RSS

11 May 2017

PRIMAVARA ANULUI 2017

 In regiunile din emisfera Nordica a predominat vremea mai rece decat cea normala pentru aceasta perioada a anului. Aceasta vreme neobisnuit de rece continua si in luna mai 2017.
Desi perioadele reci vor alterna cu scurte intervale de incalzire, in a doua jumatate a lunii mai si incepului lunii iunie vom avea parte si de zile adevarate de primavara - dar care ne vor costa scump - iar vara se va instala cu drepturi depline in a doua jumatate a lunii iunie.
 
Din a doua jumatate a lunii februarie, in martie, aprilie si in prima jumatate a lui mai s-au manifestat temperaturi sub media anuala. S-au distrus recolte, au murit mii de animale din cauza ploilor torentiale, a inundatiilor, a caderilor masive de zapada. Frigul care a distrus viile in Franta, Italia si Marea Britanie saptamana trecuta a fost mult mai cumplit decat se anticipase.
 
Toate aceste evenimente se petrec datorita tranzitiei climei pamantului de la incalzirea globala (naturala!) la racirea globala.
 
Curentii de aer subtropicali se deplaseaza permitand aerului rece sa patrunda catre sud. Aceste tendinte anunta racirea globala se datoreaza Soarelui care intra in faza de minim. Epoca de gheata despre care am tot vorbit incepe oficial spre finele acestui an si se va extinde in anii '20, '30, '40 pana in anii '50.

0 comments: