RSS

31 December 2013

TENDINTE ASTROLOGICE LA NIVEL MONDIAL PENTRU ANII 2015, 2016, 2017 - PARTEA A II-a

Pana in vara lui 2015, Jupiter si Saturn se joaca de-a careurile unul cu celalalt din semnele fixe leu si scorpion. Aceasta prefigureaza mai multe situatii de impas in lumea intreaga, in multe tari, intre guverne, institutii publice si private si in cadrul societatii in general. Prima situatie de acest gen se manifesta in preajma careului care se va forma in octombrie-noiembrie 2014 in al doilea decan al leului pentru Jupiter si al treilea decan al scorpionului pentru Saturn. Dupa vara lui 2014, dupa marea cruce cardinala, si pana la inceputul lui 2015, vor fi doar APARENTE. Jupiter va fi stationar retrograd, la 22 de grade in leu, pana la inceputul lui decembrie 2014. Acest grad, in astrologie, reprezinta propriul dusman, suferinta datorita propriei neglijente. Vom vedea semnele unei puternice scaderi economice desi se va sustine contrariul.  

 Pana pe 23 decembrie 2014 Saturn va intra in sagetator, va sta in acest semn in ianuarie si februarie 2015 iar in martie va fi stationar retrograd pe gradul 4 din sagetator.

In acest interval - decembrie 2014 - martie 2015 - se vor arata semnele problemelor care se vor manifesta in urmatorii ani. 

 Saturn va fi retrograd in sagetator (si va reintra in scorpion pana la jumatatea lunii iunie 2015) iar Jupiter va intra in mers direct pe gradul 12 din leu in aprilie 2015.

Pana la finele lunii iunie 2015  Jupiter  se va afla la distanta de 8 grade de un careu cu Saturn, care va fi revenit in scorpion.

Am tinut sa evidentiez aceste miscari planetare (din care probabil necunoscatorii nu vor fi inteles mare lucru) deoarece ele anunta vremuri foarte grele la jumatatea acestei decade. Poate ar fi bine sa ne pregatim din timp. Careul pe semne mutabile al lui Jupiter in fecioara cu Saturn in sagetator este aspectat nefavorabil de Neptun in lunga sa trecere prin semnul pestilor. Jupiter in fecioara va face doua opozitii cu Neptun in pesti, prima in septembrie-octombrie 2015 si a doua in aprilie, mai si iunie 2016.  Principala caracteristica a opozitiei lui Jupiter in fecioara cu Neptun in pesti este neclaritatea, atmosfera tulbure. Va fi nevoie de disciplina si pragmatism pentru a avea un contact bun cu realitatea. Aceasta perioada pe semne mutabile indica indepartarea de realitate, consum de alcool, droguri, planuri nerealiste, visare. Sa nu uitam ca si nodurile lunare vor fi in aceasta perioada pe axa fecioara - pesti, intarind efectele acestor planete in semne mutabile. Atmosfera nu va fi favorabila. Se vor produce evenimente ciudate, generate de o imaginatie bolnava, care vor abate oamenii de la drumul pe care trebuie sa mearga. Ma refer la corupere prin inocularea unui fals sentiment de apartenenta culturala si spirituala care poate imbraca la anumiti lideri forma unei false umilinte. Ma refer inclusiv la incercari indirecte din partea oamenilor de a deveni "cineva" prin intermediul unui lider spiritual sau prin aderarea la grupuri sau secte.

Careul lui Saturn cu Jupiter si Neptun este asociat problemelor psihologice si bolilor mintale. Acestea vor fi rezultatul problemelor economice grave care vor deveni evidente la nivel mondial  la jumatatea acestei decade. Saturn nu este in largul sau in sagetator iar aceasta influenta poate aduce in prim plan persoane ipocrite, neinduratoare, cu vederi extrem de rigide (Ceausescu este un bun exemplu). Acest gen de oameni pot deveni incorsetati in propriile filozofii si ideologii dand nastere unor forme de fanatism. Defaimarea, calomnia, secretomania, si, mai presus de toate, confuzia si lipsa de ratiune ii vor face pe oameni proprii dusmani. Acest tranzit este caracterizat de temeri irationale, fobii si anxietate, de dorinta de a evita asumarea raspunderii si munca! Este foarte posibil ca problemele psihologice personale sa afecteze prestatia profesionala.
Bolile mintale sunt asociate careului Saturn - Neptun. Pe semnele mutabile ale sagetatorului si pestilor vom observa ca anumite persoane manifesta tendinte irationale si perturbatoare: abuz de droguri si alcool, depresii, paranoia. Este o perioada trista si confuza pe fundalul crizei economice si al declinului societatii. Alcoolul si drogurile vor avea efecte destabilizatoare pentru cei care fac abuz pe perioada careului pe semne mutabile dintre Saturn si Neptun.

04 December 2013

TENDINTE ASTROLOGICE LA NIVEL MONDIAL PENTRU ANII 2015, 2016, 2017 - PARTEA I

Revin astazi cu o editie de final de an.

La anul, in aprilie si mai, ne asteptam la configuratii planetare mai puternice, respectiv se va forma marea cruce cardinala. In perioada ramasa pana atunci lumea va descoperi adevarul din spatele deceniilor de coruptie, furt, minciuna si crima.
Dupa marea cruce cardinala din 2014, urmeaza partea de mijloc a decadei, care necesita o atentie deosebita din partea celor care doresc sa treaca de aceasta perioada fara sincope majore, avand in vedere configuratiile planetare care urmeaza.
Pana la finele anului 2014 si inceputul lui 2015 multi vor vedea semnele a ceea ce urmeaza sa analizez in continuare. 
In prezent, in prim plan se afla Jupiter, Saturn si Neptun. Jupiter se afla in rac, Saturn in scorpion si Neptun in pesti. Jupiter iese din semnul racului in iulie 2014 si intra in leu iar Saturn isi va continua trecerea prin semnul scorpionului. In 2015-2016, Jupiter si Saturn vor forma careuri pe semne fixe si mutabile. Careurile fixe sunt de rau augur iar cele mutabile sunt si mai rele, indicand probleme serioase pentru economiile multor state in recesiune cat si un declin social major. Odata cu miscarea planetelor exterioare, atmosfera se schimba dramatic pana in septembrie 2015. Pionul principal este Jupiter, deoarece tranzitul sau prin semnul racului, leului, fecioarei si al balantei pana in 2017 pune "sare pe rana". De asemenea, cunoasterea aspectelor pe care le face Jupiter in acest rastimp, ne permite sa ne pregatim si sa reducem efectele tranzitelor planetare atunci cand au loc. 

ANII 2015, 2016 SI 2017 PE SEMNE MUTABILE
 
Incepand cu a doua jumatate a lui 2013, in 2014 si prima jumatate a lui 2015, economistii si politicienii vor spune ca in acesti ani s-a inregistrat crestere economica. In prezent insa oamenii nu simt niciun fel de redresare economica: inca exista somaj la cote mari, mai ales in randurile tinerilor, inca se taie din salarii si pensii si cresc tarifele la utilitati, preturile la mancare, transport etc. Sanse sa fie mai bine curand nu sunt. Este bine sa ne pregatim, sa economisim, sa punem de o parte resursele de care vom avea nevoie in perioada 2015-2017. Este vorba de 20 de luni, din septembrie 2015 pana in 2017. Nodurile lunare vor trece pe axa fecioara-pesti in 12 noiembrie 2015 pana pe 9 mai 2017.  Va fi o perioada irationala, ciudata, grea. Va fi si mai grea pentru cei nepregatiti. Multi nu isi vor reveni dupa aceea si vor fi nevoiti sa intampine urmatorul deceniu in conditii sumbre de trai. Nici cei din mediul de afaceri nu vor fi scutiti de greutati economice si financiare. 
Pana la aceasta perioada caracterizata de semne mutabile mai sunt doi ani si se vor fi implinit aproape sapte ani de la criza economica din 2008 iar lumea va fi trecut de marea cruce cardinala din primavara lui 2014 care va aduce un alt val de turbulente. Apoi urmeaza, in a doua jumatate a lui 2014, tranzitul lui Jupiter in leu, pana in august 2015.
Tranzitul lui Jupiter in leu este inselator:
Guvernat de Soare, semnul leului arata ca in 2015 va fi mult mai cald decat normal, se anunta valuri de caldura si seceta. Va fi o vara prelungita. 2015 este penultimul an de incalzire globala. Pana la finele lui 2017 va incepe oficial racirea globala. Atmosfera "de sarbatoare" adusa de Jupiter in leu, la care se adauga Venus si Marte tot in leu, este incununata de un sentiment de condescendenta iar "petrecerea" sfarseste prost la sfarsitul verii lui 2015, si, din cate vad eu, aduce direct o perioada de depresie economica si sociala mult mai profunda, care va dura tot anul 2016.


11 November 2013

NOIEMBRIE 2013, PE SCURT

Noiembrie este luna in care se schimba multe. Careul Uranus/Pluto isi produce in continuare efectele la care se adauga, intre 10 si 20 ale lunii, conjunctia lui Venus cu Pluto aducand, in vietile unora,  "furnicaturi pe sira spinarii", intrigi si secrete. Traim vremuri agitate, cu schimbari sociale (si politice) profunde si dramatice, asemanatoare celor din anii '60. Intrevad un final al acestora in 2015, asadar mai este timp pentru revolutie. .  In 2013 totul este amplificat de Jupiter! Neptun si Chiron se ascund in semnul pestilor, unde comploteaza in secret. Saturn si Jupiter in scorpion si respectiv in rac lucreaza bine impreuna si incearca sa aduca echilibru intre lipsuri si excese iar Marte calatoreste linistit in fecioara. Dar diavolul se ascunde in detalii: pana pe 10 Mercur este retrograd in scorpion si nu va iesi din umbra pana in ultima saptamanii a lunii. Ma astept ca noiembrie sa fie o luna plina de intrigi si de situatii legate de politicieni. Lumea este pregatita sa faca schimbari si se pare ca e pe cale sa explodeze!

01 July 2013

IULIE 2013, PE SCURT

Ca astrolog, am asteptat demult luna iulie 2013. Este inceputul unui proces care, in scurt timp, va aduce schimbari masive si, pana la jumatatea  lui august, aceste schimbari vor fi clare pentru toata lumea. Jupiter se afla deja in rac si pune la cale o furtuna in opozitia cu Pluto si careul cu  Uranus. Marte va intra in rac pe 13 iulie si i ajunge pe Jupiter din urma, formand aceleasi aspecte! Toate acestea se intampla sub egida lui Mercur retrograd (tot in rac) pana pe 20. Cu Mercur, Marte si Jupiter in opozitie cu Pluto si in careu cu Uranus pe 21, avem un potential astrologic imens pentru anumite situatii explozive, atacuri militare, greve sau miscari geofizice importante. In fundal, pe parcursul lunii iulie, avem trigon intre Jupiter, Saturn si Neptun, insemnand ca incepe sa castige teren un sistem nou economic cu baze socialiste, cu orientari non-profit. Acest trigon sugereaza ca oamenii care se organizeaza si se asociaza vor  beneficia mai mult decat daca ar lucra individual. Acest model reprezinta punctul culminant pentru multi oameni sau situatii care s-au derulat, cel putin subversiv, in ultimii cinci ani. Vom vedea cum multe dintre aceste situatii vor disparea pentru totdeauna in urmatoarele saptamani. Este ultima zbatere inainte de renastere, ultima contractie, sfortare,  inainte de aparitia a ceva nou, a ceva ce are inscris in nastere  viitorul omenirii. 

03 June 2013

IUNIE 2013, PE SCURT

Iunie reprezinta cursa finala catre schimbarea care a tot asteptat sa se produca de la finele secolului trecut si care va atinge punctul de maxim luna viitoare, in iulie. Iunie reprezinta mai degraba expectativa. Pe de o parte, Uranus si Pluto inca se afla pe pozitii antagonice, asadar scenariile din Orientul Mijlociu vor continua sa se agraveze. Pe de alta parte, sextilul Saturn/Pluto incepe sa se manifeste, vedem cum din ce in ce mai multi incep sa puna la indoiala etica si morala deciziilor care s-au luat in numele lor iar trigonul Saturn/Neptune aduce posibilitatea de a visa la un viitor palpabil, care sa inceapa sa se manifeste. Jupiter iese din semnul gemenilor dupa solstitiu si intra in semnul racului unde, cinstit vorbind, se simte mai confortabil, desi acest confort nu se va resimti inainte de luna septembrie, iulie si august fiind luni extrem de agitate. Luna noua in gemeni din 8 iunie nu aduce probleme insa luna plina in capricorn, imediat dupa solstitiul din 23 face opozitie cu Soarele si Jupiter, sugerand aparitia unor tornade si a unor fenomene meteo extreme. Pana la finele lunii, Mercur va intra in mers retrograd in rac, nuantand evenimentele la nivel mondial. Lucrurile incep sa capete contur: se apropie momentul in care va trebui sa fim puternici.

PS Nu uitati de promotia lunii iunie in cadrul careia beneficiati de realizarea si interpretarea astrogramei natale pentru numai 50 RON. Banii vor fi donati in scop caritabil. Pentru detalii ma puteti contacta pe Yahoo Messenger, click pe butonul din dreapta.

20 May 2013

OFERTA PENTRU LUNA IUNIE

In luna iunie 2013 voi realiza interpretarea astrogramei natale cu 50% reducere, respectiv numai 50 de lei! Banii vor fi donati in scop caritabil. Pentru detalii ma puteti contacta pe Yahoo Messenger, click pe butonul din dreapta paginii.

07 May 2013

MAI 2013, PE SCURT

Avem pe 8 si 9 mai un conglomerat de planete in taur: Soarele, Luna, Mercur, Venus si Marte. Si tot in aceste zile Mercur si Marte se aliaza rapid formand opozitie cu Saturn si trigon cu Pluto, sugerand un potential de comunicare incisiv si direct privind fiscalitatea si planurile globale legate de aceasta. Posibil ca una-doua persoane sau chiar tari sa fie in vizor! Luna aceasta vedem lucrarea careului dintre Uranus si Pluto la scara larga, se vor negocia fundamentele viitorului nostru - fara un rezultat clar inca. Sunt curioasa ce se intampla pe 20: astrologic vorbind, asteptam un eveniment de proportii cu Jupiter, Saturn, Uranus si Pluto in roluri principale. Luna plina din 25 mai complica lucrurile, face un careu exact cu Neptun in timp ce Jupiter isi continua periplul prin Gemeni, asa ca luna aceasta totul va fi tulbure. Saturn nu va fi de niciun folos pentru ca sta pitit in intunericul Scorpionului de unde distruge incet-incet vechile structuri financiare insa sta departe de toata nebunia. Inca.

01 April 2013

APRILIE 2013, PE SCURT

Dupa presiunea si gravitatea lunilor februarie si martie, in care a fost in prim plan Mercur retrograd, se pare ca vom avea parte de o cu totul alta energie in luna aprilie.  In primul rand, pana pe 20 ale lunii, se manifesta energiile berbecului care pun lucrurile in miscare, in mod deosebit la momentul lunii noi in berbec din 10 aprilie, luna care va fi alaturi de Marte si care anunta evenimente destul de taioase si incisive. Totusi, incepand cu 15 ale lunii, anumite planete trec din semnul berbecului in cel al taurului iar in 19 si 20 Soarele si Marte schimba si ele semnul. Pe masura ce prinde putere energia stabila a taurului, ma astept sa se dea glas la opinii ferme iar anumite situatii sa ajunga in impas la nivel mondial. Pe 25 va fi luna plina in scorpion la care se adauga alti trei factori care amplifica in mod periculos si riscant efectele acestei luni pline.  Intai, luna plina face o conjunctie cu Saturn, creind limite si disciplina. In al doilea rand, Luna si Saturn intra in opozitie nu numai cu Soarele ci si cu Marte pe un grad puternic, iar Marte in opozitie cu Saturn reprezinta un aspect deosebit de dificil pe luna plina, nu mai punem ca este si in scoropion: creaza aroganta si amenintari. Nu in ultimul rand, va fi eclipsa totala de luna, astfel, sfarsitul lui aprilie  va fi tensionat, agresiv, exploziv, cu iminenta de razboi. Este cea mai dificila perioada de pana acum din acest an (va mai fi una in a treia saptamana a lunii iulie) si anticipez provocari mari. Nu sfatuiesc persoanele sensibile sa se casatoreasca pe 25 aprilie.




05 March 2013

MARTIE 2013, PE SCURT

Martie va fi una dintre lunile pe care ne-o vom aminti multa vreme de-acum inainte. Luna incepe pe fondul lui Mercur retrograd in pesti, care arunca ceata, nori, nebuloase si nesiguranta peste majoritatea situatiilor. Apoi, in 10 si 11 martie, urmeaza o configuratie  astrologica si astronomica foarte ciudata si diferita, cu sapte planete in pesti, inclusiv Luna Noua tot in pesti, acest lucru avand un efect puternic asupra structurilor religioase din intreaga lume. Hmmm...se pare ca se va prabusi ceva in sanul bisericii. Configuratia sugereaza un val care cuprinde intreaga lume si care va pune capat mitului preotiei.  Apoi, pe masura ce dispar efectele lui Mercur retrograd si Soarele, Venus si Marte parasesc semnul pestilor si intra in berbec, avem din nou de-a face cu efectele careului dintre Uranus si Pluto de care am amintit in repetate randuri. Luna plina in balanta din 27 martie va face careu cu Pluto si opozitie nu numai cu Soarele ci si cu Venus, Marte si Uranus. Intr-un cuvant, aceasta combinatie de energii planetare este exploziva si sper ca nu in sens literal. Ma astept la miscari profunde, radicale si bruste (atat ale scoartei terestre cat si sociale), se vor "cutremura" si  institutiile si, in general, ma astept la evenimente majore legate de moarte si renastere. Martie este luna in care se schimba totul.

Update (1 aprilie 2013)

Peste 200.000 de oameni s-au adunat in prima zi a Pastelui catolic in Vatican sa asculte mesajul Urbi et Orbi al Papei Francisc. Printre ei au fost si romani. Cei care sperau sa auda "Hristos a inviat" in limba lor natala au fost dezamagiti. Papa a intrerupt traditia predecesorilor sai.
Peste 200.000 de credinciosi adunati in Piata Sfantul Petru au primit cu urale binecuvantarea de Paste a Papei Francisc. Spre deosebire de ceilalti Suverani Pontifi, Francisc nu a rostit "Hristos a Inviat" in zeci de limbi, inclusiv in limba romana. Vrea sa scurteze si sa simplifice ritualurile de la Vatican.
“Pace pentru toata lumea! Pace pentru o lume divizata inca de lacomia celor in cautare de castiguri umane, ranita de egoismul care ameninta viata si familia”, a spus Suveranul Pontif.
Gandurile Papei s-au indreptat inclusiv spre cei care au decorat altarul si balconul basilicii, pentru discursul sau.
Inaintea mesajului Urbit et Orbi, Francisc a salutat multimea, din papamobil. A primit de la un credincios tricoul unei echipe de fotbal si s-a oprit de mai multe ori pentru a saruta si mangaia copii sau bolnavi.
O alta noutate a fost faptul ca Papa si-a rostit predica in picioare, la un pupitru, asemenea preotilor de rand, si nu de pe tronul pontifical. I-a indemnat pe cei aflati in situatii dificile sa ramana increzatori in Dumnezeu si sa nu cedeze in fata tristetii si amaraciunii.

Sursa: http://observator.tv/extern/papa-francisc-nu-a-rostit-hristos-a-inviat-in-zeci-de-limbi-cum-era-traditia-de-paste-vrea-sa-simplifice-ritualurile-de-la-vatican-96454.html

Papa Francisc - DECIZIE INCREDIBILĂ. Anunțul RADICAL care produce un cutremur în toată lumea:


Papa Francisc ar putea închide Banca Vaticanului, din cauza scandalurilor şi lipsei de transparenţă

Papa Francisc vrea ca Biserica Catolică să fie un model de austeritate şi onestitate şi ar putea restructura sau chiar închide Banca Vaticanului, potrivit unor surse de la Vatican, decizia survenind scandalurilor în care a fost implicată banca şi lipsei de transparenţă.

Sursa: http://www.gandul.info/international/papa-francisc-ar-putea-inchide-banca-vaticanului-din-cauza-scandalurilor-si-lipsei-de-transparenta-10708919







04 February 2013

FEBRUARIE 2013, PE SCURT

Careul dintre Uranus si Pluto prinde putere si aduce cu sine o dorinta si mai acuta de transformare si schimbare la nivel global. (Continua cu si mai mare intensitate ceea ce a inceput acum 5 ani.) Saturn este stationar in scorpion si se pregateste pentru o perioada de mers retrograd de 5 luni in care vor avea loc si mai multe restructurari precum si ridicarea uneor restrictii impuse demult, in mod deosebit la nivel financiar. Jupiter este in mers direct insa foarte incet, asadar nu vom sesiza vreun efect al acestei miscari lente pana in martie. Interesanta este miscarea planetelor interne ale sistemului solar.  Venus a intrat in pesti la o ora dupa ce ce Marte a parasit acest semn pe 2 februarie, urmat indeaproape, prima saptamana a lunii, de conjuntia Marte-Neptun care va avea un impact major asupra societatilor comerciale implicate in afaceri cu medicamente, alcool si tutun. Este foarte posibil sa apara peste noapte si anumite situatii neprevazute din industria de foraj/exploatare maritima sau descoperiri legate de energiile alternative. Luna noua din fecioara de pe 25 februarie se va afla in aspect favorabil cu Saturn si Pluto, ceea ce sugereaza continuarea transformarii structurilor existente, fie de buna voie fie cu forta. Dupa o pauza de trei luni, Mercur intra in mers retrograd pana la jumatatea lunii martie.  Retrogradarea lui Mercur are loc sub semnul pestilor si afecteaza planetele externe in aspect cu Uranus, asadar ma astept ca o serie de evolutii in plan politic si economic sa nu reflecte realitatea (ambiguitatea tipica semnului pesti) pana la jumatatea lui martie. Nu tot ce zboara se mananca, oameni buni! Februarie este luna in care cel mai mult vom avea nevoie de discernamant.




07 January 2013

IANUARIE 2013, PE SCURT

In 10 si 11 ianuarie vom avea cinci planete in capricorn care anunta aparitia unor noi structuri, in mod deosebit pe 11 cand este luna noua in capricorn. Aceasta pe fundalul sextilului dintre Pluto si Saturn  care restructureaza granitele si organizatiile mondiale din temelie. Probleme pot aparea in 27 ianuarie, pe luna plina in leu. Evenimentele de atunci vor fi avanpremiera anului 2013. Luna plina va face careu cu Saturn, ceea ce va favoriza traditionalistii si pe cei care doresc sa impuna vechea disciplina si structura ierarhica. Un al doilea aspect al lunii pline este trigonul cu Uranus, care va favoriza adeptii modernismului si va aduce noi moduri de abordare a problemelor vechi.  Colac peste pupaza, aceasta luna plina dificila in careu cu Saturn in scorpion mai spune ca undeva o sa moara un rege...