RSS

10 February 2011

HOROSCOPUL ROMANIEI - LUNA MARTIE 2011

Daca in februarie accentul s-a pus pe agresivitatea lui Marte, situatia se schimba foarte rapid in martie cand atentia ne este captata de Uranus: schimbare si libertate! Evenimente majore ale lunii martie: Uranus face careu cu gradul la care a avut loc eclipsa de Luna din decembrie anul trecut iar Nodul Sud Lunar se afla tot pe gradul eclipsei. Mercur se alatura lui Uranus si, mai tarziu, Luna plina face opozitie cu Uranus. Tensiune, revolutie, schimbare. La finele lunii Jupiter face opozitie cu Saturn insemnand expansiune si limitare, speranta si teama: incotro s-o apucam?

Uranus nu este important in martie numai pentru ca face careu cu Nodurile Lunare si gradul eclipsei din decembrie 2010 ci si pentru faptul ca se aliniaza cu steaua fixa Scheat pe 3 martie. Uranus a facut conjunctii cu Scheat anul trecut de doua ori, in mai si in august. Stim ca am avut parte de inundatii serioase in cele doua luni. Si vom mai avea parte incepand cu sfarsitul lunii februarie pana la jumatatea lui martie.

Pe 4 martie avem luna noua la 14 grade in pesti in conjunctie cu o steluta din constelatia Varsatorului, Situla. Aceasta steluta se afla in suvoiul de apa care curge din ulciorul varsatorului. Apa, apa si iar apa! Sa speram insa ca nu atat de multa ca anul trecut cand a fost implicat si Jupiter care a dat amploare inundatiilor.
O alta influenta a lui Scheat in istorie este legata de greve generale, de mase intregi de oameni care se ridica impotriva guvernului. Acest lucru nu s-a concretizat in timpul conjunctiilor de anul trecut insa este foarte posibil sa se intample in martie pentru ca acum avem si influenta eclipsei de luna din decembrie si Nodul Sud pe steaua fixa Betelgeuse (succes in actiuni militare insa asociata cu violenta si calamitati), toate in careu cu conjunctia Uranus - Scheat. Probabil acesta a fost un factor care a contribuit la recentele proteste de care am avut parte. Un alt element care isi aduce aportul la tulburarile sociale si politice este influenta din ce in ce mai mare a careului pe care Uranus in face cu Pluto.  La care se adauga careul lui Uranus cu Nodurile Lunare. Rezultatul: dorinta de natura uraniana de libertate si schimbare care ne pune in dilema: incotro sa mergem, pe care cale?

Pe 19 martie se declanseaza iarasi tensiuni pe timpul lunii pline la 29 de grade in fecioara in opozitie cu conjunctia Uranus-Scheat. Ei bine, acesta e marea cruce. Luna in opozitie cu Soarele si Uranus, ambele in careu cu Nodurile Lunare, plus eclipsa de luna din decembrie cu Nodul Sud pe Betelgeuse. Vom fi tarati in toate directiile, energia marii cruci necesita sacrificii pentru binele colectiv. Daca una dintre parti nu isi schimba pozitia, cu siguranta tensiunea se va transforma in conflict.

Revenind la aceste tranzite si suprapunandu-le peste harta natala a Romaniei, situatia arata asa: Luna plina pe casa opozitiei, Uranus pe casa guvernului in conjunctie cu Scheat. Ambele in careu cu ascendentul tarii. In 26 martie luna se afla la 5 grade in capricorn, la doua grade distanta de Pluto. Se vor agita spiritele in lupta pentru putere. Careul Soarelui de pe casa guvernului cu Pluto din 28 martie sugereaza conflicte si incercarea de a da jos guvernul, care va riposta. Sa speram ca nu se va face varsare de sange. De ce? Pentru ca, uitandu-ne la opozitia Jupiter - Saturn, o adevarata placa turnanta, ea este influentata de careul tensionat al Soarelui cu Pluto, anuntand cruzime si lupte.  Pluto este aspectata de steaua Facies, o stea extrem de puternica, asociata hotararilor de neclintit de a actiona prin masuri extreme, violent si fara scrupule pentru atingerea scopurilor.

0 comments: