RSS

28 September 2010

TRANZITUL LUI NEPTUN PRIN PESTI 2011-2025

Neptun va tranzita semnul pestilor incepand cu 5 aprilie 2011. In acelasi timp se vor mentine si aspecte planetare de durata, respectiv Pluto va fi in capricorn iar Uranus in berbec si taur. Despre Uranus in berbec am vorbit aici , subiect pe care il voi ingloba in analiza de mai jos.

Sa nu uitam ca Neptun inseamna colectivitate. Una dintre lectiile pe care ni le da cata vreme sta in pesti (pana in 2025) este legata de necesitatea eliminarii din viata de zi cu zi a tot ceea ce este fals, iluzoriu, irelevant, invechit, incorect. Vom fi nevoiti sa ne orientam catre ceea ce este adevarat si poate fi integrat in realitate, fie ca ne place sau nu. Va disparea tot ceea ce nu isi mai gaseste locul in viata noastra. Manifestarile, la nivel global, pot fi diverse: falimentarea unor afaceri si institutii, disparitia unor guverne, regimuri si ideologii politice care nu mai pot tine pasul cu realitatea. Odata cu disparitia elementelor care se dovedesc depasite sau nu mai sunt viabile, golul creat va stimula nevoia de a cauta raspunsuri. Desigur, aceasta dinamica va da nastere si la voci care vor incerca sa spuna care este "adevarul" sau ce anume "functioneaza". Se vor intrece care mai de care in afirmatii si "demonstratii". Disparitia sperantelor false, a idealurilor iluzorii, a valorilor efemere si a solutiilor simpliste va genera treptat o nesiguranta colectiva, si, pe masura ce se instaureaza haosul, vom fi martorii aparitiei unor noi produse pe piata care raspund nevoii consumatorului de a evada din realitatea de zi cu zi, de genul celor care permit evadarea in realitatea virtuala dorita, un fel de droguri tehnologice. Nu mai vorbim de drogurile propriu-zise, naturale si farmaceutice, care induc iluzia de evadare din realitate si care se vor legaliza si se vor incadra in alte categorii de risc decat cele in care se afla acum.  

Un alt aspect il reprezinta destabilizarea industriei petroliere: dupa cum stim, pestii guverneaza resursele naturale primare. Manifestarea tranzitului poate fi sub forma unei crize a petrolului care va crea panica si va conduce la cresterea preturilor. De asemenea putem asista la introducerea pe piata a unor noi resurse care vor detrona monopolul petrolului. Odata cu descoperirea unor noi resurse va avea loc un fel de "goana dupa aur" si inflorirea industriilor aferente.
O industrie care va avea de suferit este cea a divertismentului. Nu, nu va disparea, insa, cum toata lumea va avea acces la statutul de "star" datorita internetului, acest statut isi va pierde din semnificatie iar salariile din aceasta industrie vor scadea, multe firme din aceasta industrie intrand in faliment datorita incapacitatii de adaptare la noile curente si formate.
Vor fi mari tulburari sociale ca urmare a restrictiilor drastice impuse de guverne in incercarea lor de a rezista declinului capitalismului. Pentru ca asta inseamna Pluto in capricorn si, atunci cand Pluto ajunge in varsator in 2024, vor fi ramas doar urmele structurilor autocratice care se incranceneaza sa salveze bancile si institutiile a caror supravietuire este amenintata in momentul de fata.  Neptun in pesti pune accentul pe suferintele omenirii si pe nevoia acuta de a usura aceste suferinte prin intermediul schimbarilor sociale.  Nevoia de schimbare a starii actuale de lucruri din mediul de afaceri si bancar va fi acuta insa, pentru a realiza schimbarea, nu se vor folosi metode democratice si nu se va cere parerea nimanui. Statele lumii se vor mobiliza pentru ajutorarea celor multi. Va fi un fel de interventie de urgenta a marilor puteri prin intermediul unor metode secrete si autocratice. Astfel, se vor impune biruri din ce in ce mai grele celor avuti cu scopul de a face mai suportabile dezastrele sociale. Coruptia va fi la mare rang insa nu petru multa vreme. Baronii din industrie vor face tot posibilul sa isi pastreze privilegiile prin clientelism politic. Insa si ei vor fi obligati sa contribuie la ajutorarea celor dezavantajati. Nu vor mai exista miliardari facuti peste noapte. Capitalismul va pierde teren in detrimentul unor valori de orientare socialista, eventual vor reveni diferite forme ale comunismului pe masura ce dezideratul va deveni distribuirea echitabila a resurselor. Provocarea pentru aceste idealuri comuniste si socialiste va fi aplicarea lor intr-un mod democratic si sanatos. Altminteri exista pericolul unor dictaturi (din nou!). Sentimentul de nesiguranta si instabilitate poate atrage acele regimuri doctrinare care ofera solutii simpliste si rigide prin intermediul ideologiilor religioase si sociale. Cel mai greu, atunci cand se doreste instaurarea unui sistem care sa se preocupe de nevoile sociale (sanatate, educatie, utilitati, etc), este sa se mentina democratia in viata. In general, vor veni la putere guverne de stanga desi pot aparea si cvasi-dictaturi de dreapta. Sa nu uitam ca, in 1847, cand Neptun a fost ultima data in pesti, s-a publicat Manifestul Comunist scris de Marx si Engels, cu lozinca "Proletari din toate tarile, uniti-va!".   

Cel mai probabil, refacerea economica va incepe odata cu intrarea lui Uranus in taur (in martie 2018), in paralel cu Neptun in pesti si Pluto in capricorn. Stim ca, in 1934, la ultima intrare a lui Uranus in taur, procesul de reconstructie a inceput prin intermediul sistemelor de protectie sociala si redresarea treptata a economiei.

0 comments: