RSS

05 March 2013

MARTIE 2013, PE SCURT

Martie va fi una dintre lunile pe care ne-o vom aminti multa vreme de-acum inainte. Luna incepe pe fondul lui Mercur retrograd in pesti, care arunca ceata, nori, nebuloase si nesiguranta peste majoritatea situatiilor. Apoi, in 10 si 11 martie, urmeaza o configuratie  astrologica si astronomica foarte ciudata si diferita, cu sapte planete in pesti, inclusiv Luna Noua tot in pesti, acest lucru avand un efect puternic asupra structurilor religioase din intreaga lume. Hmmm...se pare ca se va prabusi ceva in sanul bisericii. Configuratia sugereaza un val care cuprinde intreaga lume si care va pune capat mitului preotiei.  Apoi, pe masura ce dispar efectele lui Mercur retrograd si Soarele, Venus si Marte parasesc semnul pestilor si intra in berbec, avem din nou de-a face cu efectele careului dintre Uranus si Pluto de care am amintit in repetate randuri. Luna plina in balanta din 27 martie va face careu cu Pluto si opozitie nu numai cu Soarele ci si cu Venus, Marte si Uranus. Intr-un cuvant, aceasta combinatie de energii planetare este exploziva si sper ca nu in sens literal. Ma astept la miscari profunde, radicale si bruste (atat ale scoartei terestre cat si sociale), se vor "cutremura" si  institutiile si, in general, ma astept la evenimente majore legate de moarte si renastere. Martie este luna in care se schimba totul.

Update (1 aprilie 2013)

Peste 200.000 de oameni s-au adunat in prima zi a Pastelui catolic in Vatican sa asculte mesajul Urbi et Orbi al Papei Francisc. Printre ei au fost si romani. Cei care sperau sa auda "Hristos a inviat" in limba lor natala au fost dezamagiti. Papa a intrerupt traditia predecesorilor sai.
Peste 200.000 de credinciosi adunati in Piata Sfantul Petru au primit cu urale binecuvantarea de Paste a Papei Francisc. Spre deosebire de ceilalti Suverani Pontifi, Francisc nu a rostit "Hristos a Inviat" in zeci de limbi, inclusiv in limba romana. Vrea sa scurteze si sa simplifice ritualurile de la Vatican.
“Pace pentru toata lumea! Pace pentru o lume divizata inca de lacomia celor in cautare de castiguri umane, ranita de egoismul care ameninta viata si familia”, a spus Suveranul Pontif.
Gandurile Papei s-au indreptat inclusiv spre cei care au decorat altarul si balconul basilicii, pentru discursul sau.
Inaintea mesajului Urbit et Orbi, Francisc a salutat multimea, din papamobil. A primit de la un credincios tricoul unei echipe de fotbal si s-a oprit de mai multe ori pentru a saruta si mangaia copii sau bolnavi.
O alta noutate a fost faptul ca Papa si-a rostit predica in picioare, la un pupitru, asemenea preotilor de rand, si nu de pe tronul pontifical. I-a indemnat pe cei aflati in situatii dificile sa ramana increzatori in Dumnezeu si sa nu cedeze in fata tristetii si amaraciunii.

Sursa: http://observator.tv/extern/papa-francisc-nu-a-rostit-hristos-a-inviat-in-zeci-de-limbi-cum-era-traditia-de-paste-vrea-sa-simplifice-ritualurile-de-la-vatican-96454.html

Papa Francisc - DECIZIE INCREDIBILĂ. Anunțul RADICAL care produce un cutremur în toată lumea:


Papa Francisc ar putea închide Banca Vaticanului, din cauza scandalurilor şi lipsei de transparenţă

Papa Francisc vrea ca Biserica Catolică să fie un model de austeritate şi onestitate şi ar putea restructura sau chiar închide Banca Vaticanului, potrivit unor surse de la Vatican, decizia survenind scandalurilor în care a fost implicată banca şi lipsei de transparenţă.

Sursa: http://www.gandul.info/international/papa-francisc-ar-putea-inchide-banca-vaticanului-din-cauza-scandalurilor-si-lipsei-de-transparenta-10708919







0 comments: