RSS

13 December 2011

UNIUNEA EUROPEANA NU REZOLVA PROBLEMELE, LE EVITA

Marea Britanie se opune din nou integrarii europene. Si nici nu e de mirare: o tara sau o persoana cu Uranus pe ascendent, in careu cu Soarele si mijlocul cerului este putin probabil sa vrea sa colaboreze. Nativii cu  semnatura uraniana pe ascendent (sau ascendent in varsator) fac in mod deliberat pe "Gigi contra" si de regula hotarasc pe cont propriu cu ignorarea totala a hotararilor majoritatii carora ar trebui sa li se supuna.  
In situatia de fata, zona euro si Marea Britanie actioneaza fiecare dupa cum le dicteaza propriile interese, ceea ce nu e rau. Insa nu e convenabil pentru niciuna dintre parti.  Desi ziarele abunda de articole pe marginea acordului incheiat in pofida opozitiei Marii Britanii, ramane problema Italiei - si a Spaniei, Portugaliei si Greciei. Cum pot oare liderii Uniunii Europene sa vada un viitor cu o politica fiscala mai riguroasa cand Italia e in pragul falimentului? Si nu numai Italia!??? Viitorul Europei nu se poate discuta pana nu se rezolva problema datoriilor tarilor respective.

In 2001 a intrat in incapacitate de plata Argentina. Valoarea monedei nationale a scazut dramatic, inflatia a crescut alarmant, s-au inchis bancile, oamenii si-au pierdut economiile iar saracia isi face simtite efectele si in prezent .

Uniunea Europeana nu ofera niciun plan de salvare a tarilor cu economia pe butuci. Ani de zile, anumite state membre ale UE vor traversa perioade extrem de grele, pe langa care par floare la ureche masurile de "austeritate" din Marea Britanie si alte tari mai bine situate.  In aceste conditii este imposibil ca Uniunea Europeana sa mai poata face vreo integrare sau sa aplice politici mai restrictive.

Intreaga Uniune Europeana, inclusiv cele mai bogate state membre, sunt aspectate nefast de tranzitele generate de Uranus si Pluto. (Italia nu, deoarece Neptunul natal face opozitie cu mijlocul cerului, ceea ce sugereaza un declin politic) Sub imperiul acestor tranzite suntem obligati sa rezolvam toate problemele fundamentale inainte de toate. Problema fundamentala a zonei euro nu este aplicarea unei politici fiscale mai riguroase. Este mai mult decat atat. Problema fundamentala a zonei euro o reprezinta deficitul bugetar al unor state membre, riscul de fragmentare a Uniunii precum si lipsa unui plan adecvat de masuri.
In articolul precedent, APUNE SOARELE EUROPEI, am analizat eclipsa totala de luna si intrarea in mers direct a lui Uranus. Ma asteptam la un anunt privind viitorul Europei, eventual falimentarea Italiei, deoarece eclipsa a fost in conjunctie cu soarele Italiei. In cele din urma s-a facut un anunt insa despre o integrare mai stransa a UE si despre refuzul Marii Britanii de a se integra. Inca sunt de parere ca eclipsa are o insemnatate  mare pentru Italia datorita aspectului pe care il face. Sa mai asteptam putin deoarece eclipsele actioneaza una-doua saptamani si inainte si dupa ce se produc.

2 comments:

LeadGeneration33 said...

Nici cei de la ue nu sunt lipsiti de probleme , dar sunt mai uniti..

mona said...

multumesc , am reusit! mersi mult!