RSS

31 December 2013

TENDINTE ASTROLOGICE LA NIVEL MONDIAL PENTRU ANII 2015, 2016, 2017 - PARTEA A II-a

Pana in vara lui 2015, Jupiter si Saturn se joaca de-a careurile unul cu celalalt din semnele fixe leu si scorpion. Aceasta prefigureaza mai multe situatii de impas in lumea intreaga, in multe tari, intre guverne, institutii publice si private si in cadrul societatii in general. Prima situatie de acest gen se manifesta in preajma careului care se va forma in octombrie-noiembrie 2014 in al doilea decan al leului pentru Jupiter si al treilea decan al scorpionului pentru Saturn. Dupa vara lui 2014, dupa marea cruce cardinala, si pana la inceputul lui 2015, vor fi doar APARENTE. Jupiter va fi stationar retrograd, la 22 de grade in leu, pana la inceputul lui decembrie 2014. Acest grad, in astrologie, reprezinta propriul dusman, suferinta datorita propriei neglijente. Vom vedea semnele unei puternice scaderi economice desi se va sustine contrariul.  

 Pana pe 23 decembrie 2014 Saturn va intra in sagetator, va sta in acest semn in ianuarie si februarie 2015 iar in martie va fi stationar retrograd pe gradul 4 din sagetator.

In acest interval - decembrie 2014 - martie 2015 - se vor arata semnele problemelor care se vor manifesta in urmatorii ani. 

 Saturn va fi retrograd in sagetator (si va reintra in scorpion pana la jumatatea lunii iunie 2015) iar Jupiter va intra in mers direct pe gradul 12 din leu in aprilie 2015.

Pana la finele lunii iunie 2015  Jupiter  se va afla la distanta de 8 grade de un careu cu Saturn, care va fi revenit in scorpion.

Am tinut sa evidentiez aceste miscari planetare (din care probabil necunoscatorii nu vor fi inteles mare lucru) deoarece ele anunta vremuri foarte grele la jumatatea acestei decade. Poate ar fi bine sa ne pregatim din timp. Careul pe semne mutabile al lui Jupiter in fecioara cu Saturn in sagetator este aspectat nefavorabil de Neptun in lunga sa trecere prin semnul pestilor. Jupiter in fecioara va face doua opozitii cu Neptun in pesti, prima in septembrie-octombrie 2015 si a doua in aprilie, mai si iunie 2016.  Principala caracteristica a opozitiei lui Jupiter in fecioara cu Neptun in pesti este neclaritatea, atmosfera tulbure. Va fi nevoie de disciplina si pragmatism pentru a avea un contact bun cu realitatea. Aceasta perioada pe semne mutabile indica indepartarea de realitate, consum de alcool, droguri, planuri nerealiste, visare. Sa nu uitam ca si nodurile lunare vor fi in aceasta perioada pe axa fecioara - pesti, intarind efectele acestor planete in semne mutabile. Atmosfera nu va fi favorabila. Se vor produce evenimente ciudate, generate de o imaginatie bolnava, care vor abate oamenii de la drumul pe care trebuie sa mearga. Ma refer la corupere prin inocularea unui fals sentiment de apartenenta culturala si spirituala care poate imbraca la anumiti lideri forma unei false umilinte. Ma refer inclusiv la incercari indirecte din partea oamenilor de a deveni "cineva" prin intermediul unui lider spiritual sau prin aderarea la grupuri sau secte.

Careul lui Saturn cu Jupiter si Neptun este asociat problemelor psihologice si bolilor mintale. Acestea vor fi rezultatul problemelor economice grave care vor deveni evidente la nivel mondial  la jumatatea acestei decade. Saturn nu este in largul sau in sagetator iar aceasta influenta poate aduce in prim plan persoane ipocrite, neinduratoare, cu vederi extrem de rigide (Ceausescu este un bun exemplu). Acest gen de oameni pot deveni incorsetati in propriile filozofii si ideologii dand nastere unor forme de fanatism. Defaimarea, calomnia, secretomania, si, mai presus de toate, confuzia si lipsa de ratiune ii vor face pe oameni proprii dusmani. Acest tranzit este caracterizat de temeri irationale, fobii si anxietate, de dorinta de a evita asumarea raspunderii si munca! Este foarte posibil ca problemele psihologice personale sa afecteze prestatia profesionala.
Bolile mintale sunt asociate careului Saturn - Neptun. Pe semnele mutabile ale sagetatorului si pestilor vom observa ca anumite persoane manifesta tendinte irationale si perturbatoare: abuz de droguri si alcool, depresii, paranoia. Este o perioada trista si confuza pe fundalul crizei economice si al declinului societatii. Alcoolul si drogurile vor avea efecte destabilizatoare pentru cei care fac abuz pe perioada careului pe semne mutabile dintre Saturn si Neptun.

0 comments: