RSS

03 September 2010

SPIRU HARET - DIN NOU

Anul trecut, in iunie, vorbeam de efectele pe termen lung ale conjunctiei Venus - Marte (21.06.2009) si spuneam:

"Avem o combinatie dinamica pentru aceasta zi: diplomatie, armonie, forta si entuziasm. Vom resimti aceasta energie in functie de ceea ce pretuim mai mult: fie vom castiga (Marte dominant) fie vom avea parte de un "scor egal"(Venus dominanta). Vom putem negocia in mod convingator sau, daca avem parte de confruntari, le vom aborda cu blandete si diplomatie. Impulsul de a lua masuri pe loc va fi potentat sau slabit in functie de cum percepem ca ii afectam pe ceilalti prin ceea ce facem. Este posibil ca, datorita nerabdarii, frustrarii sau unui mod mult prea direct de abordare, sa nu reusim sa purtam negocieri cu diplomatie sau, dimpotriva, energia martiana ne ajuta sa nu facem lucrurile pe jumatate ci sa le ducem la capat cu un entuziasm molipsitor. Prin urmare, chiar daca efectele tranzitului pot fi diferite, cele mai bune rezultate le obtinem daca luam doar ce este pozitiv din energia venusiana si cea martiana - energii antagoniste ce-i drept.
Venus si Marte s-au tinut de mana de cand a intrat Venus in mers direct in 17 aprilie. A mai avut loc o conjunctie intre cele doua planete pe 21 aprilie cand Marte i-a luat-o inainte lui Venus. (Am mai vorbit de acest lucru). De atunci Venus l-a ajuns din urma pe Marte iar aceasta conjunctie incheie un ciclu indelungat care a inceput in februarie (cand a intrat Venus in umbra). Venus a fost mai puternica decat Marte pe perioada celor doua conjunctii: cea din aprilie a fost in Pesti unde Venus este in exaltare si cea de acum este in Taur unde Venus este chiar guvernatoarea semnului iar Marte este slabit. In intervalul dintre cele doua conjunctii, desi aflate in orb fata de aspectul de conjunctie, cele doua planete au stat majoritatea timpului in Berbec (de la finele lunii aprilie pana la inceputul lui iunie) unde Marte a avut fraiele in calitate de guvernator al Berbecului iar Venus a a fost slabita. Pana in august 2010 nu vor mai fi astfel de conjunctii, asadar, privind aceasta conjunctie din iune (ULTIMA pana la anul!!!), ar trebui sa ne gandim cum finalizam negocieri, dispute, ambitii, planuri. Sa fim foarte atenti pentru ca, energia "gestanta" care a alimentat aceste situatii in ultimele 5 luni, a ajuns la "termen" si, orice se naste acum, va "creste" in urmatoarele 7 luni, culminand cu opozitia Marte - Venus din 27 ianuarie 2010. si continuand inca 7 luni pana la urmatoarea conjunctie Venus-Marte din 20 august 2010. "

Imaginea aspectului planetar se poate vedea aici http://vorbalilianei.blogspot.com/2009/06/tranzitele-pentru-21062009.html

Legat de aspectul planetar de mai sus, va mai amintiti de scandalul provocat de Ecaterina Andronescu tot in iunie 2009 impotriva Universitatii Spiru Haret?
Am scris chiar si pe aceasta tema:
http://vorbalilianei.blogspot.com/2009/07/spiru-haret-invatamantul-la-distanta-si.html

Ei bine, scandalul a revenit pe tapet, dupa cum era de asteptat. Reiau din postarea de mai sus: "Sa fim foarte atenti pentru ca, energia "gestanta" care a alimentat aceste situatii in ultimele 5 luni, a ajuns la "termen" si, orice se naste acum, va "creste" in urmatoarele 7 luni, culminand cu opozitia Marte - Venus din 27 ianuarie 2010 si continuand inca 7 luni pana la urmatoarea conjunctie Venus-Marte din 20 august 2010".


Ce s-a "nascut" anul trecut in iunie a fost acest scandal care a mocnit. In 20 august 2010, data urmatoarei conjunctii, scandalul era din nou pus pe tapet, in aceeasi forma. Si, pana la aceasta data (3 septembrie) nu s-a finalizat.

0 comments: