt cei care sunt dispusi sa renunte la confortul personal pe care  - in mod iluzoriu socot ei - ca il au.  






0 comments: