RSS

11 March 2011

LUNILE MARTIE SI APRILIE - CUTREMURE SI INUNDATII

11.03.2011
In martie si aprilie au loc doua perigee importante, adica luna se va vedea de pe Pamant mult mai mare ca de obicei. Perigeul lunar anterior a avut loc pe 18 februarie. De regula, in jurul datei perigeului lunar se manifesta cutremure si dezastre naturale: furtuna, vant, zapezi mari, inundatii, surpari de teren, valuri uriase, rupturi de scoarta terestra.  Cutremurul din 18 februarie din Noua Zeelanda a avut loc la 3 zile dupa perigeu. Cele doua perigee despre care doresc sa vorbesc (update: pe cand scriam acest editorial deja in Japonia a avut loc un cutremur!!!) au loc in 19 martie si 17-18 aprilie in fecioara respectiv balanta. Asadar, cu o saptamana inainte si in saptamana cu luna plina (cea a perigeului) ne asteptam la evenimente neobisnuite asociate fortelor naturii dar si oamenilor. De ce pomenesc si de oameni aici: pentru ca ei vor deveni extrem de sensibili si iritati in aceste perioade. Si este bine sa ii evitam pe cei care isi ies repede din fire si actioneaza la primul impuls. Asadar, pe 19 martie are loc cel mai apropiat perigeu lunar din ultimii 19 ani. Si cum Uranus intra in berbec tot cu o saptamana inainte de 19 martie, acest tranzit indica si el cutremure si eruptii vulcanice bruste.

(Update din 16.03.2011: "Panică în Japonia, după un nou cutremur şi două explozii: Un nou cutremur a zguduit Japonia şi în special regiunea Tokyo, luni, 14 martie. Încă o replică, aşadar, după seismul şi tsunami-ul de vineri, care au făcut peste zece mii de morţi şi dispăruţi, potrivit unui bilanţ provizoriu. Două explozii s-au produs luni dimineaţă la o centrală nucleară, creând panică. Sursa: http://mobil.rfi.ro/articol/stiri/social/panica-japonia-un-nou-cutremur-doua-explozii")



Pentru sceptici: cred ca a venit vremea sa nu mai dea nimeni ochii peste cap cand e vorba de astrologie si previziuni. Meteorologia isi are originile in astrologie. Nu stiati, nu-i asa? Pun pariu ca cei care iau astrologia in ras nu au mai multa cultura astrologica decat cea a horoscopului de ziar si TV. Noi, astrologii, asta facem: previziuni. Le facem sa ajutam, sa prevenim. Luarea in deradere a previziunilor astrologice nu le face mai putin adevarate. Nu e nevoie sa creda cineva pentru ca Soarele sa rasara sau sa apuna, nu? Se va vedea acum cu ochiul liber ce poate astrologia.

Pe parcursul intregii luni martie vom tot auzi de cutremure puternice in tarile de pe coasta Pacificului. Asia, China, Japonia, Filipine, Alaska, Canada, California, Sua, Mexic si America de Sud (Cercul de Foc al Pacificului). Avand in vedere tranzitele planetare, cutremurele cu magnitudine mare au loc in martie si aprilie astfel: 10 martie; 18,19,20 (posibilitate ridicata!!!), 21 martie; 28 martie; 1, 2, 3, 4 aprilie; 7, 8, 9, 10 aprilie; 15 aprilie; 16, 17, 18 aprilie; 24 aprilie. Luna este mai aproape de pamant si, impreuna cu tranzitele asociate (in mod deosebit ale planetelor din berbec), predispune catre activitati seismice majore si eruptii vulcanice. Este posibil sa se repete si cutremurul din Noua Zeelanda.

(Update din 23.03.2011: "Japonia: Cutremur de 6,6 grade pe coasta de est a insulei Honshu
Marţi, 22 martie 2011, 12:29 Actualitate
Internaţional

Un cutremur cu magnitudinea de 6,6 grade pe scara Richter s-a produs marti pe coasta de est a insulei Honshu, a anuntat USGS, citat de agentiile internationele de stiri.

In total, trei cutremure cu magnitudinea peste 6 s-au produs in decurs de doua ore si jumatate in apropierea epicentrului cutremurului devastator din 11 martie dn Japonia.

USGS a mai anuntat ca epicentrul cutremurului a fost la 274 de km est de Iwaki, una dintre zonele cel mai puternic afectate de cutremurul din 11 martie, soldat cu peste 8 000 de morti si 10 000 de disparuti.

Un alt cutremur cu magnitudinea de 5,9 grade a zguduit coasta de est a insulei japoneze Honshu - a anuntat, marti dimineata, Institutul american de fizica a Pamantului preluat de agentiile internationale de presa.

Seismul s-a produs la o adancime in mare de 11,40 km, la 35,22 de grade latitudine nordica si 141,95 grade longitudine estica." Sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-international-8419325-japonia-seism-6-4-grade-apropiere-coasta-est-insulei-honshu.htm )

Update din 07.04.2011: Cutremur de 7,4 grade in Japonia. Alerta de tsunami a fost ridicata 
de D.Galantonu HotNews.ro
Joi, 7 aprilie 2011, 17:45 Actualitate | Internaţional 
Epicentrul cutremurului

 Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,4 grade s-a produs joi la 40 de km de nord-estul Japoniei, transmit agentiile internationale de stiri. Alerta de tsunami pentru coasta nord-estica, unde se asteaptau valuri de 1-2 metri a fost retrasa dupa o ora. Autoritatile ordonasera evacuarea zonelor de coasta. Aceeasi zona a fost grav afectata si de seismul din 11 martie.'' Sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-international-8483162-cutremur-7-4-grade-japonia.htm
 
Update din 11.04.2011:
"Cutremur de 7,1 grade în Japonia. Alerta de tsunami ridicată



11 Aprilie 2011


Cutremur de 7,1 grade în Japonia. Alerta de tsunami ridicată


Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade a lovit Japonia cu puţin timp în urmă. Specialiştii de la Agenţia Japoneză de Meteorologie au emis o alertă de tsunami. Seismul s-a produs la o adâncime de 13,1 kilometri, având epicentrul în estul ţării, la circa 160 de kilometri de capitala Tokio, potrivit USGS.
Potrivit agenţiei Kyodo, cutremurul a zguduit estul şi nord-estul ţării. Alerta de Tsunami este valabilă pentru coasta pacifică a arhipelagului japonez. Centrala nucleară de la Ibaraki, apropiată de epicentru, nu este afectată, potrivit aceleiaşi surse. Muncitorii de la centrala Fukushima au fost sfătuiţi să părăsească zona. Centrala nu mai este conectată la sursele externe de alimentare cu energie electrică.
Alerta de tsunami emisă valabilă pentru mai multe prefecturi (vezi aici), a fost ridicată de autorităţi.
Potrivit mărturiilor de pe Twitter, seismul s-a produs în momentul în care japonezii ţineau un moment de reculegere, la o lună de la cutremurul din 11 martie."
Sursa: http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/cutremur-de-7-1-grade-in-japonia-alerta-de-tsunami-ridicata-222140.html














0 comments: