RSS

29 November 2010

HOROSCOPUL GENERAL AL LUNII DECEMBRIE

Decembrie este o luna mai dinamica decat noiembrie din punct de vedere astrologic. As aminti ca evenimente importante eclipsa de luna din 25 dar, inainte de aceasta, pe 14, are loc o conjunctie tripla foarte rara intre Mercur, Marte si Pluto. Cele trei planete au format o conjunctie asemanatoare ultima data in 1853. Aceasta conjunctie puternica se afla la acelasi grad 4 in capricorn ca si eclipsa de luna din iunie, asadar ce s-a intamplat la vremea eclipsei din iunie va reveni din nou pe tapet in 14 decembrie.

Iata pe rand aspectele interesante ale lunii:2 decembrie: avem Marte in sextil cu Neptun. Soarele si Mercur fac si ele sextil cu Neptun spre sfarsitul lunii si careu cu Uranus toate de pe 26 de grade in sagetator. Asadar, gradul 26 din sagetator este un punct sensibil in decembrie. De ce: in constelatii, la gradul 26 sagetator se afla intepatura scorpionului reprezentata prin steaua fixa Aculeus, Numele provine din latina, acus care inseamna ac. Aculeus confera ascutime mintii si mareste capacitatea de perceptie insa poate aduce si vederi religioase extreme, trecerea fara rezerve de la fanatism religios la ateism. Asadar sextilul cu Neptun va intensifica asocierile religioase iar careul cu Uranus va aduce fel si fel de consecinte care isi au radacina in reactiile explozive impotriva restrictionarii anumitor libertati.

Pe 3 decembrie, Marte in careu cu Uranus produc agitatie, produc o energie exploziva. Sunt posibile manifestari impulsive datorita nevoii de a protesta impotriva rutinei, importiva traditiei.

In 6 decembrie conjunctia lui Mercur cu Pluto da startul la actiune in aceasta luna din gradul 4 capricorn de care am pomenit mai devreme, gradul eclipsei de luna din iunie. Eclipsele, astrologic vorbind, “se intind” cam 6 luni si problemele aduse la lumina de eclipsa din iunie vor trebui abordate aproape de finalul ciclului eclipsei, in decembrie. Daca nu s-au rezolvat, vor veni cu si mai mare forta in atentia noastra in urmatoarele saptamani. In astrologia mondiala, Pluto guverneaza politica si economia globala, companiile multinationale si crima organizata, genocidul si masacrele precum si armele de distrugere in masa (nucleare) si ingineria genetica. Pluto este asociat si mineritului, cutremurelor si vulcanilor. In lumina evenimentelor mondiale recente, as dori sa vorbesc despre Coreea de Nord din perspectiva astrologica. Pluto a facut sextil cu Martele natal al Coreei de Nord in 8 iunie. Este un tranzit indelungat care actioneaza pana la sfarsitul anului. Mate in harta unei tari guverneaza razbiul si Pluto in tranzit reprezinta o influenta puternica, extrema, care arunca in joc forte ce nu pot fi controlate, natiuni, supraputeri si aliante. Acest tranzit al lui Pluto determina Coreea de Nord sa se afirme agresiv. Este un aspect care favorizeaza inceperea atacurilor, Marte inseamna adrenalina, razboi sau reactie la razboi.

Revenind la eclipsa de luna din iunie, aceasta a fost in conjunctie cu Pluto dar si in sextil cu Martele Coreei de Nord. Eclipsele isi fac simtite efectele inainte de data lor propriu-zisa iar eclipsa din iunie si cu pluto au influenta pe termen lung intr-o harta a unei tari si creaza impreuna o combinatie foarte puternica. In sextil cu Martele Coreei de Nord, au impins aceasta tara catre un conflict militar.

Tranzitul lui Marte peste Saturnul Coreei de Nord pare sa declanseze actiunea insa acesta nu este un tranzit care sa indice castigarea razboiului. Daca ne uitam la eclipsele lunare din trecut in conjuntie cu pluto, acestea au adus explozii si dezastre nucleare. Asadar, orice actiuni militare initiate de Coreea de Nord fie ele cu caracter strategic sau ca raspuns la atacurile Coreei de Sud sau SUA, vor conduce la autodistrugere.
Pe harta Romaniei, eclipsa de luna din iunie a fost in sextil cu Nodul Nord Lunar si din pacate a dat startul unor influente de transformare a tendintelor societatii si institutiilor prin manipularea cu abilitate a sperantelor si temerilor oamenilor. Iar conjunctia Nodului Nord Lunar cu Neptun arata ca va fi nevoie de mult curaj si efort pentru a depasi confuzia si iluziile. In decembrie Marte face careu cu Neptunul Romaniei indicand un potential de revolta impotriva frustrarii si a restrictiilor insa se pare ca nu se va alege cea mai buna metoda de a pune acest lucru in practica. Se va vedea totusi atunci dorinta de schimbare.
De asemenea, Soarele in casa a 6-a face conjunctie cu steaua fixa Antares si opozitie cu steaua fixa Adelbaran in casa a 12-a. Adelbaran si Antares sunt de natura martiana, militara, razboinica si in aceasta pozitie au un efect nefast asupra onoarei, integritatii, popularitatii, guvrneaza pericolul, pierderile, chiar moartea violenta. As spune ca vor fi facute peste noapte si in ascuns, prin discreditare cel mai adesea, schimbari mari la nivelul conducerii armatei, politiei si administratiei publice. Pe de alta parte, conjunctia Mercur - Pluto are si un impact social puternic, este vorba de necesitatea luarii unor decizii pe termen lung, de comunicarea adevarului. Efectul tranzitului este de durata pentru ca Mercur se pregateste sa intre in mers retrograd in cateva zile. Punctul culminant va fi in 14 decembrie, cand conjunctiei Mercur- Pluto i se alatura Marte si amplifica efectul eclipsei din iunie. Mercur guverneaza gandirea si comunicarea, Marte actiunea si agresivitatea iar Pluto puterea si detinerea controlului. Impreuna reprezinta o combinatie puternica al carei efect nu este placut deloc. Aduce dispute aprinse, ultimatumuri, amenintari, abuzuri, se va bate cu pumnul in masa. E ca o bomba cu fitilul foarte scurt, sa speram ca, in cel mai fericit caz, vom avea parte doar de luari de pozitii si de decizii nepopulare. In cel mai rau caz vom asista la afisarea unor agresiuni verbale care pot degenera cu usurinta in vatamari corporale grave.

1 comments:

Mariana said...

Noul an se asterne inaintea noastra ca un volum nescris cu 365 de pagini goale. Va uram sa le scrieti numai cu lucruri bune, impliniri si fericire pentru ca la sfirsitul volumului sa-l cititi(citim) cu bucurie.
La multi ani!