RSS

20 August 2009

MAREA CRUCE DIN 20 - 29 AUGUSTAceasta mare cruce se formeaza dintr-un careu in T (8 august) intre Marte, conjunctia Mercur -Saturn si Uranus. Marte a ajuns acum in opozitie cu Pluto: iata si al patrulea colt al configuratiei.
Mercur este vedeta acestui spectacol pentru ca trage dupa sine celelalte astre, ba mai mult, il alatura si pe Saturn incercand sa ne prevesteasca puternicul careu in T care va fi format in 2010 de Saturn-Uranus-Pluto. Saturn este deocamdata in urma in Fecioara, destul de departe ca sa faca un careu propriu-zis cu Pluto (il va face intr-o luna-doua). Mercur intra in opozitie cu Uranus si in careu cu Pluto si Marte dar este si in conjunctie cu Saturn. Prin urmare si Saturn intra in marea cruce prin aceasta conjunctie .
Mercur este in propriul semn, Fecioara. Asadar avem un Mercur puternic in conjunctie cu Saturn care incurajeaza gandirea analitica, logica, organizata. Daca incercam sa punem in aplicare un plan, aceasta energie va sustine precizia, latura practica si metodele de care avem nevoie. Daca dorim sa cream ceva artistic, vom fi ajutati sa e concentram pe rezultatele finale. Pentru persoanele mai putin rationale, care se bazeaza pe intuitie, acest tranzit nu va fi la fel de confortabil si le va obliga sa stea cu picioarele pe pamant.
Ideea este ca Mercur/Saturn, Marte, Pluto si Uranus trag toate in directii diferite cu energia unei herghelii de cai. Va trebui asadar sa ne autodisciplinam si sa ne "ancoram" bine astfel incat sa nu fim miscati de pe pozitie!!! Totusi, daca luam decizii din incapatanare si la modul arbitrar, sa nu ne asteptam sa si mearga lucrurile cum dorim! Actionand astfel nu vom face decat sa inrautatim situatia si sa obtinem exact efectul contrar!
Si, nu in ultimul rand, va trebui sa luam taurul de coarne, fiind important sa deosebim vocea interioara care ne "sfatuieste" de bine de vocea ispitei care ne tine departe de interesele noastre facandu-ne sa ne comportam cum nu trebuie doar pentru ca asa e mai comod!


In 25-26 august aceasta energie se va resimti puternic deoarece 3 dintre cele 4 puncte vor forma un careu in T , toate la 0 grade ale semnelor cardinale: Marte in Rac, Mercur in Balanta si Pluto in Capricorn. Este timpul actiunilor decisive, se va "rupe pisica in doua" cu hotarare. Careul in T va dainui pana pe 6 septembrie, dupa care Mercur intra in mers retrograd. Ar fi bine totusi sa nu luam decizii fara a ne lasa o "portita" pentru a putea reveni asupra lor: Mercur retrograd aduce de regula informatii noi si posibilitatea de a mai ajusta cate ceva pe ici pe colo. Aceasta mare cruce este prevestitoarea careului in T din 2010 format de Saturn, Uranus si Pluto in semne cardinale (Balanta, Berbec si Capricorn): ce vom face cu energia marii cruci de acum va reprezenta fundatia pentru marea schimbare de anul viitor. Sa nu ne pripim asadar sa luam hotarari fara a tine seama si de implicatiile pe termen lung!

0 comments: