RSS

05 September 2014

CONJUNCTIA MARTE-SATURN DIN 25 AUGUST 2014


Se pregateste terenul pentru razboi, in primul rand in Orientul Mijlociu. Nu se rezuma insa doar la aceasta zona, fiind implicate si Rusia, America si China, mai ales ca este vorba de protejarea resurselor de petrol si gaze. Iar razboiul acesta are un iz civil, etnic si religios. Nu se lupta tarile intre ele ci lupta se duce in ele insele. Din nefericire tarile exportatoare de armament fac profit cu aceasta ocazie. 

Una este sa vinzi arme unor tari beligerante si alta este sa cheltui banii tarii ca sa intri in razboi!

Stim prea bine ca suntem sub poala Unchiului Sam. Si pe masura ce se intensifica conflictele din Irak si intre Izrael si Palestina, se impun si restrictii in privinta exportului de petrol (si gaze) catre occident. Este interesant de vazut ce pozitie va adopta Romania in aceasta situatie pentru ca Romania primeste gaze din Rusia. Asadar conflictul din Ucraina trebuie urmarit cu atentie. 

Pe butoiul cu pulbere mai sta si populatia Romaniei care este anti fracturare hidraulica. Pentru operatiunile de fracturare este nevoie si de foraj orizontal pe sub casele si pe proprietatile oamenilor. Potrivit legislatiei actuale acest lucru nu este posibil insa nu ar fi de mirare sa se dea in ascuns o ordonanta de urgenta potrivit careia firmele de prospectiuni sa poata incalca proprietati fara acordul proprietarilor. Romanii nu doresc fracturare hidraulica iar aceasta opozitie poate degenera intr-un conflict civil intre populatie si autoritati.

Este interesant ca recent s-au achizitionat tunuri cu apa si dispozitive de imprastiere a manifestantilor care se vor folosi impotriva populatiei daca protesteaza prea tare impotriva politicii guvernului. Libertatea de exprimare este, in cel mai fericit caz, o iluzie in Romania.

 Pluto inca formeaza careul cu Uranus care indica opozitia fata de liderii mondiali. Reforma fundamentala este singurul lucru care ar putea misca lucrurile insa cei ce ne conduc prefera sa mearga la razboi decat sa faca schimbarile necesare. In punctul in care are loc conjunctia Marte-Saturn exista potentialul de escaladare a conflictelor. Si cum Neptun in harta natala a Romaniei zace istoric in frauda si coruptie, este foarte posibil sa se porneasca un razboi impotriva coruptiei - doar la nivel declarativ din pacate. 

Singurul lucru pe care il putem face este sa fim consienti ca guvernul Romaniei nu actioneaza in interesele populatiei ci in interesele marilor jucatori mondiali. Avand in vedere cum se prezinta situatia la nivel mondial, ma intreb de ce si-ar dori vreo tara sa intre de buna voie intr-un potential razboi din alt motiv decat acela de a pune mana pe cat mai multi bani (si sa faca o avere din alimentarea razboiului). Iar in acest tavalug va fi angrenata si Romania, cu voia guvernului. Dorintele romanilor nu fac parte din ecuatie, precum vedeti. Tocmai din acest motiv reforma fundamentala - politica si economica - este esentiala. Si va trebui sa se intample pana in 2020. Pentru ca miza este mare. Romanii trebuie sa fie constienti de ce se intampla in culisele scenei politice si in culisele mass-media altminteri sunt condamnati sa zaca si sa piara in ignoranta.

Stabilitatea financiara este pe cale sa se dezintegreze. Salariile nu tin pasul cu economia. Diferenta dintre bogati si saraci se adanceste iar guvernantii continua sa ne minta ca inregistram crestere economica!!! In realitate nu facem decat sa acumulam datorii dupa datorii. Peste pupaza colac, vor fi guvernanti care vor incerca sa ne convinga ca un razboi este necesar! Daca vrem ca noi insine sa pornim schimbarea trebuie sa incepem prin a vota corect urmatorul nostru presedinte. Desi Romania inca nu are un candidat fara pata la presedintie, as indrazni sa conturez un portret. Poate exista undeva un candidat care sa aiba curajul sa desfiinteze un sistem care promoveaza coruptia, nepotismul, mita,  influenta firmelor occidentale si paradisurile fiscale.

0 comments: