RSS

19 April 2017

APRILIE, MAI SI IUNIE 2017 - SE SCHMBA VREMURILE! SI VREMEA!

In acest nou an solar, primavara a inceput in emisfera nordica pe 20 martie, odata cu echinoctiul de primavara. 
Acest an, 2017, este primul an din urmatorii trei (pana la finele lui 2020) in care se vor hotari vietile multor oameni in prima jumatate a urmatoarei decade care incepe cu 2020.
Poate e bine sa consultati un astrolog care sa va realizeze si sa va interpreteze horoscopul personal. 
Va sugerez sa consultati un astrolog profesionist care sa va examineze in mod deosebit progresiile secundare pe urmatorii ani. 
Analiza anilor care reprezinta punctul culminant al decadei care urmeaza arata ca persoanele care se pregatesc si fac schimbari inainte de 2020 o vor duce cu mult mai bine decat cei care nu fac aceste lucruri. 
Totusi, aceasta primavara pe care o traim in 2017 este una falsa atunci cand vine vorba de vreme. Desigur, se simte racoarea iernii in aer chiar si la jumatatea lui aprilie. La fel va fi pana in mai. 
La sfarsitul lui martie Venus a devenit "luceafar de dimineata" (rasare inaintea Soarelui) din "luceafar de seara" (apunea inaintea Soarelui). Si va ramane astfel pana in ianuarie 2018.
Aceste schimbari influenteaza mai multe lucruri in viata, inclusiv vremea. Venus ca si luceafar de dimineata indica o noua faza care vorbeste despre alte schimbari planetare care au loc in acest an. 
In momentul de fata nodurile lunare se afla pe axa fecioara-pesti si isi vor schimba semnul pe 9 mai 2017 intrand pe axa leu-varsator pe o perioada de 19 luni (pana in noiembrie 2018) cand vor intra pe axa rac-capricorn.  Nodurile lunare sunt nodurile orbitale ale lunii, adica punctele (matematice) unde orbita Lunii intersecteaza ecliptica (traiectoria Soarelui pe cer). Nodul nord (sau ascendent) este punctul unde Luna trece de la sudul la nordul eclipticii. Nodul sud (sau descendent) este punctul unde luna trece de la nordul la sudul eclipticii.
Pentru cei mai putin avizati in ale astrologiei, atunci cand nodurile lunare isi schimba semnul,  au loc evenimente importante care poate nu sunt identificate ca atare pe moment insa ulterior se dovedesc a fi adevarate puncte de turnura. Aceste perioade "nodale" au impact la nivel global dar si asupra noastra personal.
CE INSEAMNA, CU ALTE CUVINTE, faptul ca nodurile lunare isi schimba axa de la fecioara-pesti (unde s-au aflat din noiembrie 2015) la leu-varsator, in 9 mai 2017, ramanand pe aceasta axa pana in noiembrie 2018?
Inseamna ca se schimba vremurile. Ce se anunta din punct de vedere astrologic ne arata ca vor intra sub lupa relatiile profesionale, personale, chestiunile legate de profesie si de camin. Noua perioada nodala care incepe in mai 2017 are doi guvernatori: Soarele si pe Saturn - asadar, fiti pregatiti pentru noi experiente si schimbari. (Cati vor fi pregatiti sa lucreze de acasa, de exemplu??? Cati vor fi pregatiti sa isi paraseasca caminul confortabil?)
 
Unii oameni care profita de ocaziile care li se prezinta pana in 2020 vor reusi sa se adapteze pentru ce urmeaza sa vina dupa 2020. Cu Soarele ca guvenrator al nodului nord in Leu si Saturn ca guvernator al nodului sud in varsator - aceasta axa fiind fixa, este necesara o atentie deosebita asupra modului in care ne traim viata si cum ne vom adapta noilor realitati care se vor manifesta deja pana in 2020.
 Nodurile lunare vor tranzita axa leu-varsator, apoi, in noiembrie 2018, vor trece pe axa rac-capricorn. Aceste doua cicluri nodale vor avea drept guvernatori Soarele, Luna si Saturn. Aceasta inseamna ca perioadele cuprinse intre luna mai 2017 si noiembrie 2018 si apoi intre noiembrie 2018 si mai 2020 sunt interval de timp in care se prezinta ocazii importante de a face ceva inainte de inceputul urmatoarei decade (din 2020).

Eclipsa totala de soare din 21 august 2017 are un mesaj care marcheaza ultimii ani ai acestei decade. Va sfatuiesc sa folositi cu chibzuinta lunile aprilie, mai, iunie si iulie si apoi, dupa august, sa folositi lunile septembrie, octombrie si noiembrie 2017 pentru a va realiza aspiratiile si dorintele. Avand in vedere tranzitele planetare din 2017 pana in 2020, ar fi intelept ca cei ce citesc acest blog (si pentru care fac aceste analize de aproape 10 ani) sa ia in calcul aspectele practice ale celor anuntate aici si sa faca adaptarile si schimbarile necesare astfel incat in urmatorul deceniu traiul sa nu fie atat de greu precum se anunta.
 
APRILIE 2017
Revizuiiti, refaceti, reganditi!
Aprilie aduce cu sine promisiunea unei revizuiri a planurilor pe termen scurt si mediu. 
Aceasta inseamna ca anul 2017 aduce noi inceputuri dar si necesitatea pregatirii pentru anii 2018, 2019 si 2020 care se apropie.
Este bine sa ne stabilim obiective pe termen mediu si lung pentru ca acestea le includ si pe cele pe termen scurt. 
Oamenii cu vederi inguste care se concentreaza numai pe prezent si pe dorintele lor pe termen scurt vor fi nepregatiti pentru tranzitele planetare pe termen mediu si lung. 
Cu nodurile lunare pe cale de a schimba axa, planetele in luna aprilie intra in mers retrograd cu Venus deja retrograd (pana pe 15 aprilie) si Jupiter si Saturn aidoma. 
Ce defineste luna aprilie este retrogradarea lui Mercur de pe 9 aprilie pana pe 3 mai. 
Mercur a intrat in mers retrograd la 4 grade in taur pe 9 aprilie si va fi retrograd pana pe 3 mai cand va fi stationar direct la 24 de grade in berbec, aproape de o conjunctie cu Uranus tot in berbec. 
Nu este cel mai bun moment pentru calatorii asa ca recomand calatorii pe distante scurte pana la jumatatea lunii mai. In general este bine sa nu batem planurile in cuie ci sa lasam loc pentru schimbari de plan - acestea le vom face cu siguranta in mai sau iunie. Saturn a intrat in mers retrograd pe 6 aprilie (pana pe 25 august) si, impreuna cu Venus, vor face un careu care va zgudui relatiile personale si profesionale. Atentie la comunicare: sa fie clara, simpla, la obiect, neafectata de emotii pe cat posibil. 
VENUS IN DETRIMENT
Aroganta feminina si consecinte
Venus intrat in miscare directa pe 15 aprilie pe gradul 26 din pesti ne spune sa fim atenti la derapajele de discernamant si judecata.  
Venus va reintra in berbec pe 28 aprilie pana pe 6 iunie. Punctul cardinal este berbecul iar Venus traverseaza acest semn de la inceputul lui februarie, a trecut de la luceafar de seara la lucafar de dimineata - promitand noi inceputuri dupa mai multe luni de adaptare, provocari si schimbari. Atrag atentia in mod deosebit femeilor ca Venus este in detriment in berbec. O planeta se afla in exil sau in detriment cand este pozitionata in semnul opus celuia pe care il guverneaza. Asadar, cand un corp celest este in detriment, nu se simte confortabil si functioneaza incorect si cu mai putina forta. Poate ati observat la prieteni si in cadrul familiei probleme cu femeile legate de judecata si stabilitatea emotionala a acestora. Sunt puse in lumina reflectoarelor si relatiile. 
Cu Venus in detriment pana la inceputul lui iunie este important sa ne amintim ca, in toate relatiile, fiecare jumatate sa se simta plina. Venus in berbec influenteaza incapatanarea care face ca oamenii sa actioneze fara sa gandeasca. Se va intrece masura prin impulsivitate si egocentrism iar aceasta va conduce la relatii personale si profesionale extrem de proaste. Daca nu se observa cum acest tip de comportament ii afecteaza pe ceilalti, manifestarile egocentriste ale lui Venus in detriment in berbec pot intarzia consolidarea sau chiar aduc ruperea unor relatii importante. 
De asemenea, tranzitul lui Venus prin berbec da energie gandurilor care sunt legate de afectiune. Asadar, daca aceasta energie este discordanta, gandurile, daca au putere psihokinetica, aduc evenimente in viata care cauzeaza dezamagiri si tristete in relatiile in care exista atasament sau implicare emotionala.  Lipsa de respect, reala sau imaginara, este capabila sa aduca evenimente asupra carora nimeni nu are control, agitatie emotionala, neintelegere, disfunctii. 
Leacul este acesta: 
Cu cat acordam mai putina atentie perceputei (sau nu) lipse de respect a celor din jur, cu atat mai bine. Sa gandim pozitiv, sa fim obiectivi si sa evaluam situatiile la rece. Si, cu cat vom fi mai detasati, cu atat mai mare ne va fi fericirea. Din nou, ne putem simti bine cucerind emotiile cu gandirea limpede. 
Este bine sa evitam comunicarea confuza, gandurile incarcate emotional negativ, gandurile despre trecut, actiunile impulsive si comportamentul feminin negativ deoarece Venus in berbec aduce frustrari si impiedica progresul. 
Consecintele negative vor persista pana in toamna daca aceasta influenta nu este contracarata cu rabdare, prudenta si bun simt. 
Marte, si el retrograd in taur, da lectii dure in privinta flexibilitatii. Mai va fi o luna activa. 

 
MAI 2017
Luna mai debuteaza astrologic cu luna noua in taur pe 26 aprilie si, in prima saptamana din mai, avem deja primul patrar al lunii. 
Venus, deja in mers direct, va reintra in berbec pe 28 aprilie si in mai va parasi semnul berbecului. 
Mercur va intra in mers direct pe 3 mai. 
Mai este o luna in care vine in sfarsit primavara in emisfera nordica. La sfarsitul lunii, Marte in gemeni va face opozitie cu Saturn in sagetator, atragand atentia asupra epuizarii fizice si psihice la care sunt supusi unii oameni la locul de munca. 
Influentele indica munca in salturi si riscuri de accidente fizice si epuizare. 
Cu opozitia Marte-Saturn sunt asociate si inflamatiile pielii, urticariile, caderile, vanataile, oasele rupte. 
Pot aparea frustrari si probleme in mediul profesional asadar nu recomand sa va ganditi la schimbari profesionale importante pana la inceputul lui iunie. 
Mai poate fi o luna dificila daca nu suntem intelepti in aprile sa revizuim, sa regandim si sa refacem.  
IUNIE 2017
Jupiter in mers direct
Iunie va fi o luna aglomerata si activa. Vremea nu mai joaca feste. Mercur va intra in gemeni, Venus va intra in taur, Marte in rac - toate din prima saptamana. 
Dupa primavara care se instaleaza incet, lucrurile se precipita in iunie cand Jupiter isi incheie mersul retrograd. Jupiter va prinde viteza in iulie, august si septembrie cand aceasta planeta gigantica isi va incheia ciclul de careuri pe semne cardinale cu Pluto si de opozitii cu Uranus care a inceput in noiembrie 2016.
Este prudent ca in iunie sa nu alimentam discutiile cu oameni ingusti la minte si gandire radicala. Vom fi tentati sa luam parte la demersuri mai putin ortodoxe care sa ne aduca profit rapid, vom fi inclinati catre extravagante si exagerari, catre lipsa de moderatie. Sa gandim de doua ori inainte.
Nu va sfatuiesc sa riscati o vacanta in zone nesigure  - exista riscul de a fi expusi unor situatii riscante, inclusiv razboiului. 
Mergeti invacanta pana pe 21 august. In 21 august va fi eclipsa totala de soare. Aceasta eclipsa aduce niste prevestiri destul de sumbre.
In concluzie, pana pe 3 mai, revizuiti, reganditi, refaceti planurile astfel incat toamna sa va gaseasca pregatiti pentru evenimentele ce vor urma. 
 

0 comments: