RSS

13 December 2011

UNIUNEA EUROPEANA NU REZOLVA PROBLEMELE, LE EVITA

Marea Britanie se opune din nou integrarii europene. Si nici nu e de mirare: o tara sau o persoana cu Uranus pe ascendent, in careu cu Soarele si mijlocul cerului este putin probabil sa vrea sa colaboreze. Nativii cu  semnatura uraniana pe ascendent (sau ascendent in varsator) fac in mod deliberat pe "Gigi contra" si de regula hotarasc pe cont propriu cu ignorarea totala a hotararilor majoritatii carora ar trebui sa li se supuna.  








In situatia de fata, zona euro si Marea Britanie actioneaza fiecare dupa cum le dicteaza propriile interese, ceea ce nu e rau. Insa nu e convenabil pentru niciuna dintre parti.  Desi ziarele abunda de articole pe marginea acordului incheiat in pofida opozitiei Marii Britanii, ramane problema Italiei - si a Spaniei, Portugaliei si Greciei. Cum pot oare liderii Uniunii Europene sa vada un viitor cu o politica fiscala mai riguroasa cand Italia e in pragul falimentului? Si nu numai Italia!??? Viitorul Europei nu se poate discuta pana nu se rezolva problema datoriilor tarilor respective.

In 2001 a intrat in incapacitate de plata Argentina. Valoarea monedei nationale a scazut dramatic, inflatia a crescut alarmant, s-au inchis bancile, oamenii si-au pierdut economiile iar saracia isi face simtite efectele si in prezent .

Uniunea Europeana nu ofera niciun plan de salvare a tarilor cu economia pe butuci. Ani de zile, anumite state membre ale UE vor traversa perioade extrem de grele, pe langa care par floare la ureche masurile de "austeritate" din Marea Britanie si alte tari mai bine situate.  In aceste conditii este imposibil ca Uniunea Europeana sa mai poata face vreo integrare sau sa aplice politici mai restrictive.

Intreaga Uniune Europeana, inclusiv cele mai bogate state membre, sunt aspectate nefast de tranzitele generate de Uranus si Pluto. (Italia nu, deoarece Neptunul natal face opozitie cu mijlocul cerului, ceea ce sugereaza un declin politic) Sub imperiul acestor tranzite suntem obligati sa rezolvam toate problemele fundamentale inainte de toate. Problema fundamentala a zonei euro nu este aplicarea unei politici fiscale mai riguroase. Este mai mult decat atat. Problema fundamentala a zonei euro o reprezinta deficitul bugetar al unor state membre, riscul de fragmentare a Uniunii precum si lipsa unui plan adecvat de masuri.
In articolul precedent, APUNE SOARELE EUROPEI, am analizat eclipsa totala de luna si intrarea in mers direct a lui Uranus. Ma asteptam la un anunt privind viitorul Europei, eventual falimentarea Italiei, deoarece eclipsa a fost in conjunctie cu soarele Italiei. In cele din urma s-a facut un anunt insa despre o integrare mai stransa a UE si despre refuzul Marii Britanii de a se integra. Inca sunt de parere ca eclipsa are o insemnatate  mare pentru Italia datorita aspectului pe care il face. Sa mai asteptam putin deoarece eclipsele actioneaza una-doua saptamani si inainte si dupa ce se produc.

08 December 2011

APUNE SOARELE EUROPEI



Voi intrerupe sirul analizei tendintelor astrologice la nivel mondial pe urmatorii ani pentru ca doresc sa comunic ceva important. Chiar in aceste momente, liderii Uniunii Europene participa la un summit in incercarea de a definitiva un plan de atac asupra crizei datoriilor din zona euro. Comisarul european pe probleme monetare spunea in 30 noiembrie : "Avem la dispozitie o perioada scurta de 10 zile in care trebuie sa finalizam planul de atac asupra crizei". Ei bine, in 10 zile de la 30 noiembrie, adica pe 10 decembrie (poimaine!)  este momentul exact cand Uranus intra in mers direct, dupa 5 luni de mers retrograd. In aceeasi zi se va produce si o eclipsa totala de Luna.

Uranus a transmis mesaje exacte anul acesta: in ultima zi petrecuta in pesti, 11 martie, s-a produs acel cumplit tsunami in Japonia. A doua zi, respectiv prima zi a lui Uranus in berbec, a explodat reactorul nuclear ca urmare a cutremurului care a produs tsunami. Uranus este legat de evenimente care se produc brusc si de cataclisme. Pestii semnifica oceanul, berbecul este primul semn de foc din zodiac. Simbolismul si sincronizarea evenimentelor s-au impletit suficient de bine pentru a demonstra ce poate astrologia!

Se pare ca Uranus este "vedeta" din nou, de data aceasta legat de criza datoriilor. Multi se asteapta ca Italia sa pice inainte de Craciun. 10 decembrie (poimaine!) este o data de importanta cruciala. Este sambata si bursele vor fi inchise: iata asadar momentul potrivit pentru a face un anunt fara ca bursele sa o ia razna imediat dupa aceea!

Este clar ca Germania si Franta au hotarat sa lase Italia sa isi ia destinul in propriile maini. Conducatorii acestor doua tari inca fac valuri in privinta integrarii europeene insa nu fac nicio miscare in aceasta directie ca sa salveze Italia. Va invit sa urmariti ce masuri se iau - sau nu - pentru ca astfel va iesi la iveala adevarul!

In aceasta zi este si eclipsa totala de luna, foarte aproape de Soarele Italiei. Se pare ca este un moment de rascruce pentru Italia. 

Daca Italia nu este salvata, bancile straine carora le datoreaza bani, vor pierde. Vom asista probabil la o noua criza bancara si la o alta recesiune. Dupa aceea va urma Spania si, posibil, Franta.
Observam o aliniere astrologica remarcabila in care Uranus intra in mers direct exact in ziua eclipsei totale de luna, eclipsa care aspecteaza indeaproape harta Italiei. Eclipsa va avea loc la apusul Soarelui si va marca apusul Europei si, de ce nu, apusul viziunii asupra  anilor  pe care i-a trait omenirea de la  al doilea razboi mondial incoace. Dupa cum spuneam si in octombrie 2010, "apun vremurile ultimilor ani din secolul 20 si primilor ani din secolul 21". (aici)Acesta ar putea fi momentul.

23 November 2011

TENDINTE ASTROLOGICE LA NIVEL MONDIAL INCEPAND CU 2012 - PARTEA a IV-a

Al doilea careu exact dintre Uranus si Pluto are loc pe 19 septembrie 2012. Mercur in balanta va fi in opozitie cu acest careu intre 19 si 21 septembrie 2012. Vom auzi, prin intermediul mass-media,  lucruri socante privind abuzul de putere al guvernelor precum si demascarea minciunilor si dezinformarilor lansate de acestea. De asemenea se vor mediatiza procese importante in care sunt implicati oameni politici. In unele zone din lume exista posibilitatea intreruperii serviciilor de internet si telefonie.

Soarele se va afla in opozitie cu careul Uranus-Pluto intre 27 si 30 septembrie 2012. Vor cadea in dizgratie personalitati importante, pe care le va fi parasit norocul. Oamenii se vor rascula impotriva celor care fac nedreptati si abuz de putere.
Marte in capricorn face careu cu Uranus si conjunctie cu Pluto intre 20 si 30 noiembrie 2012. Aceste aspecte au un mare potential violent si distructiv. In aceasta perioada pot incepe razboaie civile sau revolutii serioase in mai multe locuri de pe planeta.  Ce am vazut pana acum, noiembrie 2011, au fost revolutii disparate, fara prea mare ecou la nivel global. Se va face uz de invazii militare pentru a distrage atentia oamenilor de la problemele de zi cu zi si a-i alia impotriva unui asa-zis dusman din exterior. De regula, guvernele care uzeaza de aceasta strategie se folosesc de evenimente violente orchestrate din umbra, sub pavilon fals, ca pretext pentru a provoca furia maselor si a incepe un razboi. Stratagema cu atacul sub pavilon fals a functionat bine in trecut insa, in epoca moderna cu acces la informatie, nu mai are acelasi efect: este repede deconspirata si risca sa nu aiba efectele scontate. Este posibil totusi sa se initieze pretinse atacuri teroriste pentru a motiva instaurarea legii martiale si anularea constitutiilor in multe tari.

Oprobriul public si sentimentul revolutionar vor predomina in aceasta perioada dand nastere la confruntari violente cu fortele militare si ale politiei. Zonele intens populate si orasele mari vor deveni scene de razboi, se vor intensifica faptele antisociale.  Oamenii vor fi adusi in pragul diperarii. In cel mai nefericit caz, vom avea parte de foamete si boli datorita lipsei de alimente, apa, combustibil, serviciilor de salubritate si serviciilor de telecomunicatii. Cei care locuiesc in orase si nu reusesc sa supravietuiasca ar trebui sa ia in calcul sa se mute la tara, unde hrana si mijloacele de subzistenta le-ar fi mai accesibile. Daca acest lucru nu se poate, ar fi bine sa se gandeasca la un loc in care sa mearga cu familia in caz de urgenta, pentru ca, in momentul in care in orase se instaureaza haosul (fapte antisociale, greve, legea martiala, lipsa de infrastructura) este greu -  daca nu imposibil - de supravietuit. Este important sa fie atenti la ce se intampla si sa ia masuri pana sa se instaleze haosul, sa isi faca rezerve de combustibil, hrana, medicamente si alte lucruri necesare supravietuirii in afara orasului. Multi care isi vor da seama ce urmeaza vor dori sa plece din tara natala. Aceasta este si nu este o strategie buna pentru ca tirania pusa la cale are caracter global. Deja observati ca sunt orchestrate incalcari ale drepturilor omului in toate tarile si zonele geografice ale lumii in acelasi timp. Plecarea din tara ar fi un salt din lac in put. Faptul ca poti relationa cu oamenii in limba natala in tara ta este un avantaj. Cand va pica euro nu vor mai fi cursuri de schimb favorabile astfel ca un strain intr-o alta tara va suferi aceleasi napaste economice ca si populatia locala, ba mai mult, va deveni indezirabil. Cine vrea totusi sa plece din tara natala totusi, sa se gandeasca de doua ori.

17 November 2011

TENDINTE ASTROLOGICE LA NIVEL MONDIAL INCEPAND CU 2012 - PARTEA a III-a

Un alt fenomen astrologic important in 2012 este ciclul lui Venus retrograd in gemeni. Venus intra in gemeni pe 4 aprilie 2012 si va fi in mers retrograd din 15 mai pana pe 1 august. Astronomic vorbind, pe 6 iunie Venus se va afla in fata soarelui. Ocultatia lui Venus este un fenomen rar si cu o insemnatate aparte. Ultima data a avut loc pe 8 iunie 2004 si nu se va mai repeta pana in decembrie 2017. Traversarea de catre Venus a semnului gemenilor pune accentul pe diplomatie in comunicare. Oamenii vor reusi sa gaseasca modalitati echitabile de rezolvare a problemelor atat la nivel personal cat si la nivel diplomatic international. Aceasta influenta va favoriza arta ca mijloc de comunicare culturala si sociala, compozitorii si scriitorii. Oamenii isi vor putea exprima ideile intr-un mod mult mai placut si lucid. Un astfel de tranzit care dureaza 4 luni nu poate fi decat benefic. Ocultatia Soarelui de catre Venus din 6 iunie va intensifica energia venusiana sub semnul gemenilor si chiar comunicarea telepatica. Venus va face apoi un trigon cu Saturn in balanta, la jumatatea lui mai, ceea ce sugereaza ca vom auzi de crearea unor modele mai sanatoase, constructive, eficiente si corecte pentru organizarea societatii din punct de vedere juridic, economic si administrativ. Acest proces poate incepe in cadrul comunitatilor mici si sa se extinda la nivel global. Planetele rapide, prin conjunctii, careuri si opozitii cu Uranus is Pluto, anunta declansarea unor episoade istorice ale luptei titanice care a inceput. Uranus in berbec se afla in careu cu Pluto in capricorn (careu care dureaza pana in 2016). Socot ca acest mult anticipat careu pe semne cardinale dintre Uranus si Pluto este dominant din punct de vedere istoric si definitoriu ca aspect al celor doua planete lente in urmatorii patru ani, pentru ca multe dintre cele mai intense si de durata consecinte declansate de aspectele nefavorabile pe care le fac planetele rapide cu Uranus si Pluto in careu apar in 2013 si 2014.

08 November 2011

TENDINTE ASTROLOGICE LA NIVEL MONDIAL INCEPAND CU 2012 - PARTEA a II-a

In postarile din ultimii ani am mentionat doar in mare evenimente ale lunii martie 2012, astazi voi face o analiza astrologica detaliata a acestei luni care este foarte importanta din punctul de vedere al unui razboi informatic global care deja a inceput!  Mercur intra in semnul berbecului  pe 3 martie 2012. Va fi in mers retrograd  incepand cu 12 martie 2012 in paralel cu o conjunctie cu Uranus (exacta pe 6 si 18  martie) si un careu cu Pluto.(exact pe 22 aprilie).

Toate acestea par sa prefigureze un atac informatic de proportii pe internet. Cel mai probabil scenariu este acela in care se va inscena un atac informatic sub pavilion fals, orchestrat din umbra de catre marile elite. Se va da vina pe hackeri, pe revolutionari si pe alte tari drept motiv pentru a cenzura si inchide internetul. S-a demonstrat ca hackerii pot patrunde in calculatoarele armatei si ale altor institurii de importanta strategica.

 "Hackerii Anonymous sunt responsabili pentru un atac cibernetic asupra siteu-rilor Armatei Israeliene (IDF), ale Mossadului si ale Serviciului de Informatii Externe.
Grupul international de hackeri amenintase de vineri cu un atac cibernetic asupra computerelor guvernului israelian, dupa interceptarea a doua nave apartinand flotei din Gaza."

"Atac cibernetic de proportii: Retelele informatice a 72 de organizatii si companii din intreaga lume, victimele unei operatiuni care ar avea ca sursa China "



Deja s-au creat virusi care sa invadeze sistemele informatice ale unor tari, in diverse scopuri. Astfel de virusi ar putea fi folositi si in cazul unui atac informatic orchestrat din umbra si impotriva noastra.  O alta varianta posibila este ca aceste elite sa permita un atac informatic de care au cunostinta si astfel sa gaseasca motive sa opreasca internetul.  Aceste aspecte au loc cu Mercur si Uranus in berbec, o zodie guvernata de Marte si asociata razboiului si agresivitatii in astrologie. Mercur este asociat comunicarii si activitatilor mentale, schimbului de informatii si echipamentelor de comunicatii. Uranus este asociat tehnologiei electronice - in mod deosebit tehnologiei informatice legata de internet. In simbolismul astrologic, Mercur in conjunctie cu Uranus in berbec si in careu cu Pluto in capricorn sugereaza o amplificare de proportii a razboiului informatic cu posibilitatea derularii unui episod dramatic de importanta istorica mondiala. Un astfel de episod va incepe sa se deruleze brusc - activitate tipic uraniana.
Din punctul de vedere al elitistilor, un atac informatic are mai multe avantaje decat un atac armat sub pavilion fals. In primul rand ca are efecte concomitent in toate partile lumii si se poate desfasura cu aceeasi intensitate. Se poate lansa de oriunde din lume sau din mai multe locuri odata. Spre deosebire de un atac militar violent, atacul informatic are efecte puternice care nu se limiteaza la tara si regiunea geografica unde apare. Intrerupe caile de comunicatii, afecteaza comertul si creaza confuzie (stare tipica lui Mercur retrograd) in intreaga lume. Astfel, ar putea contribui la precipitarea crizei economice globale si la prabusirea burselor, situatii care ar reprezenta ocazia perfecta pentru instaurarea dictaturii economice mondiale si a unui guvern mondial controlat de elitisti. De multa vreme acesta este scopul conspiratorilor care vor sa instaureze noua ordine mondiala. In momentul de fata actiunile la burse cresc si scad de la o zi la alta. Cei din interior fac bani si cand cresc actiunile dar si cand scad si astfel sug bani din economia generala. La un moment dat  vor da startul colapsului economic mondial creindu-si terenul pentru instaurarea disctaturii mondiale si a statelor politienesti, lucruri pe care le planuiesc de multa vreme. Este posibil ca aceste lucruri sa se intample in la sfarsitul iernii sau inceputul primaverii anului viitor (2012). Acesta ar reprezenta momentul decisiv al destabilizarii globale care va da lovitura de gratie economiei globale si burselor de actiuni. Atunci, pana la finele lui 2012, ar fi suficient timp pentru ca elitistii sa orchestreze preluarea totala a puterii. Sa speram ca nu va fi asa desi predispozitiile astrale inclina puternic in aceasta directie.
De asemenea, exista si posibilitatea unor calamitati naturale sau a unor alte interventii  care sa impiedice planurile clicii elitiste cosmopolite care vrea sa instaureze noua ordine. Probabil intr-un an sau doi banii nu vor mai avea valoare. Functionarii publici, armata si politia - cei care contribuie la functionarea structurilor politice la putere vor demisiona atunci cand nu vor mai putea cumpara nimic din salariu. Acesta va fi momentul in care puterea corupta isi va pierde controlul centralizat. (va urma)

24 October 2011

TENDINTE ASTROLOGICE LA NIVEL MONDIAL INCEPAND CU 2012 - PARTEA I

Dupa cum spuneam in partea a IV-a a seriei ANALIZA  ANILOR 2011, 2012, 2013 IN LUMINA NOILOR EVENMENTE, "Vor avea loc sapte careuri Uranus-Pluto in urmatorii ani: 24 iunie 2012 , 16 septembrie 2012, 21 mai 2013, 1 noiembrie 2013, 22 aprilie 2014, 15 decembrie 2014 si 17 martie 2015. " http://vorbalilianei.blogspot.com/2011/07/analiza-anilor-2011-2012-2013-in-lumina.html
Primele doua careuri din cele sapte vor avea loc in 2012. Aceast aspect planetar care scrie istoria  a inceput sa se formeze in 2010 si isi va exercita influenta pana in 2015. As spune ca, pentru viitorul istoric al omenirii, exista, in acest interval, doua posibilitati. Prima ar fi ca se pot produce modificari majore si catastrofice ale scoartei terestre si calamitati naturale care sa stearga de pe fata pamantului infrastructura industriala, economica si politica. Supravietuitorii vor fi nevoiti sa se multumeasca cu mijloace rudimentare de subzistenta. Intr-un astfel de scenariu  reconstruirea infrastructurii socio-industriale ar dura extrem de mult. O a doua posibilitate ar fi ca infrastructura sociala sa nu fie grav afectata iar actualele conflicte sociale, politice si economice sa conduca la un nou viitor al omenirii, fie prin renasterea creativitatii si libertatii si atunci am avea o epoca de aur in adevaratul sens, fie vom avea parte de cadere in abisul tiraniei globale. Doresc sa subliniez ca in acest articol analizez scenariul descris in cadrul celei de a doua posibilitati.  In urmatorii patru ani vor avea loc batalii decisive. Pana la finele anului 2015 se va fi scris destinul omenirii pe pamant, pentru multi ani ce vor sa vina. Cu alte cuvinte, pana atunci zarurile vor fi fost aruncate.

Cele doua luni ramase din anul 2011 si intervalul 2012 - 2015 reprezinta o perioada importanta in istorie in cadrul careia incep si se termina mai multe cicluri cosmice. Ca analogie, momentul de fata reprezinta lutul umed, moale. Cata vreme este umed si moale, poate fi modelat in diverse forme. Odata intarit, este greu, daca nu imposibil, sa ii mai schimbi forma. In aceasta scurta perioada exista mai multe variante de viitor pentru omenire pe pamant. Ne aflam in epicentrul luptei titanice dintre fortele binelui si ale raului. Ce se intampla in urmatorii patru ani determina directia civilizatiei omenesti in urmatoarele mii de ani!
Urmatorul interval de retrogradare a lui Marte este in fecioara. De regula Marte parcurge o zodie in 45 de zile (o luna si jumatate). Cand retrogradeaza, o data la doi ani, poate sta si 8 luni in aceeasi zodie. Marte intra in fecioara pe 12 noiembrie 2011 si in mers retrograd cand ajunge la la 23 de grade in fecioara pe 24 ianuarie 2012. In mers direct intra la 3 grade si 40 de minute in fecioara pe 16 aprilie 2012 si ajunge din nou la gradul 23 (gradul la care si-a inceput mersul retrograd) pe 20 iunie 2012. Paraseste zodia fecioarei pe 3 iulie 2012. Acest tranzit de opt luni al lui Marte prin zodia fecioarei aduce in prim plan conflicte si situatii extrem de periculoase legate de sanatatea populatiei si rezervele globale de hrana: vor fi introduse in mod fraudulos pe piata  arme biologice create in laboratoare de inginerie genetica - adevarate Auschwitz-uri moleculare - alimente modificate genetic, tot felul de otravuri si aditivi,  sub forma de vaccinuri, conservanti, coloranti, arome, indulcitori si sub pretextul protejarii surselor de apa impotriva infestarii cu bacterii. Aceste atrocitati constituie un atac biologic asupra naturii si omenirii. In cel mai nefericit caz, am putea avea de-a face cu o pandemie globala. Reducerea populatiei globului este unul dintre punctele de pe lista clicii elitiste.  Acest lucru a iesit prima data la lumina pe cand Saturn era in fecioara in opozitie cu Uranus in pesti; va amintiti in 2009 de propaganda  cu gripa porcina. Oamenii s-au dus "de buna voie"  sa se vaccineze.  Teama le-a fost inoculata si amplificata de ce au auzit la TV, ce au citit in ziare, statistici...isterie in masa...copii au fost vaccinati si ei obligati fiind de parintii deja convinsi...ingenios scenariu!  Dar daca acele vaccinuri au fost facute astfel incat beneficiarii sa se imbolnaveasca, in cursul vietii, de ceva ce poate fi tratat numai de medicina alopata? Stim prea bine in ce cursa este angajata industria farmaceutica si pana unde se intind tentaculele acestei caracatite. Va recomand in acest sens cartea dr. Gabor Lenkei, Sanatate cenzurata. Dar daca acele vaccinuri au fost facute astfel incat medicii sa aiba pacienti pe tot restul vietii? Aici e vorba tot de bani. Dar daca majoritatea bolilor noastre ne-au fost inoculate prin vaccinuri si intregul concept de tratament nu e altceva decat o sarada grotesca? Acest scenariu s-ar putea repeta odata cu retrogradarea lui Marte in fecioara.
Pe de alta parte, rata crescuta a somajului si conditiile necorespunzatoare de munca vor fi cauza unor tulburari si manifestari sociale care vor deranja clasa elitista. Vor creste exponential demonstratiile politice, miscarile de rezistenta si alte forme de rezistenta indreptate impotriva structurilor politico-economice. Nu vor mai iesi in strada sute sau mii: vor fi sute de mii si chiar milioane care vor cere sa li se faca dreptate. Marte in fecioara aduce in lumina miscari muncitoresti de amploare - atentie! - promotoare ale unor tactici militante si violente!
Exista posibilitatea unor revolte si in randurile armatei, fortate sa incalce legi, sa poarte razboaie pentru orgolii personale si sa suporte abuzuri. Daca un soldat lipseste nejustificat sau refuza sa execute ordine, suporta consecinte serioase. Dar daca o armata intreaga refuza sa execute ordine, cei de la putere sa se astepte sa suporte consecinte si mai serioase.
Vor fi greve generale, oamenii nu vor mai vrea sa plateasca impozite, vor avea loc miscari civile de proportii pe scara larga. Garantia reusitei va sta in numarul mare de participanti! De pe intreg globul. (Va urma)

14 October 2011

CRIZA ECONOMICA DIN 2012

Spuneam in septembrie anul trecut ca adevarata criza economica inca nu a sosit.  Adevarata criza economica incepe in a doua jumatate a anului 2012 si continua dincolo de jumatatea acestei decade. "Cel mai probabil, refacerea economica va incepe odata cu intrarea lui Uranus in taur (in martie 2018), in paralel cu Neptun in pesti si Pluto in capricorn." http://vorbalilianei.blogspot.com/2010/09/tranzitul-lui-neptun-prin-pesti.html .
In momentul de fata, cei care ii asculta pe "expertii" care se perinda pe la radio si TV si care "sunt siguri" ca momentul 2008 a fost depasit, sunt convinsi ca nu mai poate exista o alta criza economica. Si nici macar nu li se spune adevarul. Sunt putini cei care au curajul sa spuna lucrurilor pe nume. Din pacate acestia sunt repede adusi la tacere si marginalizati. In 2012 nu se sfarseste lumea, se va sfarsi insa cu siguranta "lumea" multora. Pentru ca o mare parte din economia nu demult sanatoasa, este pe cale sa se prabuseasca. Majoritatea se va speria dar teama este o reactie normala in prima instanta. Depinde de fiecare cum canalizeaza aceasta energie: teama pozitiva te motiveaza sa iei masuri, sa faci ceva, pe cand teama negativa te paralizeaza si adesea te aduce in starea de a te complacea, de a amana luarea unor decizii. 

Asadar:
Aspectele planetare din intervalul octombrie 2011  - ianuarie 2013 anunta evenimente  cu impact puternic asupra sanatatii economiilor nationale. Este important ca intre octombrie 2011 si august 2012 sa ne pregatim pentru o schimbare majora a modului in care functioneaza economia, aceasta perioada este inceputul unei noi crize economice de proportii. Acum, in ajunul evenimentelor din 2012 - 2013, bancile, economistii, politicienii, investitorii si guvernantii se inghesuie sa declare ca sunt optimisti si ca au incredere in pietele de capital, in banci si in "fundamentele solide" ale cresterii economice. Toate acestea sunt foarte departe de adevar. In realitate sunt speriati cu totii. Optimismul afisat nu este reprezentativ pentru realitatile din viata noastra: ne asteapta ani negri  - nu numai pe noi, romanii - datorita coruptiei fara precedent, lacomiei si prostiei bancilor, organismelor guvernamentale, jucatorilor la bursa, investitorilor, guvernelor, statelor,  economistilor si politicienilor, oligarhiei si ale celor ce se cramponeaza sa isi pastreze pozitiile privilegiate intr-un sistem in cadere libera.
A doua decada a acestui secol se prezinta cu configuratii planetare care au inceput sa se formeze inca din 2008. Contopirea energiilor cardinale cu energiile planetare anunta o decada de tranzitie.  Acesti ani vin cu o criza economica majora odata cu explozia preturilor. Aceasta inseamna ca cel putin jumatate din activitatile economice la nivel mondial se vor reduce, datorita zecilor de ani de coruptie financiara, speculatii si ilegalitati la scara mare. Potrivit calculelor mele, urmatorul declin economic (dupa cel din decembrie 2007  - iunie 2009) va fi cel mai grav si va incepe in 2012. Se va intinde pana in 2016 - 2018: iata asadar o perioada de cel putin cinci ani de profunda criza economica. Acestea sunt previziunile mele. Nu s-au schimbat din 2009 pana acum. Dupa cum am mai spus, efectele asupra societatii, tarilor, natiunilor, statelor si pana la cea mai marunta forma administrativa vor fi asemanatoare celor din anii '30. Ca asa va fi, avem indicii de cativa ani buni; cu toate acestea putini au fost cei ce au vazut aceste indicii inainte de explozia imobiliara si inflorirea pietei creditelor ipotecare din 2005 -2006. Criza bancara se aseamana cu cea din anii '20 cand tranzitele planetare erau asemanatoare cu cele din prima decada a anilor 2000.

22 September 2011

PLUTO IN MERS DIRECT - NU PUTEREA CORUPE CI LIPSA ACESTEIA!

Pluto a intrat in mers direct saptamana trecuta. Sa speram ca, odata cu acest eveniment, transformarile aduse de Pluto devin mai accesibile si mai pline de insemnatate. Pluto inseamna moarte dar si renastere, insteamna sfarsituri care aduc noi inceputuri, inseamna transformare. Intr-adevar, nu e usor sa renuntam la ce nu ne mai este de folos pentru a face loc noului in viata noastra...suntem tributari obiceiurilor si dependentelor pe care ni le-am creat.
Pluto inseamna si putere, un concept deseori prost interpretat de care se face abuz in fiecare zi. "Puterea corupe", se spune. Sau "puterea absoluta corupe in mod absolut". Desi este evident ca anumite persoane si institutii fac abuz de autoritate si interlopii incalca legea, puterea totusi NU corupe. Corupe doar la suprafata. Formele de putere care distrug sunt in primul rand puterea fizica si cea financiara. Forta bruta, fie ea a unei persoane sau a unui clan, si controlul economic exercitat de institutii si de guvern sunt, de buna seama, dureroase. Dar daca ne limitam la a discuta despre un conducator rau, despre autoritati corupte si interlopi, este posibil sa trecem cu vederea esentialul:  nu puterea ci lipsa de putere corupe pentru ca tocmai teama nedemascata motiveaza cele mai abominabile decizii si actiuni ale criminalilor cu guler alb fie ei ministri, parlamentari, deputati sau oameni de afaceri.

 La polul opus, cine este puternic, isi permite sa aiba mila.
 

01 September 2011

SEMNIFICATIA LUI MARTE

Potrivit lui Abu Mashar (sec. IX), Marte este cald, uscat, coleric,  are gust amar. Semnifica tineretea, forta, ascutimea mintii, incendii, arsuri si tot ce se intampla rapid. Dorinta de putere si istetimea, a da ordine, armata, injustitia, subjugarea, razboiul, uciderea si lupta, curajul, rezistenta, setea de glorie si de a ramane in istorie, ascensiunea, armele de lupta, dorinta de a face rau si de a semana discordie, betiile, jafurile, curaj, rautate, furie, imbracarea ilegalitatii in legalitate. Mucenicia, incatusarea, biciuirea, inchisori, restrictii, fugari, dezertarea, prizonieri, teama, procese, injustitie, violenta, nepasarea, asprimea, emotiile brute, persistenta, lipsa de viziune, idei preconcepute, lipsa de elocventa, discurs feroce, incisivitate, cuvinte murdare, neputinta de a tine limba in frau.  Lipsa de mila,  lipsa de loialitate, minciuna, barfa, imoralitate, perfidie, juraminte strambe, deceptie, dualitate, infractiuni, distrugere, instabilitate, razgandire rapida. Lipsa de modestie, companie proasta. Curvie, lipsa de igiena sexuala, glume nesarate.


12 August 2011

LUNA PLINA IN VARSATOR - 13 AUGUST 2011

Luna plina din 13 august se va afla in opozitie cu Venus si in conjunctie cu steaua fixa Castra din constelatia Capricornului si cu Mercur retrograd aflat la randul sau in opozitie cu Neptun. Stau lucrurile asa de rau precum pare? Sau aceasta luna plina este inselatoare ? Spun aceste lucruri pentru ca insasi steaua Castra este o stea controversata si fie a fost categorisita drept o stea malefica fie a fost asociata naturii saturniene si jupiteriene, respectiv ca ar aduce reavointa, distrugere si lipsa de control. Oare mai avem nevoie si de alte vesti proaste peste neincrederea pe care a sadit-o Mercur retrograd? Cu siguranta ne trebuie mai multa claritate. Pentru ca ne-am plictisit de atata mister. Jumatate din capricorn este "sclavul lui Venus" potrivit lui Manilus, asta presupunand apetenta pentru o viata de lux si lumea materiala. Si vanitate. Capricornul, ca de altfel tot ce guverneaza Saturn, devine mai intelept la batranete. Cu alte cuvinte, cei a caror viata de lux depinde de o "vaca de muls" trebuie sa devina realisti si responsabili .  Venus, planeta opulentei si a banilor, se afla in opozitie cu luna plina: cum se simt acesti oameni?  Vinovati? Sau doar bogati? Este scandalos sa defilezi cu o geanta "de firma" pe brat atunci cand unii oameni nu au nici macar ce pune copiilor pe masa .
Un alt aspect de luat in seama legat de luna plina este conjunctia lui Ceres cu Scheat. Scheat aduce crime, sinucideri si moarte prin inec. Ceres guverneaza resursele, foametea.  Chiar daca traim vremuri grele, natura incearca sa repare dezechilibrul dintre bogati si saraci in lume. Fata de ce se intampla in Africa, noi inca nu suntem muritori de foame.  Dar daca politicienii si "elita" ne spun sa strangem cureaua, vrem sa ii vedem si pe ei facand acest lucru. Altminteri tulburarile sociale isi vor face simtita prezenta din ce in ce mai des. Opozitia lui Marte cu Puto anunta o escaladare a situatiilor si nu ar fi de mirare ca tulburarile sociale sa se tina lant.

Update din 18 august: Imi cer iertare cititorilor pentru ca la data postarii, 12 august, am avut inspiratia de a mentiona o geanta de firma. Dupa cum spune presa de ieri, 17 august, este vorba de o rochie cu stelute. Inca o data, va cer scuze.
"ÃŽn ziarele americane, slăbicunea Elenei Udrea pentru poÅŸete, pantofi ÅŸi haine scumpe este pusă în contextul lipsei de sensibilitate faţă de oamenii afectaÅ£i de criza economică din România."  Sursa: http://www.revistaperformanta.ro/2011/08/18/rochia-elenei-udrea-devenita-subiect-pentru-presa-din-sua/ 







02 August 2011

MERCUR RETROGRAD INTRE 2 SI 26 AUGUST - PENTRU PESTI

Nu ne-am nascut obisnuiti sa fim organizati si disciplinati si nici sa facem sport, insa, in aceasta perioada de mers retrograd al lui Mercur, pestii vor avea din plin ocazia sa regrete ca nu au facut aceste lucruri.  De ce? In primul rand ii va costa foarte scump ca nu au acordat atentie faptului ca au fost lipsiti de vitalitate si lenesi in ultima vreme si nu le-a fost aminte nici macar o plimbare pe jos sa faca. Vor fi tentati sa ignore aceste lucuri in continuare, se refugieze undeva unde sa se autoconvinga ca aceste lucruri nu au importanta: DAR, de fiecare data cand vor incerca, se va gasi cineva sa le spuna sa isi bage mintile-n cap. Sau poate anumite situatii din trecut vor reveni in actualitate si le vor sugera acelasi lucru! Cuvantul-cheie al perioadei este echilibrul: atunci cand mintea, trupul si trairile emotionale se afla in echilibru, omul este un intreg mult mai puternic decat suma partilor sale!

01 August 2011

MERCUR RETROGRAD INTRE 2 SI 26 AUGUST - PENTRU SCORPIONI

Se anunta ceva miscari in sectorul profesional! Nu e neaparat nevoie ca scorpionii sa isi schimbe locul de munca si nici nu si-l vor pierde pe cel actual insa, in urmatoarele saptamani se va intampla ceva ce ii va determina sa isi schimbe atitudinea. Vor fi tentati sa creada ca restul lumii nu nu se ridica la standardele lor de perfectiune insa vor fi adusi repede cu picioarele pe pamant: cineva le va demonstra ca nici ei nu sunt chiar perfecti. Ideea este sa isi regandeasca strategia de promovare a propriei imagini. Cineva din anturajul profesional va vedea ce trebuie sa vada si ii va determina pe scorpioni sa isi arate adevarata valoare pentru ca au talent si putere de convingere!

12 July 2011

ANALIZA ANILOR 2011, 2012, 2013 IN LUMINA NOILOR EVENMENTE - PARTEA a V-a

Revenind la Mercur si periplul sau in 2011 si 2012, acesta, fiind in berbec, face conjuntie cu Uranus si careu cu Pluto intre 4 si 23 martie 2012. Vom asista la adevarate lupte intre mass media independenta si cea controlata de guvern. Incercarea guvernului de a reduce la tacere mass media independenta va intampina opozitie, ba mai mult, lumea va intelege cine manipuleaza justitia, partidele politice si chiar pe presedinte. In 12 martie 2012 Mercur intra in mers retrograd si vom primi stiri socante:  perioadele stationare ale lui Mercur (ante si post retrogradare) pot fi legate de tulburari socio-politice dar si de  iesirea la lumina a unor informatii ascunse cu buna stiinta si pazite cu multa grija.  Astfel vom asista la intensificarea spionajului informatic al populatiei de catre guvern si institutiile sale in sensul spionarii efective a oamenilor prin intermediul calculatoarelor si chiar cenzurarea accesului pe internet dar si  viceversa, la atacuri ale hackerilor asupra calculatoarelor institutiior guvernamentale si expunerea anumitor fapte de coruptie, nereguli, incalcari ale drepturilor omului etc.  Pe masura ce tot mai multe informatii de acest gen vor iesi la iveala, oamenii vor fi din ce in ce mai indignati dar si animati de un sentiment revolutionar!
Odata cu retrogradarea lui Mercur in pesti guvernul va face eforturi sa nege sau sa creeze confuzie in privinta informatiilor aparute insa, cu intrarea lui Mercur in mers direct in berbec din 17 aprilie, conjunctia sa cu Uranus din 22 aprilie si careul cu Pluto din 26, adevarul va iesi la iveala. Dezmintirile "oficiale" vor fi prea penibile si lipsite de consistenta pentru a mai fi credibile.
Soarele in berbec va face conjunctie cu Uranus si careu cu Pluto intre 23 si 31 martie 2012. La finele lunii martie vom avea o perioada tensionata, oamenii isi vor cere drepturile iar cei de la putere vor incerca sa impuna legea martiala! Aceste aspecte arata posibilitatea ca presedintele sa cada in dizgratie, sa fie alungat sau pus sa demisioneze!

01 July 2011

ANALIZA ANILOR 2011, 2012, 2013 IN LUMINA NOILOR EVENMENTE - PARTEA a IV-a

In aceasta parte voi continua cu analiza tranzitelor mondiale. Desigur, nu voi analiza in detaliu fiecare tranzit ci ma voi concentra pe influentele importante. 
In primul rand este vorba de careul lui Uranus in berbec cu Pluto in capricorn care este unul dintre cele mai importante careuri care genereaza istorie in urmatorii 4-5 ani si caruia in postarile anterioare nu i-am acordat atentia cuvenita. Asadar, acest careu inseamna revolutie, inseamna schimbari radicale. Fierbe mocnit un conflict urias intre populatiile lumii si elita puterii mondiale. 
Vor avea loc sapte careuri Uranus-Pluto in urmatorii ani:   24 iunie  2012 , 16 septembrie 2012, 21 mai 2013, 1 noiembrie 2013, 22 aprilie 2014, 15 decembrie 2014 si 17 martie 2015. 
Dupa cum am spus si in postarile de anul trecut, omenirea va avea parte de vremuri extrem de reactionare.  Care la data acestei postari nici nu au inceput bine. In momentul in care acest careu este aspectat de alte planete prin conjunctii, careuri, opozitii, exista o probabilitate mai mare sa aiba loc evenimente dramatice la nivel mondial. Careul Uranus-Pluto mai reprezinta si accidente industriale cum a fost si catastrofa nucleara de la Fukushima. Problemele de acest gen nu vor disparea pana ce nu vor disparea centralele nucleare, reziduurile de uraniu, ingineria genetica folosita in scopuri malefice, intoxicarea cu buna stiinta a surselor de apa, vaccinurile  care inoculeaza de fapt boli, masinariile de influentat vremea si de produs cutremure. Mica elita mondiala se joaca cu focul si isi bate joc de omenire. Este atat de obsedata de putere incat si-a pierdut simtul realitatii. Au ajuns sociopatii sa conduca lumea. Daca nu se pune capat acestor atrocitati, omenirea nu are viitor. 
Au mai ramas doua cicluri retrograde ale lui Mercur in 2011. Primul incepe pe 3 august 2011. Mercur se afla in opozitie cu Neptun intre 26 iulie si 12 august. Vom primi vesti contradictorii si confuze prin mass media, vor exista mai multe "versiuni oficiale", cu toate acestea vor iesi la suprafata minciunile "oficiale". Guvernele si institutiile de stat vor continua sa minta si sa dezinformee populatiile. Oamenii insa vor distinge adevarul in tot acest hatis de minciuni si vor deveni din ce in ce mai neincrezatori in politicienii manuiti de maestrii poapusari din umbra. Va avea loc un fel de trezire in masa. Oamenii vor intelege cine le sunt adevaratii dusmani. Mercur intra in ultimul ciclu retrograd pe 24 noiembrie 2011, un ciclu important din punctul de vedere al constiintei maselor, al istoriei, relgiei, educatiei si traditiilor culturale. Pe 1 ianuarie 2012 Mercur se va afla in careu cu Marte iar acest careu indica dezbaterea vehementa a multora dintre aspectele mentionate.

In noiembrie 2011 exista si aspecte nefaste. Marte in leu face opozitie cu Neptun retrograd: este un aspect planetar care indica subterfugii, planuri ascunse si actiuni militare secrete. Cei aflati la putere (Marte in leu) vor astepta momentul propice pentru manipularea psihologica a populatiei (Neptun in varsator) astfel incat sa provoace false actiuni militare. Se vor crea diversiuni pentru a convinge ca operatiunile militare sunt desfasurate de forte straine. Mai tineti minte "teroristii" din 89?  Inca o falsa revolutie? (Va urma)

10 June 2011

JUPITER IN TAUR - IUNIE 2011 - INDEMN LA CUMPATARE

Giganticul Jupiter a intrat in taur pe 4 iunie.  Taurul este un semn care se grabeste...incet iar generosul Jupiter ne rasplateste atunci cand facem lucrurile pe indelete.

Jupiter ne amplifica simturile cat tranziteaza semnul taurului: ne ajuta sa percepem mai bine modul in care auzim, mirosim, vedem, atingem si gustam. Trebuie sa avem grija insa pentru ca generozitatea lui Jupiter se poate transforma in excese, mai ales in acest semn. Daca ne indopam cu mancare, bautura si tutun si in general daca suntem lacomi in orice privinta, riscam sa ramanem prinsi prea mult in lumea materiala (taur) in detrimentul intelepciunii (Jupiter) de care trebuie sa dam dovada si in aceasta perioada. Spun acest lucru pentru ca taurul este un semn simplu care uneori poate fi atat de preocupat de sine incat uita sa imparta cu altii. Sa nu primeze cantiatea calitatii: nu este sanatos. Ar fi de dorit sa ne satisfacem nevoile primare ale vietii cu cumpatare. Cu Jupiter in taur vom fi tentati sa mancam pantagruelic. INSA: apetitul excesiv este dat de lipsa de satisfactie. Iar aceasta nu poate fi compensata prin cresterea consumului. Nu este rau sa ne oferim mici placeri cata vreme acestea nu deriva din ignorarea in mod egoist a nevoilor celorlalti. Dorinta de a ne satisface pe noi insine este sanatoasa cata vreme este in echilibru cu ce exista in jurul nostru.

Un alt risc pe care il aduce Jupiter in taur este ca putem ajunge sa avem o gandire prea simpla in situatii prea complexe.  Jupiter vrea raspunsuri iar taurul le prefera pe cele simple care sunt adesea cele mai bune insa nu este mereu asa.  Cine promite ca se vor rezolva problemele prin simplificarea lor da bine insa nu are un dram de intelepciune.

17 May 2011

SATURN IN SCORPION DIN 2012

Traim in epoca in care, mai ales in ultimii 20 de ani, bunul simt este inexistent.  Ei bine, am vesti bune: acest lucru este pe cale sa se schimbe. Daca unii nu sunt obisnuiti sa procedeze cu bun simt, ar fi bine sa isi formeze acest obicei. Pe acestia ii tot vedem si auzim cum fac propaganda celor care nu ne protejeaza interesele - si nici nu au facut-o vreodata. Iar acest lucru nu este nicaieri mai evident decat in economie, in politica bancara, financiara, si pe piata imobiliara. DAR, dupa trecerea lui Saturn prin scorpion, lucrurile nu vor mai fi la fel.
In octombrie 2012 Saturn intra in scorpion. Este un tranzit important, care poate insemna multe lucruri la nivel global-economie, finante, mediul de afaceri: sa nu uitam ca si Saturn este o planeta transpersonala care tinde sa cristalizeze tonul semnului prin care trece.


Pozitia lui Saturn in careul cu Pluto in urmatorii 9 ani ne spune ca vin vremuri si mai grele pentru economie, schimbari pe axa geopolitica si rasturnarea celor care azi se hranesc cu iluzia tineretii vesnice pe socoteala noastra. Din punct de vedere economic, masurile de austeritate impuse unor tari de catre cei din spatele crizei economice, sunt subliniate si de careul Uranus-Pluto din anii 2012-2015. Aceasta perioada de trei ani include si cele mai puternice tranzite cardinale formate de Marte,  Jupiter, Uranus si Pluto. Daca va mai aduceti aminte de anii 1983-85: si atunci a fost recesiune. (Cei care au trait acele vremuri nu au uitat cu siguranta ratiile la paine, curentul cu portia, teama de a vorbi de fata cu oricine si intunericul in general ca emblema nu numai fizica a vremurilor). Nici acum nu va fi diferit: Saturn intra in scorpion la inceputul lui octombrie 2012, un an cu impact economic puternic cu Jupiter in gemeni, reflectand efectele globale asupra populatiei ale declinului economic care a inceput cu criza bancara din 2007. Atmosfera adusa in acesti 3 ani, 2012 - 2015,  de Saturn este a unor circumstante economice fixe, restrictive. Marte si Pluto (scorpion) vor contribui la cresterea ratei mortalitatii, a sinuciderilor. Tot in acest context, ca o nota personala: Sa vedem ce profit vor avea societatile comerciale cu angajati batrani carora li se refuza pensionarea. Cei care ne conduc s-au gandit ca si ei se vor pensiona la un moment dat? Ma indoiesc. Probabil socot ca generatiile mai tinere le vor plati pensiile cand va veni vremea. Pana atunci se hranesc cu iluzia vietii vesnice pe socoteala noastra. Insa timpul nu poate fi oprit. Si ei vor imbatrani. Tranzitul lui Saturn prin scorpion deschide cutia Pandorei pentru ei de nu vor fi pregatiti sa "iasa la pensie" cand trebuie.

Update la acest subiect aici: http://vorbalilianei.blogspot.ro/2012/10/saturn-in-scorpion.html

11 May 2011

ULTIMELE ZILE ALE LUI JUPITER IN BERBEC

Pe 4 iunie Jupiter intra in taur pentru o perioada de un an. Insa, pana sa sarbatorim bucuriile pe care ni le aduce acest tranzit, mai avem timp sa profitam de sederea lui Jupiter in semnul berbecului, un semn independent.  Jupiter tranziteaza adesea semnul berbecului in mai putin de un an desi in mod normal el sta in celelalte semne un an intreg. Anul trecut, a tranzitat berbecul din iunie pana in septembrie iar anul acesta din 22 ianuarie pana pe 4 iunie. Simbolic vorbind, acest tranzit "pe scurtatura" este tipic berbecului si ne sugereaza sa ne grabim sa profitam de ocaziile pe care ni le mai aduce Jupiter pana intra in taur.
Jupiter de regula rasplateste actiunile indraznete incepute sub semnul berbecului. Totusi, o mare parte din trecerea lui Jupiter prin berbec a fost umbrita de restrictivul Saturn in balanta, care a presarat ceva obstacole. Acum insa, cum Saturn nu mai reprezinta un pericol, lucrurile vor incepe sa se lege.  Important este sa vrem si noi sa facem primul pas!
Evident, exista si manifestari jupiteriene negative in berbec. Inflationistul Jupiter in tranzit prin berbecul individualist care se concentreaza numai pe ce vrea el, uneori ii face pe neavizati sa creada ca parerea lor este cea mai buna! A insista (berbec) ca exista un singur adevar (Jupiter) incurajeaza excesul de zel si ingustimea mintii. Aici e buba. Daca invatam ceva sau nu in urma unei experiente, se vede de abia la incheierea experientei respective, cand nu mai suntem implicati si putem gandi neingraditi de propriile norme si perceptii.  Adevar + teama = ignoranta. Insa cand Jupiter este generos si avem incredere in noi insine, continuam sa invatam de la altii.

04 April 2011

OANA ZAVORANU-A FOST SARCINA?


Harta este ridicata astazi, 4 aprilie 2011 si arata progresiile, directiile si tranzitele la harta natala a Oanei Zavoranu. Se vede ca exista un mare semn de intrebare in privinta unei sarcini deoarece guvernatorul casei a 5-a, a maternitatii - Soarele, se afla pe casa a 12-a, a spitalelor. Soarele este conjunct cu Jupiter asadar este vorba si de o sangerare abundenta dar si de o imunitate scazuta. Dupa cum stim, in astrologia medicala Soarele guverneaza sangele iar Jupiter amplifica, indicand sangerare abundenta. Soarele si Jupiter in casa a 12-a aspectate de Saturn arata o tulburare a energiei calde, solare, arata probleme de sterilitate. Tripla conjunctie tot din casa a 12-a Marte-Luna Neagra-Uranus arata si ea hemoragii bruste, brutale, imprevizibile, spasme musculare la nivelul organelor reporducatoare (echivalentul unui avort spontan) iar Neptun aici si cu Luna Neagra vorbesc de un diagnostic incert in prima instanta, de decizia unei interventii chirurgicale de urgenta dar si de necesitatea unui tratament serios si puternic, mult prea puternic si cu riscuri pentru organismul ei. Luna in berbec pe casa 1 predispune la neregularitate in manifestarea situatiei medicale insa limiteaza pierderea sau stagnarea lichidelor.  Exista si posibilitatea unei interventii chirurgicale, Venus si Marte aici indicand posibilitatea unei anestezii care nu este lipsita de consecinte. Recuperare grea in urma spitalizarii.

Multa sanatate.

30 March 2011

ANALIZA ANILOR 2011, 2012, 2013 IN LUMINA NOILOR EVENMENTE - PARTEA a III-a

Spuneam in partea a II-a: "In vara, careul lui Uranus in berbec cu Pluto in capricorn mai are un grad pana sa devina exact si va intensifica  - la nivel mondial - confruntarile dintre oameni si clasele politice iresponsabile si corupte. Primul careu din seria Uranus-Pluto devine exact pe 24 iunie 2012. Pana atunci se va globaliza lupta impotriva elitei politice si a oligarhiilor  financiare incheindu-se in 2015"

As dori sa dezvolt putin paragraful de mai sus pentru ca deja aceste aspecte sunt in formare si indica in mod clar care sunt consecintele:
Trebuie sa traiesti pe alta planeta ca sa nu bagi de seama ce se intampla in Orientul Mijlociu si Africa de Nord. De curand au inceput proteste si in Marea Britanie iar scanteia se va aprinde si in alte state. Nu se poate trage decat o singura concluzie: a inceput razboiul mondial al claselor sociale. Chiar si la noi, in Romania, clasa capitalista arunca in joc orice mijloace ca sa puna mana pe un sistem care deja e pe moarte: bani, santaj politic, mass media aservita. Strategia nu este greu de ghicit: se da vina pe criza financiara pentru starea de saracie care a accentuat inegalitatea sociala; se incurajeaza consumul si se faciliteaza obtinerea creditelor. In multe tari firmele clientelare isi umplu conturile din profiturile uriase in timp ce oamenii de rand au salarii din ce in ce mai mici, lucreaza ore mai putine sau sunt someri. Iar lucrurile se inrautatesc odata cu cresterea preturilor la alimente.
De fapt oamenii de rand sunt sursa de venit a oligarhilor care, in goana lor dupa noi surse de profit, nici nu se gandesc la acestia. Iar prapastia dintre cei foarte bogati si sociatatea din care au facut candva parte se adanceste pe zi ce trece. Ei ajung sa traiasca complet rupti de realitatea celorlalti. Influenta politica ii ajuta sa se eschiveze de la plata taxelor si impozitelor. Iar faptul ca au control si asupra mass media  ii ajuta sa le spuna saracilor, celor multi si minoritatilor, propria poveste despre criza financiara.  

De exemplu povestea cu "pensiile nesimtite" ale unor fosti angajati la stat. Exagerarile si minciuna fac parte din arsenalul lor atunci cand este vorba de salariile fostilor angajati platiti din bugetul de stat sau local. Au aparut fel si fel de povesti despre pensiile enorme ale celor care s-au pensionat la varsta de 50 de ani. Probabil exista cateva astfel de situatii insa nu este o situatie generala. Cei din sectorul public stau mai bine decat cei din sectorul privat: macar acestia au pensii. Si au platit pentru aceste pensii contributii din salarii mult mai mici decat ale celor din sectorul privat. Tragedia este ca multi din sectorul privat nu au garantata siguranta pensiei chiar daca platesc contributii mai mari.

In al doilea rand: cand face un credit ipotecar, titularul ipotecii are obligatia sa returneze imprumutul bancii. Cand ia un card de credit, titularul are obligatia sa returneze banii bancii - chiar daca banca schimba ulterior regulile. DAR, atunci cand statul semneaza un contract de munca cu angajatii sai, nu mai plateste pensiile daca nu ii  convine.

Concluzia este cat se poate de simpla: regulile se schimba dupa cum este necesar astfel incat banii sa mearga de la saraci la bogati.
Firmele clientelare pastreaza banii statului pentru ele si inregistreaza, in mod paradoxal am spune noi, profit. Asta in timp ce somajul creste, se inchid firme, scad salarii si creste nesiguranta locului de munca. Pe masura ce criza avanseaza, politicienii nu mai maresc taxele si impozitele ci prefera sa aduca bani la buget din alte parti: taie pensii, salarii, stimulente, locuri de munca etc. Oare statul primeste ceva in schimbul favorului pe care il face firmelor clientelare? Nu. Acestea evita plata taxelor si impozitelor la fel de abil precum reusesc sa controleze bugetul statului astfel incat sa beneficiaze de el. Cu alte cuvinte, statul nu are bani NU pentru ca este impovarat de plata pensiilor si a salariilor catre proprii angajati ci pentru ca firmele clientelare nu isi platesc taxele si impozitele asa cum facem toti ceilalti (inclusiv angajatii la stat!). Este adevarat (si totodata un triumf ideologic al lor) faptul ca am inghitit povestea cu "consilierea ineficienta", cu "angajatii la stat care nu fac nimic si trebuie restructurati sau trebuie sa li se taie din salariu sau pensie".  Da, asta cred ei despre noi, ca inghitim la nesfarsit galustele lor. Singura solutie o reprezinta miscarile de protest si nu numai. Da, oamenii vor avea de suferit si probabil vor plati cu sange. Dar ce ne mai ramane de ales? Nu pe noi ne va salva Basescu.  

ANALIZA ANILOR 2011, 2012, 2013 IN LUMINA NOILOR EVENMENTE - PARTEA a II-a

In primul rand, Mercur se afla in berbec incepand cu 10 martie pana pe 16 mai 2011. Traverseaza semnul berbecului atat de lent deoarece si retrogradeaza in acest semn. In general, Mercur in berbec are tendinta sa ii faca pe oameni mai nerabdatori si certareti. Pe de alta parte confera si independenta in gandire, inventivitate, creativitate DAR si punerea in practica a ideilor.
Mercur retrograd incepand cu 30 martie va produce frustrari celor care vor sa isi duca planurile la indeplinire: oamenii care vor sa actioneze vor fi impiedicati si fortati sa isi faca alte planuri.
Intre 17 si 28 aprilie Mercur in berbec face opozitie cu Saturn in balanta: guvernele si institutiile
vor incerca sa ascunda adevarul privind accidentele nucleare tragice din Japonia mai ales daca este vorba de  procese si reactii in lant scapate de sub control. Opozitia lui Mercur cu Saturn va aduce intarzieri si frustrari multor oameni.  Va fi interesant de urmarit ce turnura vor lua lucrurile deoarece guvernul japonez si mass media pe care o controleaza vor incerca sa blocheze si sa cenzureze informatii importante privind consecintele dezastrului. Pe de alta parte populatia va fi din ce in ce mai indignata de incercarea guvernului, a mass media si chiar a sistemului juridic de a obstructiona aflarea adevarului . Va fi o perioada cu multe frustrari si deprimanta pentru multi oameni. Toti acesti factori vor contribui la o comunicare defectuasa si nepoliticoasa intre oameni si se va vedea ca rabdarea lor are limite. 
Uranus va sta in berbec urmatorii 7 ani. Soarele sta in berbec pana pe 20 aprilie, Marte de pe 2 aprilie pana pe 12 mai iar Venus din 21 aprilie pana pe 15 mai. Jupiter e in berbec din 23 ianuarie si paraseste acest semn pe 4 iunie. Avem asadar 6 planete care tranziteaza semnul berbecului intr-un interval relativ scurt de timp.
Energia complexa a acestui grup de planete (stelium) in berbec indica o perioada de schimbari extraordinare intr-un ritm rapid. Se pun lucrurile in miscare. Se "da drumul la caini". Vom fi martorii unor noi inceputuri: oamenii vor avea tendinta sa actioneze din proprie initiativa, se vor revolta inclusiv impotriva autoritatilor. Aceste revolte vor izbucni si in alte tari, nu vor ramane doar intre granitele tarilor din Orientul Mijlociu. Echinoctiul de primavara (20 martie) a fost la distanta de jumatate de grad de Uranus si a adus inceputul unui nou ciclu de schimbari revolutionare. Marte, guvernatorul berbecului, intra in berbec pe 2 aprilie si face conjunctie cu Uranus. Este cea mai exploziva si incendiara combinatie, as putea spune ca este echivalentul astrologic al nitroglicerinei! De exemplu, atacul cu bomba atomica de la Hiroshima a avut loc in perioada unei conjunctii Marte-Uranus. Asadar perioada va fi caracterizata de foc, explozii, eruptii vulcanice, accidente industriale, acte de terorism, revolte si confruntari militare etc. Pana pe 11 aprilie Marte face careu cu Pluto asa ca situatia va continua si in a doua saptamana din aprilie. In vara, careul lui Uranus in berbec cu Pluto in capricorn mai are un grad pana sa devina exact si va intensifica  - la nivel mondial - confruntarile dintre oameni si clasele politice iresponsabile si corupte. Primul careu din seria Uranus-Pluto devine exact pe 24 iunie 2012. Pana atunci se va globaliza lupta impotriva elitei politice si a oligarhiilor  financiare incheindu-se in 2015. Desigur, oamenii de rand vor avea de suferit nu numai de pe urma acestei lupte ci si de pe urma calamitarilor naturale (cutremurul si tsunami din Japonia de exemplu). Pe masura ce ne apropiem de perioada de activitate solara maxima din 2012 ne asteptam la si mai multe schimbari anormale ale vremii, ale climei, la cutremure si eruptii vulanice. Aceste manifestari sunt influentate de Soare si de ciclurile solare. Se intensifica aparitia petelor si a exploziilor solare, a ejectiilor de masa coronala dupa aproape 5 ani de inactivitate. Calamitatile naturale se vor manifesta cu o magnitudine  fara precedent. Ne putem astepta la veri cu temperaturi extrem de ridicate plus cresterea temperaturii la nivel global.
Initiativele constructive se vor face simtite in prima jumatate a lunii mai ca urmare a conjunctiei lui Marte cu Jupiter la sfarsitul lui aprilie si a triplei conjunctii Mercur-Venus-Jupiter in berbec in a doua saptamana a lunii mai. Incepand cu jumatatea lunii mai si in prima saptamana din iunie influentele planetare se modifica deoarece patru planete intra in taur. Marte intra pe 12 mai urmat de Mercur si  Venus pe 16, si Jupiter pe 5 iunie. Se va simti o orientare catre lucruri mai practice, catre folosirea mai eficienta a resurselor.

Update din 28.09.2011:

O explozie solară s-a auzit la radio în toată lumea. Iată cum s-a produs acest fenomen!
O pată solară a produs mai multe explozii și a aruncat în spațiu mai multe particule și jeturi de materie, scrie space.com.
Pata solară, numită de cercetători 1302, a fost una dintre cele mai active regiuni de pe Soare îm ultimele șase zile.
Una dintre aceste explozii, produsă acum trei zile, a fost recepționată de undele radio din întreaga lume.

Sursa: http://www.adevarul.ro/life/viata/web-VIDEO_O_explozie_solara_s-a_auzit_la_radio_din_toata_lumea-_Asculta_cum_s-a_auzit_acest_fenomen_0_562144100.html



Observatorul Dinamicii Solare al NASA a surprins câteva imagini și sunetul pe care l-a produs explozia.

29 March 2011

ANALIZA ANILOR 2011, 2012, 2013 IN LUMINA NOILOR EVENMENTE - PARTEA I

Mi-am propus demult sa analizez postarile mele din ultimii 2 ani in lumina evenimentelor recent petrecute si sa vedem in ce masura am facut interpretari corecte. Iata ca a venit vremea.

In primul rand as dori sa vorbesc de Japonia. Spuneam anul trecut in mai, cand Uranus a intrat prima data in berbec inainte sa retrogradeze pana la 11 martie acest an: "Astrologii il asociaza pe Uranus cu evenimentele neprevazute, cu explozii si cutremure, cu rascoale si revolutii." "Cea mai mare ingrijorare a mea legata de intrarea lui Uranus in berbec este legata de telefonia mobila. Uranus guverneaza tehnologia dar si radiatiile – simbolic vorbind, Uranus este legat de uraniu! Berbecul guverneaza capul! Trecerea lui Uranus prin berbec poate aduce prima dovada ca utilizarea telefoanelor mobile poate cauza tumori ale creierului. Pana sa se depisteze cancerul in organism dureaza cativa ani. Sa nu uitam ca primele telefoane mobile au inceput sa functioneze in anii 90. Este adevarat, telefonul mobil ne poate salva viata, dar, pana in 2019, cand Uranus iese din berbec, ar fi bine sa ne asiguram ca dependenta de telefonul mobil nu are si efecte nedorite"

http://vorbalilianei.blogspot.com/2010/05/uranus-in-berbec-tehnologie-si_27.html

De cand cu nefericitul cutremur, am urmarit cu atentie tot felul de reportaje si interviuri cu specialisti in domeniul nuclear. Cel putin din punctul meu de vedere, acesta este cel mai mare dezastru ecologic din istorie. Chiar mai mare decat dezastrul produs de platforma British Petroleum in Golful Mexic.  Evident, si nivelul de radioactivitate de la Fukushima este mare. Pana acum au avut loc mai multe explozii de proportii la reactorul 6. Cea din 15 martie de la reactorul 3 a fost atat de puternica incat a aruncat in aer barele de combustibil  depozitate pe acoperisul reactorului. Reactorul 3 foloseste combustibil MOX , care este un amestec de uraniu si plutoniu si care reprezinta o combinatie mortala. (Sursa http://www.ziuaonline.ro/societate/japonia-reactorul-3-al-centralei-nucleare-fukushima-a-fost-avariat-riscul-de-accident-nuclear-marit-video.html). Inhalarea unei singure particule din acest amestec inseamna condamnarea la o moarte cumplita, cauzata de cancer. Barele de combustibil de aici nu sunt singura problema. La centrala nucleara mai sunt depozitate si alte sute de mii de astfel de bare de combustibil consumate care contin si ele cantitati mortale de uraniu si plutoniu. Barele consumate s-au depozitat in rezervoare deschise cu apa, montate pe acoperisul cladirilor reactoarelor, si, datorita exploziei, s-au imprastiat si au contaminat aerul, apa si solul.
In 1986 la Cernobil radiatiile inregistrate au fost de 400 de ori mai mari decat cele ale bombei atomice de la Hiroshima. Atunci radiatiile au inconjurat emisfera nordica de 4 ori pana ce nu au mai putut fi detectate. Se estimeaza ca in ultimii 25 de ani radiatiile de la Cernobil se fac vinovate de mai bine de un milion de decese din cauza cancerului, in principal in Europa. Cernobil e mic copil in comparatie cu catastrofa nucleara din Japonia. Se pare ca s-au spart doua baraje de protectie de la reactoare. Se fac eforturi sa se tina acoperite cu apa nu numai barelede combustibil din reactoare dar si cele consumate depozitate pe acoperisurile reactoarelor.  In cel mai nefericit caz, Japonia ar ramane o tara pustie si milioane de oameni ar muri de cancer. Un reactor nuclear scapat de sub control este o veritabila bomba atomica. Daca anul trecut in mai il asociam pe Uranus in berbec cu radiatiile la nivelul capului si cancerul la creier datorate telefonului mobil, realitatea este de fapt mult mai grava. Ma cutremur gandindu-ma ce ar putea insemna acest cosmar in contextul unor aspecte foarte violente care se anunta in aprilie: in prima saptamana se produce conjunctia exploziva Marte-Uranus, in a doua saptamana careul lui Marte cu Pluto si opozitia lui Marte cu Saturn la mijlocul lunii. Sa speram ca nu vor mai avea loc accidente si explozii nucleare desi dezastrele si ororile sunt departe de a se incheia. Iar omenirea se afla inca in pericol.

In partea a doua voi analiza tranzitele pe urmatoarele trei luni.

18 March 2011

DE LA CONFRATI ADUNATE...

"Astrologii studiaza mult timp pana inteleg astrologia la nivel profesionist. Investesc in cursuri, carti, soft-uri de astrologie, Notebook etc. Va intrebam pe dvs., stimati administratori ai marilor (presupuse mari website-uri dupa traficul de click-uri ) ce avantaj au astrologii in urma colaborarii? Le promiteti reclama in site-ul dvs?Nu este suficienta reclama. Un astrolog poate foarte simplu sa isi faca un site personal. Nu are nevoie sa lucreze voluntar doar pentru reclama. Un adevarat astrolog prefera sa fie platit pentru munca depusa.

Va oferim lista de preturi valabile pentru colaborari Online
Astrolog specialist in astrologie natala, karmica si previzionala Pretul 500-1000 Euro/luna
Astrolog specialist cu experienta in astrologie natala, karmica, vocationala, relationala(compatibilitati), medicala si previzionala . Se plateste anticipat astrologului, suma de 2000 Euro. (pretul v-a fi stabilit ulterior, in functie de timpul acordat analizei, sau pentru numarul toatal de analize /luna.)
Astrolog specialist cu experienta in realizarea horoscopului zilnic, saptamanal , lunar si anual + consultatii pentru useri astrologie natala/previzionala. Pret 5000 – 15000 Euro/luna
Astrolog specialist cu experienta in astrologie relationala pentru a realiza rubrica de analiza relationala si compatibilitati . Se plateste anticipat 3000 Euro,astrologului, la inceputul colaborari (pretul v-a fi stabilit ulterior, in functie de timpul acordat analizei, sau pentru numarul total de analize /luna)."
Sursa:
http://astreonline.wordpress.com/2010/07/02/oferta-de-colaborare-pentru-astrologi/

Ei?

Muammar Gaddafi - Razboiul civil din Libia 2011

Liderul Gaddafi este in fruntea tarii de mai bine de 40 de ani. Este absolvent al colegiului militar libian si al Academiei Militare din Atena. In 1967, cand avea  27 de ani, a condus lovitura impotriva monarhiei din Libia si de atunci este conducatorul tarii. Nu am ora nasterii lui Gaddafi insa, aducand harta la gradul zero din berbec, am avut destule elemente pentru a-i descrie personalitatea, in mod deosebit apetenta sa pentru opresiune si cruzime. In primul rand, Soarele la nasterea lui se afla pe steaua Rigel din constelatia Orion.





Orion este vanatorul si confera o personalitate puternica, increzatoare in propriile forte dar si incapacitatea de a sustine un efort pe termen lung, aroganta si violenta, ca sa nu mai vorbim de perfidie! Steaua Rigel si Soarele ii confera curaj, insolenta, indisciplina, actiuni impulsive, varsare de sange, multi dusmani, avere si onoruri militare.
Soarele in conjucntie cu Rigel la nastere aduc nativului ascensiune rapida in viata datorita unei vointe puternice si a norocului care nu ii paraseste. De asemenea nativul se afla intr-o lupta permanenta pentru a-si pastra pozitia castigata iar lupta este din ce in ce mai vehementa. INSA acesti nativi pot avea parte de esecuri, de dezamagiri si de caderi din gratie daca nu sunt prudenti sau daca se arata slabi.
Soarele din harta lui Gaddafi este aspectat de opozitia Jupiter - Saturn, Jupiter in sextil cu Soarele si Saturn in trigon cu Soarele. Evident, nu are slabiciuni -  iar trigonul Saturn  - Soare arata ca nu ii lipseste prudenta. Totusi sextilul Jupiter-Soare ar putea conduce catre o intensificare a violentei si a crimelor si, de ce nu, a lipsei de prudenta. Jupiter in opozitie cu Saturn, asa cum am spus in alte postari, arata rasturnari de situatii la nivel  cultural, politic si economic in intreaga lume. Caracterul violent al lui Gaddafi se explica si prin pozitia lui Mercur pe steaua fixa Al Hecka, in coarnele taurului. Steaua este cunoscuta drept simbol al violentei masculine si, impreuna cu Mercur, confera un caracter intempestiv, egoist, avar dar mai inseamna si pierderea averii acumulate.
Marte este planeta razboiului si a violentei iar Gaddafi il are pe Marte pe steaua Procyon (sadism, folosirea fortei fizice, marire care se termina dezastruos, cruzime, violenta, scandal si defaimare, dizgratie si ruina) . Este interesant ca Gaddafi are in harta luna neagra foarte puternica, cu latura intunecata feminina intre Soare si Mercur. Luna neagra se afla si in conjunctie cu steaua amazoanelor, Bellatrix . Gaddafi are o garda de corp personala formata 40 de femei, selectate personal de el, toate virgine.
Eclipsa de luna din decembrie a avut loc pe Jupiterul lui Gaddafi si, in sine, pare favorabila. Insa atat Uranus si nodurile lunare sunt in careu cu Jupiterul sau natal in momentul de fata si asa vor fi vreme de cateva saptamani. Aici incepe caderea sa pentru ca Gaddafi il are pe Jupiter pe steaua fixa Menkalinan, care inseamna ruina, dizgratie, si adesea MOARTE VIOLENTA. 

ROMANIA LUNII APRILIE 2011

18.03.2011
Luna aprilie este, astrologic vorbind, nefavorabila. Sunt multe planete in berbec iar unele vor intra in opozitie cu Saturn in balanta spre sfarsitul lunii. Aceasta conjunctie multipla a planetelor in berbec contine elemente puternice si agresive, atat ea in sine cat si prin aspectele pe care le face, respectiv conjuntie, careu si opozitie cu berbecul, racul, balanta si capricornul. Pamantul traverseaza si el constelatia balantei. Va intra in conjunctie cu Saturn in prima saptamana a lunii aprilie. Restul planetelor se afla de cealalta parte a Soarelui, in opozitie cu Pamantul, asadar amprenta saturniana va fi puternica!!! Luna plina va fi si ea in conjuntie cu Saturn, pe casa a 5-a a Romaniei. Ne vom astepta la o scadere a ratei natalitatii si in general la probleme asociate femeilor si copiilor: boala si deces datorat bolii. Vor iesi la suprafata cazuri de rele tratamente aplicate copiilor. De asemenea este posibil sa pierdem inca o personalitate din lumea teatrului. Nici guvernul nu va avea parte de liniste. Vom asista la dispute in cercurile parlamentare si inca un val de demisii din partide. Ba chiar vom vedea scindari in unele partide.  Multe acte ale guvernului vor intampina opozitie serioasa si voturi negative. Vor iesi la suprafata rezultatele unei politici financiare defectuase. In concluzie: circ si scandal in guvern.  In aprilie va trebui sa avem rabdare, rabdare si iar rabdare. Sa fim prudenti si sa ne pastra calmul pentru a putea trece cu bine de perioada care se anunta. Mercur va intra in mers retrograd in 30 martie si acesta va fi unul dintre aspectele dominante ale lunii, pana pe 23. Aprilie va fi o luna in care totul se va misca cu incetinitorul, o luna cu multe frustrari, accidente rutiere si tendinte agresive si comportament impulsiv datorate conjunctiei multiple din berbec. De exemplu, Marte va intra in opozitie cu Saturn in balanta in a treia saptamana din aprilie si atunci se vor manifesta aceste elemente mai intens. Este bine sa se evite locurile aglomerate, multimile de oameni si calatoriile la distanta.

Din nou, indemn la prudenta.

11 March 2011

LUNILE MARTIE SI APRILIE - CUTREMURE SI INUNDATII

11.03.2011
In martie si aprilie au loc doua perigee importante, adica luna se va vedea de pe Pamant mult mai mare ca de obicei. Perigeul lunar anterior a avut loc pe 18 februarie. De regula, in jurul datei perigeului lunar se manifesta cutremure si dezastre naturale: furtuna, vant, zapezi mari, inundatii, surpari de teren, valuri uriase, rupturi de scoarta terestra.  Cutremurul din 18 februarie din Noua Zeelanda a avut loc la 3 zile dupa perigeu. Cele doua perigee despre care doresc sa vorbesc (update: pe cand scriam acest editorial deja in Japonia a avut loc un cutremur!!!) au loc in 19 martie si 17-18 aprilie in fecioara respectiv balanta. Asadar, cu o saptamana inainte si in saptamana cu luna plina (cea a perigeului) ne asteptam la evenimente neobisnuite asociate fortelor naturii dar si oamenilor. De ce pomenesc si de oameni aici: pentru ca ei vor deveni extrem de sensibili si iritati in aceste perioade. Si este bine sa ii evitam pe cei care isi ies repede din fire si actioneaza la primul impuls. Asadar, pe 19 martie are loc cel mai apropiat perigeu lunar din ultimii 19 ani. Si cum Uranus intra in berbec tot cu o saptamana inainte de 19 martie, acest tranzit indica si el cutremure si eruptii vulcanice bruste.

(Update din 16.03.2011: "Panică în Japonia, după un nou cutremur şi două explozii: Un nou cutremur a zguduit Japonia şi în special regiunea Tokyo, luni, 14 martie. Încă o replică, aşadar, după seismul şi tsunami-ul de vineri, care au făcut peste zece mii de morţi şi dispăruţi, potrivit unui bilanţ provizoriu. Două explozii s-au produs luni dimineaţă la o centrală nucleară, creând panică. Sursa: http://mobil.rfi.ro/articol/stiri/social/panica-japonia-un-nou-cutremur-doua-explozii")



Pentru sceptici: cred ca a venit vremea sa nu mai dea nimeni ochii peste cap cand e vorba de astrologie si previziuni. Meteorologia isi are originile in astrologie. Nu stiati, nu-i asa? Pun pariu ca cei care iau astrologia in ras nu au mai multa cultura astrologica decat cea a horoscopului de ziar si TV. Noi, astrologii, asta facem: previziuni. Le facem sa ajutam, sa prevenim. Luarea in deradere a previziunilor astrologice nu le face mai putin adevarate. Nu e nevoie sa creda cineva pentru ca Soarele sa rasara sau sa apuna, nu? Se va vedea acum cu ochiul liber ce poate astrologia.

Pe parcursul intregii luni martie vom tot auzi de cutremure puternice in tarile de pe coasta Pacificului. Asia, China, Japonia, Filipine, Alaska, Canada, California, Sua, Mexic si America de Sud (Cercul de Foc al Pacificului). Avand in vedere tranzitele planetare, cutremurele cu magnitudine mare au loc in martie si aprilie astfel: 10 martie; 18,19,20 (posibilitate ridicata!!!), 21 martie; 28 martie; 1, 2, 3, 4 aprilie; 7, 8, 9, 10 aprilie; 15 aprilie; 16, 17, 18 aprilie; 24 aprilie. Luna este mai aproape de pamant si, impreuna cu tranzitele asociate (in mod deosebit ale planetelor din berbec), predispune catre activitati seismice majore si eruptii vulcanice. Este posibil sa se repete si cutremurul din Noua Zeelanda.

(Update din 23.03.2011: "Japonia: Cutremur de 6,6 grade pe coasta de est a insulei Honshu
Marţi, 22 martie 2011, 12:29 Actualitate
Internaţional

Un cutremur cu magnitudinea de 6,6 grade pe scara Richter s-a produs marti pe coasta de est a insulei Honshu, a anuntat USGS, citat de agentiile internationele de stiri.

In total, trei cutremure cu magnitudinea peste 6 s-au produs in decurs de doua ore si jumatate in apropierea epicentrului cutremurului devastator din 11 martie dn Japonia.

USGS a mai anuntat ca epicentrul cutremurului a fost la 274 de km est de Iwaki, una dintre zonele cel mai puternic afectate de cutremurul din 11 martie, soldat cu peste 8 000 de morti si 10 000 de disparuti.

Un alt cutremur cu magnitudinea de 5,9 grade a zguduit coasta de est a insulei japoneze Honshu - a anuntat, marti dimineata, Institutul american de fizica a Pamantului preluat de agentiile internationale de presa.

Seismul s-a produs la o adancime in mare de 11,40 km, la 35,22 de grade latitudine nordica si 141,95 grade longitudine estica." Sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-international-8419325-japonia-seism-6-4-grade-apropiere-coasta-est-insulei-honshu.htm )

Update din 07.04.2011: Cutremur de 7,4 grade in Japonia. Alerta de tsunami a fost ridicata 
de D.Galantonu HotNews.ro
Joi, 7 aprilie 2011, 17:45 Actualitate | InternaÅ£ional 
Epicentrul cutremurului

 Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,4 grade s-a produs joi la 40 de km de nord-estul Japoniei, transmit agentiile internationale de stiri. Alerta de tsunami pentru coasta nord-estica, unde se asteaptau valuri de 1-2 metri a fost retrasa dupa o ora. Autoritatile ordonasera evacuarea zonelor de coasta. Aceeasi zona a fost grav afectata si de seismul din 11 martie.'' Sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-international-8483162-cutremur-7-4-grade-japonia.htm
 
Update din 11.04.2011:
"Cutremur de 7,1 grade în Japonia. Alerta de tsunami ridicată



11 Aprilie 2011


Cutremur de 7,1 grade în Japonia. Alerta de tsunami ridicată


Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade a lovit Japonia cu puţin timp în urmă. Specialiştii de la Agenţia Japoneză de Meteorologie au emis o alertă de tsunami. Seismul s-a produs la o adâncime de 13,1 kilometri, având epicentrul în estul ţării, la circa 160 de kilometri de capitala Tokio, potrivit USGS.
Potrivit agenţiei Kyodo, cutremurul a zguduit estul şi nord-estul ţării. Alerta de Tsunami este valabilă pentru coasta pacifică a arhipelagului japonez. Centrala nucleară de la Ibaraki, apropiată de epicentru, nu este afectată, potrivit aceleiaşi surse. Muncitorii de la centrala Fukushima au fost sfătuiţi să părăsească zona. Centrala nu mai este conectată la sursele externe de alimentare cu energie electrică.
Alerta de tsunami emisă valabilă pentru mai multe prefecturi (vezi aici), a fost ridicată de autorităţi.
Potrivit mărturiilor de pe Twitter, seismul s-a produs în momentul în care japonezii ţineau un moment de reculegere, la o lună de la cutremurul din 11 martie."
Sursa: http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/cutremur-de-7-1-grade-in-japonia-alerta-de-tsunami-ridicata-222140.html














28 February 2011

HOROSCOPUL LUNII MARTIE

Miercuri (2 MARTIE) dimineata incepand cu ora 8.00 ne vedem pe Valea Prahovei TV cu horoscopul lunii martie...pentru doamne! :)

22 February 2011

RAZBOIUL DIN 2011 - IZRAEL!

In emisiunea din octombrie anul trecut de la VPTV, intrebata fiind daca incepe un razboi in noiembrie 2010, am incheiat discursul meu privitor la sfarsitul anului 2010 si inceputul anului 2011 astfel:

"Cand o sa se intample? Este o intrebare cu foarte mare greutate. Si nu cred ca a gasit cineva un raspuns batut in cuie.
Oricum, 2010 – este un an de tranzitie care a adus revolte, sinucideri si violenta. Si va mai aduce. Sub influenta careului in T pe semne cardinale (aspect major format de Jupiter cu Uranus, in opozitie cu Saturn si careu cu Pluto) este imposibil ca toti conducatorii din aceasta lume, la oricare nivel s-ar afla, sa nu inteleaga ca, daca nu se iau masuri radicale, cei care nu au nimic de pierdut vor actiona. Si, avand in vedere aceste tranzite puternice, vad acest lucru ca pe o posibilitate reala. Planetele in semne cardinale vor actiune si vor produce actiune intr-un fel sau altul. Influentele arata frustrari mari. Milioane de oameni isi vor varsa frustrarile pe institutii, inclusiv pe banci – pe care le socot drept cauza crizei economice.

Pe un post de televiziune, in decembrie 2009, am raspuns unei persoane la intrebarea daca se va sfarsi lumea in 2012. I-am spus sa urmareasca intai ce se intampla in capitalele lumii inca din 2010: ma refeream la protestele in masa ce vor fi urmat anul acesta, ma refeream la caderea economiei in multe tari, la caderea unor guverne, lucruri care vor fi dat startul unei perioade in care va predomina sentimentul revolutionar. De ce este 2010 un an atat de important? Pentru ca apun vremurile ultimilor ani din secolul 20 si ale primilor ani din secolul 21." (1990 - 2015)

"Oricum, chiar daca este afectata stabilitatea sociala la nivel international, national si regional si, in ultima instanta, este afectata pacea lumii, 2010 este anul in care constiinta, la nivel mondial, atinge masa critica. Se va mai usura situatia in 2013 dar nu pentru multa vreme. Atunci se va forma opozitia lui Jupiter cu Pluto ca parte a crucii cardinale din 2014 care va deschide un nou capitol al crizei anilor 2010.
Noi ar trebui sa facem tot posibilul sa nu se ajunga la escaladarea unor conflicte la nivel mondial si sa nu uitam ca si aceste tranzite vor trece, desi sunt reactionare pana la extrem. Sa nu uitam ca astrele doar predispun, nu obliga."


Desi despre aceste lucuri vorbeam in octombrie anul trecut, de abia acum se confirma ce  a inceput sa se intample la nivel mondial din luna ianuarie.  Revolutia din Egipt care incepe sa se intinda si in lumea araba reprezinta  o amenintare la adresa stabilitatii din Orientul Mijlociu si, in particular, o amenintare pentru Izrael. Si poate ar fi interesant sa ne uitam putin la harta acestei tari si sa vedem ce se intampla cu ea in 2011.

In primul rand au loc doua tranzite pe termen lung si niciunul nu da semne de pace. Pluto face opozitie cu Venus natal al Izraelului si Neptun opozitie cu Marte natal. Venus, in astrologia mondiala, inseamna "pierderea razboiului" si, in opozitie cu Pluto, sugereaza ca, impotriva intereselor Izraelului, actioneaza forte puternice din exterior.  Venus din harta Izraelului face conjunctie cu steaua fixa Tegat Posterior, care simbolizeaza abuzul si infrangerea dar care confera forta, energie, putere si protectie. Singurul aspect nefast pe care il mai primeste Venus de la Pluto in tranzit a inceput in 1973. Atunci armatele siriene si egiptene au lansat un atac asupra Izraelului. Atunci Pluto facea un careu exact cu Venus natal al Izraelului. Stim ca Izraelul a reusit sa reprime ofensiva siriano-egipteana insa a suferit pierderi masive. Razboiul din Gaza a inceput in 2008, in decembrie, exact cu 3 ore inainte ca luna noua sa intre in opozitie cu Venus natal al Izraelului. Desi Venus reprezinta pierderea razboiului, probabil steaua fixa protejeaza aceasta natiune cumva.
In 2011 Pluto face trei opozitii exacte cu Venus al Izraelului. Prima a fost in 10 ianuarie. Nu a avut loc niciun atac insa stim ce s-a intamplat in timpul revolutiei din Egipt. Ultima opozitie Pluto-Venus are loc in noiembrie insa cea mai importanta este a doua! In 18 iulie Pluto face opozitie cu Venus si Saturn face o conjunctie exacta cu Neptunul Izraelului.

Celalalt tranzit il face Neptun in opozitie cu Marte natal al Izraelului. Nu ezit sa anunt un razboi spiritual.  Primul tranzit devine exact pe 11 martie si mai urmeaza inca doua, in septembrie 2011 si in ianuarie 2012. Uitandu-ne la un tranzit similar in trecut, observam ca in 1969-1970 Neptun a facut careu cu Marte natal al Izraelului  iar grupurile palestiniene au lansat atacuri impotriva izraelienilor din intreaga lume. "ÃŽn anii 1968-1970 organizaÈ›ia Frontului Popular de Eliberare a Palestinei de sub conducerea dr. George Habbash s-a remarcat prin mai multe răpiri de avioane israeliene È™i occidentale precum È™i atentate pe aeroporturi. " - Wikipedia

Neptun in opozitie cu Marte sugereaza slabirea puterii militare INSA pozitia se schimba rapid datorita faptului cal aliatul Izraelului din lumea araba, Mubarak, a fost fortat sa renunte la presedintie.  Anul trecut, Marte natal al Izraelului facea conjunctie cu o stea fixa extrem de puternica, Regulus, care indica victorie in razboi. Se pare ca Izraelul este amenintat de forte ostile.  Luna plina de acum 4 zile (18 februarie) face conjunctie cu Marte al Izraelului si activeaza opozitia pe termen lung a lui Neptun.  Neptun in opozitie cu Marte arata atacuri sinucigase si razboi de natura religioasa, spirituala. Nu exclud nici implicarea fortelor navale daca tot se afla Neptun in prim plan. Pluto in opozitie cu Venus vorbesc de opozitie din partea unor forte extrem de puternice. Izraelul va fi pus in situatia in care ii va fi extrem de greu sa mentina pacea. 

Update din 20.03.2011 :
"Militantii palestinieni din Gaza au bombardat Israelul


Militantii palestinieni din Fasia Gaza au tras zeci de rachete in sudul Israelului, doi israelieni fiind ucisi in atac, transmite BBC.

Aproximativ 50 de mortiere au fost lansate asupra israelienilor. In replica, tancurile israeliene au bombardat mai tarziu obiective din Fasia Gaza, ranind cel putin cinci persoane, spun oficialii palestinieni.

Potrivit BBC, responsabila de acest atac a fost gruparea Hamas.

Hamas si Israel au oprit aproape in totalitate ostilitatile de la sfarsitul razboiului din Gaza, in ianuarie 2009, dar ulterior au avut loc mai multe atacuri in zona de frontiera.
Data: 20.03.2011 / Sursa: Maria Toma"


Link: http://www.mondonews.ro/Militantii-palestinieni-din-Gaza-au-bombardat-Israelul+id-35315.html 

Update din 18.05.2010:

Daca Israel ataca Siria incepe Al Treilea razboi Mondial, spun analistii militari "Tot mai multi comentatori militari, strategi recunoscuti, averitzeaza ca situatia dintre Israel si Siria este una exploziva si ca ar putea degenera rapid intr-un raboi in zona. Israelul e la un pas sa inceapa agresiunea armata dupa ce si-a aparat destul de greu Inaltimile Golan. alte probleme apar in Liban.


Miercuri, 18 mai 2011
 



In caz ca incepe atacul, spun analistii militari, pe fondul revoltelor tot mai accesntuate si al nemultumirilor din lumea musulmana, atunci, cel mai probabil acesta va fi inceputul unui razboi mondial interreligios, la care se vor alatura imediat SUA si aliatii din NATO de partea Israelului, dar si multe state musulmane impotriva, de partea Siriei. Iar primele pe lista ar fi Libia si Iranul, dar si Libanul. Mai mult, ar interveni si Pakistanul si Yemenul, usor-usor pornind un veritabil focar intr-o zona in care exista suficient armament nuclear.



Despre acest razboi religios s-a tot vorbit de-a lungul timpurilor si a fost preofetit de numerosi clarvazatori, spun adeptii acestor fenomene. In primul rand se vorbeste depre catrenele lui Nostradamus, dar si de predictia Vangai, cea care a zis ca in 2011 la inceput vor fi duduri nucleare in emisfera de nord a Pamantului, dupa care, in a doua parte, lumea musulmana va ataca Europa si va degenera intr-un razboi religios. Acum, partea cu "dusurile nucleare" s-a adeverit cu centrala de la Fukushima, ar urma partea cu lumea musulmana, ceea ce, in parte s-a adeverit cu revoltele locale, din Egipt, din Maroc, din Libia, din Siria etc. Sa urmeze oare atacul Israelului si intrarea in razboi a Iranului alaturi de Siria?

 
Deocamdata, trupele israeliene au impuscat protestatarii palestinieni care au inaintat inspre frontierele sale dinspre Siria, Liban si Gaza, duminica. Cel putin 13 persoane au fost ucise in ziua in care palestinienii jelesc nasterea Israelului, in 1948. Au fost cele mai sangeroase confruntari care au avut vreodata loc cu ocazia acestui eveniment. In plus, ciocnirile au in general loc in Cisiordania si Gaza, scrie Reuters. Fortele israeliene au deschis focul in trei locatii diferite de la granite, pentru a impiedica multimile de manifestanti sa traverseze liniile de frontiera. Noua provocare a venit dinspre Liban, Siria, Iordania si Gaza, unde locuiesc sute de mii de palestinieni care au fugit sau au fost scosi afara in 1948. Fortele israeliene nu au tras la granita cu Iordania."

Sursa:
http://www.agentia.org/anchete/daca-israel-ataca-siria-incepe-al-treilea-razboi-mondial-spun-analistii-militari-33840.html






 

14 February 2011

DE CE REFUZ SA REALIZEZ HOROSCOPUL ZILNIC

Mi s-a sugerat de multe ori ca ar fi mai interesant daca as avea si un horoscop zilnic pe blog. Ei bine, nu ma omor dupa trafic pe blog si nici dupa publicitate. Este adevarat, mi-am incercat mana si la asa ceva intr-o vreme insa nu aveam prea multe de analizat si nici de spus in incercarea mea de a oferi fiecarei zodii o interpretare autentica a pozitiei planetelor in ziua respectiva. Si iata de ce refuz sa fac acest lucru.

Majoritatea ziarelor care apar zilnic - iar unele au deja un nume in mass media - insereaza si un horoscop (zilnic si el)  pe ultima pagina.
La capitolul "Dragoste" ti se spune ca vei avea parte de o seara pasionala cand de fapt relatia ta e pe duca. La capitolul "Profesie" citesti ceva despre o avansare cand de fapt iti pregatesti dosarul de somaj. Iar la capitolul "Sanatate" horoscopul te asigura ca esti in forma cand de fapt ai temperatura si zaci in pat. Apoi iti spui ca astrologii fabuleaza si, fie continui sa citesti horoscopul zilnic din amuzament fie nu mai citesti deloc rubrica respectiva.
Oare sa minta astrologii?
Pai sa vedem: daca nu apar numele complet si fotografia autorului (eventual sursa - site, etc), este putin probabil ca horoscopul sa fi fost scris de un astrolog. Mai mult, astrologii care doresc sa isi pastreze reputatia nu semneaza NICIODATA un horoscop zilnic. De ce? Ei stiu bine ca nu exista asa ceva. Sa o faca poate in anonimat, sub imperiul crizei financiare...foarte posibil. Dar ei stiu foarte bine ceea ce stiu si eu si urmeaza sa va explic mai jos.
Astrologii urmaresc miscarea planetelor si fac tot posibilul sa interpreteze evenimentele viitoare din viata unei persoane, a unui grup sau a unei tari. De ce nu poate astrologia sa prevada evenimentele din viata de zi cu zi?
In primul rand, sa luam in calcul mecanica planetelor. Stim ca Pamantul se misca permanent in jurul propriei axe si in jurul Soarelui, asijderea si planetele. Galaxia noastra (Calea Lactee) se roteste in permanenta in jurul propriului centru. Intregul univers este in miscare continua. Din acest motiv, planetele au intotdeauna o pozitie diferita si un unghi diferit  fata de Pamant. La fel, si pozitiile planetelor una fata de cealalta se schimba in permanenta. De exemplu, atunci cand o planeta isi transmite vibratiile catre Pamant din semnul gemenilor, (60°-90°) sau din semnul scorpionului (210°-240°), rezultatele difera. De asemenea, unghiul format intre planete, respectiv de 30°, 60°, 90°, 120° sau 180° are si el consecinte diferite.  Atunci cand doua planete se afla in unghi de 30°, 60° sau 120°, vibratiile celor doua planete sunt compatibile si complementare. Pe de alta parte, la unghiuri de 90° sau 180°, vibratiile sunt incompatibile si genereaza conflicte. Pentru a putea vedea imaginea cerului si aspectele formate de planete, trebuie sa stim cat de repede se misca acestea. Astfel, cea mai rapida este Luna, care, desi nu este planeta, datorita apropierii sale de Pamant, are o influenta puternica. Miscarea completa de revolutie a Lunii in jurul planetei noastre este de aproximativ 28 de zile. Ca satelit al Pamantului, Luna se invarte in jurul Soarelui cu aceeasi viteza ca si Pamantul si incheie miscarea de revolutie in 365 de zile. Miscarea de revolutie a lui Mercur in jurul Soarelui se incheie in 88 de zile, a lui Venus in 225 de zile. Marte necesita 322 de zile, Jupiter 11 ani si 365 de zile, Saturn 29 de ani si 267 de zile, Uranus 84 de ani si 7 zile, Neptun 164 de ani si 285 de zile si Pluto 248 de ani si 157 de zile.

Calculand cat dureaza ca planetele sa traverseze fiecare semn zodiacal (30° din ecliptica) si sa schimbe harta cerului asa cum este vazuta din oricare punct de pe Pamant, avem:

Mercur, cea mai rapida planeta, traverseaza o zodie in 14 zile. Venus in 26-30 de zile. Atunci cand este in mers retrograd - o data sau de doua ori pe an - dureaza doua luni.
Soarele traverseaza o zodie in 28-31 de zile. In medie, lui Marte ii ia 2 luni insa uneori se misca mai rapid si dureaza doar 40 de zile sa traverseze o zodie. Daca e in mers retrograd, dureaza pana la 6 luni. Jupiter sta intr-o zodie - in medie - un an. Daca se misca rapid, poate traversa o zodie si in 6 luni (cum avem anul acesta!!!)  Daca e in mers retrograd - si nu se intampla in fiecare an - dureaza 18 luni. Cu Saturn dureaza 2.5 ani. Pe durata acestei perioade Saturn este retrograd de 2 sau 3 ori. Uranus traverseaza cele 30° ale unei zodii in 7 ani. Retrogradeaza in fiecare an, adica de 7 ori in fiecare zodie. Neptun parcurge cele 30° in 14 sau 15 ani si retrogradeaza in fiecare an pana la 5 luni. Nu in ultimul rand, Pluto. Orbita lui este excentrica asa ca uneori sta intr-o zodie 12 ani, alteori 25. Cel mai repede traverseaza scorpionul (12 ani) si cel mai lent racul (25 de ani). Retrogradeaza 6 luni in fiecare an.

Avand in vedere cele de mai sus, ce fel de schimbare in viata cuiva poate aduce intr-o singura zi  schimbarea pozitiei planetelor si a aspectelor dintre ele? Raspunsul este: niciuna!

Numai Luna ar putea avea influenta deoarece ea traverseaza o zodie in 2-3 zile. Insa vorbim de o picatura intr-un ocean in comparatie cu alte influente serioase ale planetelor. Prin urmare, cel mai scurt interval in cadrul caruia se poate schimba imaginea cerului - si nu este mereu acelasi - este cel putin o saptamana.

Din punctul de vedere al astrologilor seriosi, horoscopul zilnic este un mod de denigrare a imaginii astrologiei si aruncare a ei in derizoriu. Din nefericire traim vremuri in care banii sunt pe primul loc iar unii sunt gata sa discrediteze profesia de astrolog pentru cativa arginti. Cu toate acestea, sa nu ii condamnam. Sa nu uitam ca astrologii sunt si ei oameni. La urma urmei, nimeni nu e perfect.