RSS

11 May 2011

ULTIMELE ZILE ALE LUI JUPITER IN BERBEC

Pe 4 iunie Jupiter intra in taur pentru o perioada de un an. Insa, pana sa sarbatorim bucuriile pe care ni le aduce acest tranzit, mai avem timp sa profitam de sederea lui Jupiter in semnul berbecului, un semn independent.  Jupiter tranziteaza adesea semnul berbecului in mai putin de un an desi in mod normal el sta in celelalte semne un an intreg. Anul trecut, a tranzitat berbecul din iunie pana in septembrie iar anul acesta din 22 ianuarie pana pe 4 iunie. Simbolic vorbind, acest tranzit "pe scurtatura" este tipic berbecului si ne sugereaza sa ne grabim sa profitam de ocaziile pe care ni le mai aduce Jupiter pana intra in taur.
Jupiter de regula rasplateste actiunile indraznete incepute sub semnul berbecului. Totusi, o mare parte din trecerea lui Jupiter prin berbec a fost umbrita de restrictivul Saturn in balanta, care a presarat ceva obstacole. Acum insa, cum Saturn nu mai reprezinta un pericol, lucrurile vor incepe sa se lege.  Important este sa vrem si noi sa facem primul pas!
Evident, exista si manifestari jupiteriene negative in berbec. Inflationistul Jupiter in tranzit prin berbecul individualist care se concentreaza numai pe ce vrea el, uneori ii face pe neavizati sa creada ca parerea lor este cea mai buna! A insista (berbec) ca exista un singur adevar (Jupiter) incurajeaza excesul de zel si ingustimea mintii. Aici e buba. Daca invatam ceva sau nu in urma unei experiente, se vede de abia la incheierea experientei respective, cand nu mai suntem implicati si putem gandi neingraditi de propriile norme si perceptii.  Adevar + teama = ignoranta. Insa cand Jupiter este generos si avem incredere in noi insine, continuam sa invatam de la altii.

0 comments: