RSS

06 September 2016

Racirea globala incepe in 2017

Va fi din ce in ce mai frig.
Cu ceva timp in urma am facut o previziune pe termen lung privind racirea globala care incepe la finele anului 2017. Vorbeam la vremea respectiva despre conditii meteo extreme in cadrul tranzitiei Pamantului de la incalzirea globala la racirea globala.
Ei bine, ne aflam la finalul acestei tranzitii: racirea globala incepe in 2017. De doua decenii propaganda cu "incalzirea globala cauzata de oameni" - care nu exista - a impiedicat lumea intreaga sa se pregateasca pentru adevarata schimbare a climei. Pe masura ce realitatea ne dovedeste contrariul si racirea globala se instaleaza putin cate putin, se simt si efectele asupra agriculturii, economiei si a comunitatii financiare internationale. In pofida numeroaselor afirmatii din presa, ale climatologilor si guvernelor ca oamenii sunt cauza "schimbarii climei" si ca Pamantul se incalzeste din ce in ce mai tare, faptele ne demonstreaza ca aceasta schimbare a climei inseamna racire! De exemplu, in aceasta vara, s-au inregistrat temperaturi sczute (record!) in anumite parti din Europa, SUA si Rusia. De fapt, chiar in iulie si august a nins in Suedia si Germania. Un oras din Saxonia (Germania) a inregistrat in aceasta vara cea mai scazuta temperatura pentru aceasta perioada a anului in emisfera nordica. In aceasta vara au fost temperaturi scazute-record in mai multe regiuni din lume. In noaptea de 17 august 2016 temperaturile au scazut la zero grade in Olanda. S-au inregistrat 15.3 grade C in Shanghai, China pe 6 iulie 2016, ceea ce a eclipsat temperatura scazuta maxima anterioara de 15.9 grade C inregistrata in 2 iulie 1876 - un record care nu a fost doborat 140 de ani. A fost mai rece decat de obicei in Rusia in aceasta vara, cu o diferenta de temperatura de 5-6 grade C. Observatiile facute cu ajutorul satelitilor arata ca avem de-a face cu o racire rapida. Ce se intampla azi din punct de vedere meteo in anumite zone ale lumii reprezinta a doua racire semnificativa in aproape 40 de ani de observare cu ajutorul satelitilor. Si asta in pofida faptului ca de la NASA s-a indus ideea ca iulie 2016 a fost cea mai calda luna, conform "inregistrarilor"! Se spune ca ingalzirea globala cauzata de oameni este sursa a numeroase inundatii, ca trebuie sa actionam cu hotarare ca sa evitam incalzirea globala catastrofala/schimbarea nefireasca a climei/conditiile meteo extreme. 

Eu spun ca toate acestea sunt povesti. 

Repet, aici, in lumea reala, datele colectate cu ajutorul satelitilor continua sa demonstreze ca temperaturile globale nu au mai crescut din februarie 1997 si dioxidul de carbon nu reprezinta o amenintare. Temperaturile vor fi mai scazute decat normal in 2017 cu ninsori neobisnuite timpurii care vor continua sa semnaleze instalarea racirii globale - asa cum am previzionat! 

0 comments: