RSS

13 December 2016

SUPER LUNA DIN DECEMBRIE 2016

Vreme foarte rece, cutremure, furtuni
In decembrie 2016 avem o serie de configuratii planetare care vor fi active si in ianuarie 2017 si care arata anumite rezonante geofizice si metafizice. 

Iarna aceasta este doar inceputul a ceea ce urmeaza sa se intample cu regimul climatic pe masura ce se instaleaza racirea globala. 

Soarele intra incet-incet in intr-o etapa de repaos si, odata cu aceasta, vin si schimbarile climatice pe pamant. Luna plina de joi, 14 decembrie este ultima dintre cele trei super luni din 2016 si va avea loc pe fundalul intaririi zonei cardinale a trioului Jupiter-Uranus-Pluto. Din noiembrie 2016 Jupiter se afla in careu cu Pluto in capricorn si, pana pe 26 decembrie 2016, Jupiter va face opozitie cu Uranus in berbec. La cinci zile dupa luna plina, Mercur va fi stationar retrograd pana in a doua saptamana a lunii ianuarie. 
Din punct de vedere geofizic, aerul rece al vortexului polar care matura America de Nord si parti ale Eurasiei este cauzat de activitatea Soarelui si modularea Lunii si a planetelor. 
Cum Mercur intra in mers retrograd cu 6 zile inainte de Craciun pe fundalul primei opozitii exacte dintre Jupiter si Uranus la o zi dupa Craciun (26 decembrie), este mai bine ca in aceasta vacanta sa nu exageram, sa fim prudenti si sa actionam din ratiuni practice. Vor fi intarzieri in calatorii datorita vremii reci, zapezilor abundente si furtunilor de zapada. Aceasta inseamna ca vor fi probleme in mai toate zonele tarii. Vremea extrema se datoreaza tranzitiei la racirea globala. 
Tranzitele planetare pe care le-am evidentiat au configuratii care indica o activitate geofizica puternica!  Exista potentialul unor furtuni , vanturi si precipitatii puternice. Riscul de cutremur nu este asa mare cat poate fi cel de inundatii! Afectata va fi Europa de Vest in mod deosebit. 
Asadar, vom fi in zona rosie din 14 decembrie 2016 pana la jumatatea lui ianuarie 2017. 
Este bine sa ne pregatim din timp astfel incat sa nu avem probleme in vacanta de Craciun si Anul Nou. Trebuie sa urmarim indeaproape evolutia vremii si sa evitam calatoriile care nu sunt necesare in vacanta aceasta - vremea proasta, drumurile inghetate si soferii beti sunt o combinatie fatala. 
Se recomanda calatoriile pe distante scurte si, chiar si in acest caz, temperaturile mai scazute decat normal si caderile masive de zapada reprezinta un risc major. 
De asemenea, configuratiile planetare ne indica asa avem grija de copii sa nu se rataceasca. Este important sa cunoastem imprejurimile, sa facem planuri si sa ne tinem de program. Importante sunt si detaliile marunte si sa nu ne punem in card cu persoane impulsive/neserioase care permit emotiilor sa le intunece judecata. Sa facem uz de bun simt. 
Cu aceste tranzite ideea este sa avem un plan bun si sa fim bine pregatiti. Nu incurajati impulsivitatea si nu va asumati riscuri din a doua jumatate a lui decembrie si pana in ianuarie 2017 decat daca trebuie. 
In alta ordine de idei, vacanta placuta! 

0 comments: