RSS

28 November 2012

AL TREILEA RAZBOI MONDIAL?

Asa cum am mai amintit in octombrie 2010, (link aici), modelul astrologic global pentru urmatorii 10 ani este asemenator cu modelul astrologic global ai celor 10 ani care au urmat dupa 1929.

-In octombrie 1929 Jupiter a intrat in mers rerrograd la 16 grade in gemeni. In octombrie 2012 Jupiter a intrat in mers retrograd exact in acelasi punct: 16 grade in gemeni;

-In 1929 Pluto era in rac, semn al crucii cardinale. In 2012 Pluto este in semnul opus racului, capricornul, in aceeasi cruce cardinala;

-In 1929 Neptun intra in fecioara, in cruce mutabila. In 2012 Neptun a intrat in semnul opus fecioarei, pestii, in aceeasi cruce mutabila;

-In 1929 Uranus intra in berbec. In 2012 Uranus este din nou in berbec.

Prin urmare, cele trei planete grele, Uranus, Neptun si Pluto au, in 2012, pozitii foarte asemanatoare cu cele pe care le aveau la inceputul anului 1930 cu Jupiter retrograd pe exact acelasi grad si exact in acelasi semn si in acceasi luna.

Daca vrem sa stim la ce sa ne asteptam in privinta tendintelor la nivel global pentru urmatoarea decada, ne putem uita la tendintele globale ale anilor 1930.


Desigur, lumea de azi nu e cea din 1929. Iar evenimentele globale din urmatorii 10 ani nu pot fi identice cu cele din 1930. Insa, cum modelele astrologice globale ale celor doua perioade de 10 ani sunt foarte asemanatoare, tendintele ar trebui si ele sa fie asemanatoare.

Pentru cei ce nu cunosc ce s-a intamplat in anii 1930: a fost o perioada de criza economica, somaj, tulburari sociale si politice masive, fenomene meteorologice neobisnuite, conflicte comerciale internationale, crestera nationalismului militant si a demagogiei, toate culminand cu al doilea razboi mondial la finele perioadei de 10 ani, atunci cand Uranus a tranzitat semnul taurului in 1937-1939.


Uranus traverseaza semnul taurului catre finele decadei, in 2021-23. Din multe puncte de vedere, cele doua decade, 1929-39 si 2012-2022, astrologic vorbind, sunt foarte asemanatoare, respectiv primii si ultimii dou ani. Prin urmare, ne putem astepta ca si tendintele globale sa fie asemanatoare. Sa speram ca liderii mondiali din perioada 2012-2022 au studiat si au invatat suficient din lectiile istoriei astfel incat sa nu repete greselile pe care le-au facut liderii mondiali ai anilor 30.



05 November 2012

LUNA NOIEMBRIE 2012

La nivel global, noiembrie este o luna neobisnuita. Se vor combina mai multi factori care vor da nastere celor mai tulburi si incerte vremuri de pana acum in acest an, in care se vor manifesta si forme de extremism. Noiembrie debuteaza cu Mercur stationar retrograd in sagetator, in careu cu Neptun in pesti. Avem de-a face cu un conflict in comunicare (Mercur) dublat de misteriosul, vagul si inselatorul Neptun. Luna noua in Scorpion din data de 13 este aproape de eclipsa totala de Soare si acesta este semnul aparitiei unor factiuni si mai radicale in societate. Saturn cucereste teren cu incapatanare in semnul scorpionului: nu ia prizonieri insa aduce la suprafata, din subconstientul colectiv, si mai multa mizerie, abuzuri si pacate Insa, in afara de perioada de retrogradare a lui Mercur care se incheie pe 27, cel mai greu aspect apare odata cu intrarea lui Marte in Capricorn pe 17 dupa care face o conjunctie cu Pluto in 27. Acesta este un aspect exploziv care va dinamita structurile prea rigide sau inflexibile care refuza adaptarea la vremurile moderne. Nu se vor vedea rezultate in noiembrie, cel putin nu rezultatele care vor avea consecinte de durata.