RSS

27 May 2010

HOROSCOPUL ROMANIEI SI AL LUI TRAIAN BASESCU PE LUNA IUNIE 2010


Se afla pe harta domniei sale cateva aspecte care nu pot fi ignorate. Si pentru ca este o perioada agitata pentru toata lumea, de probleme nu este scutit nici primul om din stat, dl Basescu. Aceasta in conditiile in care aspectele planetare pe tema natala a Romaniei nu anunta stare de acalmie dimpotriva, predispun la tensiuni, agitatie, dispute, agresivitate, in conditiile in care se doresc schimbari la nivel politic pe fondul nemultumirii si temerilor cetatenilor. Mai exista, tot din punct de vedere astrologic, si riscul de a ni se bloca finantari din partea institutiilor financiare internationale din cauza unor decizii pripite care conduc la nerespectarea clauzelor impuse. De fapt casa finantelor tarii se afla sub semnul imprevizibilului si incertitudinii in aceasta perioada.

 

Dar sa vedem aspectele de care vorbeam: In 5-6 iunie vom vedea punctul culminant a ceea ce a inceput la jumatatea lui mai cand Saturn intra in opozitie cu Jupiter si Uranus. Pe 28 mai Uranus intra in berbec fiind ajuns din urma de Luna si jupiter la cateva zile distanta exact pe gradul zero din berbec. Pluto se afla la 4 grade in capricorn si Saturn la 28 de grade in fecioara si formeaza un careu in T cu Luna, Jupiter si Uranus. Marte la 29 de grade in Leu face opozitie cu Neptun si Chiron. Se pare ca exista potentialul unei miscari populare de proportii (in cel mai fericit caz) sau al unei revolte armate (in cel mai rau caz). Important este sa stim sa ne folosim de aceasta energie extrem de puternica intr-un mod constructiv.

 

Un alt eveniment astral important este eclipsa de luna din 26 iunie care va avea loc in Capricorn. Atunci Luna va face o conjunctie cu Pluto si va activa marea cruce care antreneaza Soarele, pe Mercur, Jupiter, Uranus, Luna si Saturn, toate la 5 grade distanta de punctele cardinale. Se anunta un eveniment foarte important, poate fi de bine sau nu, dar va avea un impact mare asupra opiniei publice la nivel mondial. La nivelul tarii, observam ca Luna face un careu cu mijlocul cerului, aducand mai multe provocari pentru presedinte afectand totodata si modul in care este vazuta tara de catre comunitatea internationala. Dar sa vedem, in acest context, ce influente astrologice actioneaza asupra presedintelui tarii:

 

Domnia sa, de la inceputul lunii aprilie si pana astazi s-a aflat sub influenta opozitiei lui Mercur cu Soarele natal. De regula aceasta influenta amplifica discutiile cu oamenii si intensifica schimbul de idei. Pe de alta parte, poate indica ciocniri de orgoliu si incercarea de impunere a propriei vointe ambele exprimate fie verbal fie prin alte mijloace de comunicare. Daca domnia sa nu este atent cum isi dozeaza intensitatea discursului si daca nu are rabdare sa astepte momentul oportun pentru a-si face auzit mesajul, este posibil sa intampline piedici si sa fie nevoit sa faca fata unor turbulente. Oricum, mesajul domniei sale va intampina opozitie. Este posibil sa fie necesar un compromis care s-ar putea sa nu se realizeze daca nu este invitata o terta parte la masa de discutii, un mediator. Este important ca, atat dumnealui cat si oponentii, sa se asigure ca aceasta terta parte este neutra si ca nu serveste intereselor nimanui.

 

O alta influenta importanta este careul lui Pluto in tranzit cu Jupiter natal care actioneaza din februarie pana in decembrie 2011. Este o influenta cu un potential mare de a realiza multe obiective insa avertizeaza si asupra unor pericole. Astfel, exista riscul ca domnia sa isi asume mult prea multe si sa se implice prea tare, sa aiba asteptari mult prea mari si sa se trezeasca la un moment dat in pom si pomul in aer. Ba mai mult, in cea mai nefasta manifestare a sa, tranzitul poate conferi aroganta si autoritarism in relatiile cu ceilalti datorita perceptiei ca obiectivele personale sunt mai importante decat obiectivele celorlalti. Este al doilea tranzit care indica importanta realizarii unui compromis si a unui efort de a intelege pozitia celorlalti. In caz contrar, acestia isi pot arata puterea. Nu vor sta cu mainile in san sa accepte sa fie dominati. Este important asadar sa fie inclusi in eforturile si obiectivele personale si atunci problemele se rezolva. Ideea tranzitului este de a pastra un echilibru al proportiilor fara a incerca impunerea propriilor idei. Este firesc si de dorit sa se comunice problemele iar ceilalti sa fie lasati sa aleaga singuri. Refuzul cu incapatanare de a accepta ca exista alternative poate complica si mai mult lucrurile.

 

0 comments: