RSS

17 May 2011

SATURN IN SCORPION DIN 2012

Traim in epoca in care, mai ales in ultimii 20 de ani, bunul simt este inexistent.  Ei bine, am vesti bune: acest lucru este pe cale sa se schimbe. Daca unii nu sunt obisnuiti sa procedeze cu bun simt, ar fi bine sa isi formeze acest obicei. Pe acestia ii tot vedem si auzim cum fac propaganda celor care nu ne protejeaza interesele - si nici nu au facut-o vreodata. Iar acest lucru nu este nicaieri mai evident decat in economie, in politica bancara, financiara, si pe piata imobiliara. DAR, dupa trecerea lui Saturn prin scorpion, lucrurile nu vor mai fi la fel.
In octombrie 2012 Saturn intra in scorpion. Este un tranzit important, care poate insemna multe lucruri la nivel global-economie, finante, mediul de afaceri: sa nu uitam ca si Saturn este o planeta transpersonala care tinde sa cristalizeze tonul semnului prin care trece.


Pozitia lui Saturn in careul cu Pluto in urmatorii 9 ani ne spune ca vin vremuri si mai grele pentru economie, schimbari pe axa geopolitica si rasturnarea celor care azi se hranesc cu iluzia tineretii vesnice pe socoteala noastra. Din punct de vedere economic, masurile de austeritate impuse unor tari de catre cei din spatele crizei economice, sunt subliniate si de careul Uranus-Pluto din anii 2012-2015. Aceasta perioada de trei ani include si cele mai puternice tranzite cardinale formate de Marte,  Jupiter, Uranus si Pluto. Daca va mai aduceti aminte de anii 1983-85: si atunci a fost recesiune. (Cei care au trait acele vremuri nu au uitat cu siguranta ratiile la paine, curentul cu portia, teama de a vorbi de fata cu oricine si intunericul in general ca emblema nu numai fizica a vremurilor). Nici acum nu va fi diferit: Saturn intra in scorpion la inceputul lui octombrie 2012, un an cu impact economic puternic cu Jupiter in gemeni, reflectand efectele globale asupra populatiei ale declinului economic care a inceput cu criza bancara din 2007. Atmosfera adusa in acesti 3 ani, 2012 - 2015,  de Saturn este a unor circumstante economice fixe, restrictive. Marte si Pluto (scorpion) vor contribui la cresterea ratei mortalitatii, a sinuciderilor. Tot in acest context, ca o nota personala: Sa vedem ce profit vor avea societatile comerciale cu angajati batrani carora li se refuza pensionarea. Cei care ne conduc s-au gandit ca si ei se vor pensiona la un moment dat? Ma indoiesc. Probabil socot ca generatiile mai tinere le vor plati pensiile cand va veni vremea. Pana atunci se hranesc cu iluzia vietii vesnice pe socoteala noastra. Insa timpul nu poate fi oprit. Si ei vor imbatrani. Tranzitul lui Saturn prin scorpion deschide cutia Pandorei pentru ei de nu vor fi pregatiti sa "iasa la pensie" cand trebuie.

Update la acest subiect aici: http://vorbalilianei.blogspot.ro/2012/10/saturn-in-scorpion.html

0 comments: